BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Fredriksdalsgatan 1

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
  • 5.200.000 kr / Såld

Beskrivning

Attraktiv och ljus hörnlägenhet i perfekt läge med Södermalms puls runt hörnet och samtidigt ett lugnt tilltalande läge vid Hammarby Kaj. Lägenheten är 81 kvm med en öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Från de sociala ytorna når du den stora upphöjda balkongen om 10 kvm. Välplanerad lägenhet med gott om förvaringslösningar.

Vardagsrummet blir en naturlig förlängning av köket med väl tilltagna sociala ytor. Här flödar ljuset in från två väderstreck och skapar en luftig atmosfär. Gott om plats för både soffmöblemang, läshörna och en naturlig plats för TVn. Härifrån når du den fantastiska balkongen.

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar stora sociala ytor. Det bidrar till ett strålande ljusflöde in i det moderna köket från Marbodal. Köket är välutrustat och inredningen väl genomtänkt. Den maskinella utrustningen i köket består av: rostfri hel kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Siemens), utdragbar fläkt (Franke), integrerad och rostfri diskmaskin (Siemens), underlimmad diskho med extrastor ho med köksblandare. Inbyggd ugn i arbetshöjd samt inbyggd mikrovågsugn ovan (Siemens). Vitmålade väggar och ekparkett.

Badrummet är välutrustat och har allt du kan tänka dig: tvättmaskin och torktumlare (Siemens) med en arbetsbänk ovan som underlättar vid vikandet av tvätt. Över arbetsbänken finns smart förvaring via de vägghängda förvaringsskåpen, praktisk kommod med förvaring både via två lådor undertill samt via spegelskåp som går att öppna, handdukstork samt infällbar duschvägg med glasväggar och takdusch.

Den rymliga upphöjda balkongen om 10 kvm blir en naturlig förlängning av de sociala ytorna i kök/vardagsrum. Det finns gott om plats för både grill och matplats samt odlingar för den trädgårdsintresserade.

I det stora sovrummet finns det plats för stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Fönster mot lugn innergård och bra med förvaring genom garderober.

I anslutning till hallen ligger detta trivsamma och stora sovrummet med plats för både säng och arbetshörna. Förvaring via  garderob.

Välkomnande hall där du möts av stilrena och praktiska klinkers i mörkgrå ton. Garderob med gott om förvaring och vitmålade väggar.

Bostadsområdet är Svanenmärkt och präglas av ett starkt miljötänk. Omsorgsfulla materialval rakt igenom med bland annat: - Energieffektiva fönster - Vitvaror energiklass A+ - Snålspolande kranar och duschar - FTX (återvärmning av värme i ventilationsluft) - Extra källsortering - Gröna innergårdar och tak I närheten hittar du bland annat Sjöstadens välsorterade ICA-butik, Apotek, Gym, Paulo Robertos restaurang finner ni i samma fastighet, Luma park samt ett av Sveriges trevligaste Systembolag. För den matglade som gillar att gå ut och äta finns mängder av restauranger och caféer i närområdet, bland annat Tezukuri sushi, hemma hos Kaj och Texas Longhorn. Fredriksdal ligger väldigt attraktivt beläget med 5 minuters promenadväg till Södermalms puls men har ändå ett lugnt tilltalande läge vid Hammarby Kaj. Inom kort promenadavstånd når du Hammarbybacken och härliga Nackareservatet med rekreation såväl sommar som vinter.

Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett! Som boende i Fredriksdal har du tillgång till goda kommunikationer. Tvärbanan trafikerar i Hammarby Sjöstad från Sickla Udde - Solna station i regelbunden trafik. Under 2017 är förlängningen av Tvärbanan klar och kommer då sträckas till trendiga Sickla köpkvarter. Via närmaste Tvärbanestation Mårtensdal når du Gullmarsplan på några minuter för vidare transport med tunnelbana. Som inte det skulle räcka går även busslinjerna 74, 71 och nattbuss 96 som kompletterande trafik. Ett signum för Sjöstaden har blivit den trevliga kostnadsfria båtturen du kan ta mellan Luma - Barnängen - Henriksdalshamnen som tar dig runt i Sjöstan och över till Södermalm på ett smidigt sätt. Eller varför inte ta betalbåten Emelie från Sjöstan in till Nybrokajen eller Djurgården. Det är några av kvalitéerna som du som Sjöstadsbo blir bortskämd med.