BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Ringvägen 153B, 4 tr

  • 1 rum och kök
  • 38 kvm
  • Såld
  • 11741
  • 2769
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finner ni en mycket trivsam 1,5:a belägen högt upp i vackert 20-talshus. Från bostaden som ligger i ett skyddat och lugnt gårdsläge har man fin utsikt över innergårdar, vackra fasader och tak. Lägenheten är snyggt och varsamt renoverad där såväl badrum som kök har utförts i tidstypiskt snitt. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret som fiskbensmönstrat parkettgolv i ek, pardörrar med glaspartier, spanjoletter, spröjsade fönster och spegeldörrar. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Möjlig 2:a.

Generellt om lägenheten 

Vardagsrum - Härlig atmosfär
Rymligt vardagsrum med ett stort och charmigt burspråk perfekt för en trevlig myshörna. Rummet har bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för såväl soffgrupp, säng som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. För förvaring finns en rymlig klädkammare diskret placerad i rummet.

Nyrenoverat kök - Njutning & umgänge
Hemtrevligt och fint renoverat kök (2019) med matplats för 4 personer. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll och inbyggd ugn. Fint kakel ovanför bänkytor.

Entréhall
Välkomnande entréhall med bra avhängningsmöjligheter. Här möts man direkt av lägenhetens charm och tjusiga fiskbensmönstrade parkettgolvet i ek som löper vidare in i lägenhetens vardagsrum via den inte hallen.

Inre möblerbar hall
Den inre möblerbara hallen fungerar som ett extra rum och passar utmärkt som ett arbetsrum med skrivbord. Mot vardagsrummet finns vackra pardörrar med glaspartier. Bra förvaring i form av en rymlig klädkammare.

Badrum – Nyrenoverat
Mycket snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och golvet belagt med svart/vitt klinkers i klassiskt schackrutigt. Badrumsutrustningen består av dusch, duschvägg i glas, toalett, handdukstork och tvättställ med tillhörande kommod. Belysning med dimmers.

Flexibilitet - Möjlig minitvåa
Lägenheten kan på ett relativt enkelt sätt byggas om till en mycket bra minitvåa med separat sovrum. Se förslag på alternativ planlösning.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.

Övrigt - Balkonger
De flesta av grannhusen har balkonger mot gården och det talar för att även denna fastighet enkelt skulle få bygglov om en ansökan skickades in. Styrelsen ställer sig positiv till balkonger och tar någon medlem tag i frågan så stöttar styrelsen det. Enklast är att ta kontakt med någon av de ledande balkongentreprenörerna som till exempel Balcona.