BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 38, 2tr

  • 1 rum och kök
  • 31 kvm
  • 2.895.000 kr /bud
  • 8359
  • 5671
Värdera din bostad

Beskrivning

- Låg avgift
- Rymligt rum
- Hiss finns
- Stort badrum
- Belåningsgrad under 5tkr/kvm och friköpt mark
- Utmärkt som förstalägenhet/ övernattningslägenhet

Två trappor upp i huset finns denna välplanerade lägenhet. Med ett av Södermalms bästa lägen har du kort gångavstånd till både stadspulsen med butiker och restauranger men även grönskan och stränderna vid Tantolunden. Lägenheten har stambytt badrum med rymlig dusch och plats för tvättmaskin, Ett kök med spis, ugn och arbetsytor. Gott om förvaring i över och underskåp, kombinerad kyl/frys samt mikrovågsugn. Ett stort allrum med ett sängskåp och gott om plats för soffa, tv-bänk och matbord. Många fina detaljer finns kvar från byggåret samt högt i tak och ett stort fint fönster med spröjs. Stabil förening med friköpt tomt, låg belåningsgrad och en väldigt mysig gemensam gård som är perfekt för soliga grillkvällar! Både T-bana och pendeltåg endast ett kvarter bort och bussar direkt utanför fastigheten.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 2/4, hiss finns. Lägenhetsnummer 00013. Föreningen Brf Postsäcken 11.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr /bud. Månadsavgift 1 416 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 2.7198 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån.

Byggnadsår
1927

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Postsäcken 11 bildades 2004 och har en mycket solid ekonomi och huset, som byggdes 1927, är i mycket gott skick och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. 2017 blev ekonomiskt ett bra år för föreningen. Bokföringsmässigt gjorde de en förlust på 172 329 kr, men merparten av denna förlust är den årliga avskrivningen, pengar som hamnar i föreningens kassa. Trots att de senaste åren givit ett negativt bokföringsmässigt resultat har föreningens ekonomi förbättrats under dessa år bl.a. beroende på att en del av vinden sålts och en hyreslägenhet sålts som bostadsrätt.
Beroende på den goda ekonomin har föreningen vid 3 tillfällen de senaste åren sänkt månadsavgifterna, bl.a under 2017 med 10% och under 2018 med 10%. Någon höjning är inte aktuell under de närmaste åren beroende på att huset är renoverat från topp till tå och kassan är på över 2 mkr. En långtidsbudget som föreningen gjort indikerar att någon höjning av månadsavgifterna inte är aktuell förrän troligen 2022, såvida inga oförutsedda händelser inträffar eller inflationen och räntekostnaderna ökar mer än prognostiserat.

Under 2017 installerades fiber i alla lägenheter. Dock måste varje medlem stå för anslutningen till detta fibernät. Föreningen har köpt vindkraftsandelar i ett vindkraftskooperativ och husets el kommer därför till 100 % från vindkraft. Föreningen har antagit en trygghetspolicy, som innebär att de på alla sätt vill värna om medlemmarna och boende. Fastigheten har 29 lägenheter – 14 st. 1:or, 10 st. 2:or och 5 st. 3/4:or.  Totala boytan är 1565.

Föreningens lån 6 719 449 med en ränta på 0,62 %. Belåningsgraden är på 4 647 kr/kvm vilket anses som låg hos de flesta storbankerna.

Utförda renoveringar
1999-2001 - Huset totalrenoverades (fasad, stambyte, trapphus, fönster invändigt).
2005 - Sockelrenovering.
2008 - Taket renoverades.
2010 - Ytterfönster mot Wollmaryxkullsgatan och Rosenlundsgatan har bytts ut mot bullar- och energiglas.
2010 - Fönster mot gården har bytts ut mot energiglas.
2009 - Ny undercentral för värmesystem.
2010 - Byte rumstermostater.
2011 - Säkerhetsdörrar installerades.
2014 - Stamspolning.
2016 - Fasadputsning.
2016 - Upprustning av vindsförråd.
2016 - Upprustning av gemensamma gården.
2017 - Fiberinstallation.
2018 - Hissen renoverades, även 2007 och 2011.
2019 - Ny tvättmaskin till tvättstugan.
2019 - Ventilation hissrum.

