BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Sjösabrinken 30, 9tr

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
  • 6353
  • 5277
Värdera din bostad

Beskrivning

I denna underbara, synnerligen ljusa och smakfulla 3:a med himlen som närmsta granne finner du ett unikt boende med magisk utsikt från alla fönster. Njut av en komplett bostad med en perfekt kombination av stadspuls och avkoppling. Ett ljusskönt hem i absolut perfektion med flera kvalitéer utöver det vanliga. Arkitekturen är modern med mycket funktion på 81 kvm och de öppna ytorna skapar en härlig rymd. Ljuset flödar ifrån stora glaspartier och på balkongen kan du uppleva många soltimmar och njuta av det insynsskyddade läget! Det stilrena köket har stor matplats och fint ljusinsläpp genom fönster helt utan insyn. Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Som om detta inte vore nog imponerar lägenheten med två bra sovrum, gott om förvaringsmöjligheter via garderober samt en rymlig klädkammare. Stilrent badrum med tvättmaskin. Hiss finns i huset!

Nyligen ombildad Brf där flera av de stora renoveringarna är gjorda. Brf tillåter andrahandsuthyrning samt juridisk person.

I centrum finns det flera trevliga närbutiker såsom Ica, Coop, Lindex, Kicks, Jysk, bibliotek, bokhandel, 2 olika gym, badhus, blomsteraffär, 2 st apotek, kafé, pizzeria, restauranger, sushi m.m. Så oavsett från vilket håll man än kommer kan man handla på vägen hem. Därtill finns den stora parkleken Bandängen en kort promenad bort som är en mötesplats för människor i alla åldrar. Under sommaren kan du grilla där med goda vänner på gräsmattan eller bada med barnen i den fina plaskdammen med renat och klorerat vatten. Vintertid kan du roa dig med både skridsko- och pulkaåkning samt svänga runt på slängkälken och under våren är det stora samtalsämnet om djuren i parken ska få ungar eller inte. Djurhållningen i parken består av getter, får, grisar, kaniner och höns. Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära.

Högdalen är ett utav de snabbast växande områdena i Stockholm, nya bostäder byggs upp och en av Europas största skateparker finns i området. Kommunikationerna är mycket goda i form av både buss och tunnelbana, till T-Centralen tar det cirka 19 minuter med tunnelbana. Inte långt borta finns sjön Magelungen som inbjuder till härliga bad på sommaren.

Välkomna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 3091. Föreningen Brf Brinkvalvet.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 646 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.1703 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1955
Ventilation: Självdrag
Uppvärmning: Fjärrvärme

Föreningsnamn Brf Brinkvalvet

Antal lägenheter i förening 109 st
Antal lokaler i förening 3
Brf Brinkvalvet med org. nr. 769630-9669 i Stockholms kommun registrerades 2019-06-26. Föreningen innehas med tomträtt och består två hus med tre våningar samt ett ett hus med nio våningar totalt 6 625 kvm, varav lägenhetsytan är 6 534 kvm. Adresserna är Sjösabrinken 5-9 och 24-30 i Bandhagen. I husen finns totalt 109 st bostadslägenheter samt 3 st lokaler. I denna förening har man fri uthyrning!

Föreningens ekonomi
Föreningslånen enl ekonomiska planen 11 296 kr/kvm

Gjorda renoveringar
1989 Samtliga portar byts.
1996 Förstärkning av dörrar och fönster
1996 Balkongrenovering
1997 omläggning av yttertak, höghuset
1998 omläggning av yttertak, södra huset
2005 Förbättring av yttre miljö som gräsytor etc.
2005 modernisering av elsystem med nya elstigar, mätartavlor, gruppcentraler och jordfelsbrytare.
2007 sopkärl på gården för båda byggnaderna
2007 Målning av trapphus
2008 installation av berg- och frånluftsvärmepumpar. I samband konverterades oljepannan till gasdrift och rökkanalen renoverades samt förstärktes inkommande elservis.
2009 Hissrenovering
2010 omläggning av yttertak norra huset
2014 Putslagningar
2014 Nya balkonger
2019 Nya entréportar
2019 Indragning av fiber

Kabel TV/ Bredband
Fiber indraget i lägenheten

Bilplats/Parkeringsplats.
7 dygns-parkering utanför.

Gemensamma utrymmen
Tvättstugor finns det 2 stycken av och dom finns i markplan i höghuset, nr 30.
Cykelförråd finns.
Till varje bostad hör ett källarförråd.

Mark
Tomträtt.

Kommentar till andelstal
Andelstalet som anges är det andelstal som förvaltaren tillhandahållit mäklaren. Förvaltaren har vid förfrågan från mäklaren inte kunnat uppge om det avser andel av årsavgift eller förening.

Övrigt
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift 1 163 kr (betalas av Köpare).

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: www.hogdalencentrum.se/

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek. Vid Bandängens 4H gård finns både djur och aktiviteter.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se