Kommande renoveringar
2020 - Kontroll av ventilation.
2020 - Restaurering av port och hisskorg.
2020 - Installation av ny porttelefon.

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabeltv. För internet finns fiber indraget och det går att ansluta till flera olika leverantörer.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Det går även att ställa cyklar på föreningen innergård. I källaren finns även föreningens tvättstuga med tre maskiner en torktumlare ett torkskåp och en mangel. Nya maskiner 2001 och 2011. Stor innergård med cykelparkering, trädgårdsmöbler och grillar, som är gemensam med 3 granngårdar.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Minsta tillåtna ägarandel är 5 %. Föreningen godkänner ej juridiska personer.

Andrahandsuthyrning
Styrelsen skall skriftligen godkänna andrahandsuthyrning i varje enskilt
fall. Andrahandskontrakt skall skrivas. Korttidsuthyrning i andra hand godkänns enligt ett speciellt regelverk. Avgift kan tas vid andrahandsuthyrning- ej helt beslutat i dagsläget.

Överlåtelseavgift
1 182 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
postsacken11.se/wordpress/

Rumsbeskrivning

Hall:
En mysig hall med plats för avhängning av ytterkläder i hatthylla samt skoförvaring i sidoskåp. Här finns en garderob med extra förvaring.

Badrum:
Stambytt och modernt badrum från 1999-2001, ett vitt kakel pryder väggarna och ett gråfärgat klinkers på golvet. Utrustat med toalett, kommod, handdukstork och dusch med glasväggar. Utrymme finns för en tvättmaskin.

Kök:
Ett praktiskt arbetskök med spis, ugn, fläkt, mikrovågsugn samt en stor kombinerad kyl/frys. Praktisk avlastningsyta intill kylen. På golvet ligger ett schackrutigt golv och i hallen ligger ett fint plankgolv.

Rum:
Ett väl tilltaget rum med gott om plats för både matbord, säng och soffa. I dagsläget finns ett sängskåp monterat vilket gör att rummet känns betydligt större. I rummet finns ett stort fönster som släpper in ett trevlig naturligt ljus. I rummet finns också en klädkammare som också frigör utrymme från rummet.

Områdesbeskrivning

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland Oaxens Skafferi och ekologiska 8T8, populära kaffebarer som Drop Coffee och Kaffebaren, bagerier som Fabrique och Petrus, trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Marie Leveau, eller populära Morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! I Maria bor du mitt i söders puls med en unik kombination av historia, kultur och nöjesliv. Här finns populära platser som Mariatorget, Götgatsbacken, Fatbursparken och Medborgarplatsen. Området har även kulturhistoriska och arkitektoniska arv som Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet vid Mariaberget. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

AFFÄRER
Även fast man bor centralt i staden finns det gott om stora och välsorterade mataffärer likväl som små nischade butiker som tex. "Vinbar" på Swedenborgsgatan, "Paradiset" på Brännkyrkagatan. "ICA Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och "stora Coop" på Medborgarplatsen är några exempel på stora matbutiker. På Medborgarplatsen finner ni även en saluhall full med delikatesser.

PARKERING
Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på tfn 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är bästa möjliga med närmaste t-bana, Mariatorget och pendeltåg, Stockholm Södra, endast två kvarter bort. Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55 och 43 (till bl.a. Gamla Stan). Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer.

NATUR OCH FRITID
Längst med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden med utmärkta promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn.

Här bor du mitt i Söders puls med en unik kombination av spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. Nöjesutbudet är mestadels centrerat till kvarteren kring Mariatorget och Götgatan ner till Medborgarplatsen. Vid Mariatorget finns tex restaurang, bar, bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra och på Medborgarplatsen finns Snaps samt Filmstaden Söder.