BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Kabelverksgatan 3, vån 5

  • 4 rum och kök
  • 94 kvm
  • 4.650.000 kr Fast pris
  • 7063
  • 3258
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna toppmoderna och stilrena lägenhet belägen i ambitiösa Älvsjöstaden, där ett helt nytt urbant område tar form precis intill Solbergaskogen. När Älvsjöstaden står färdigt blir det en levande miljö med en blandning av hyresrätter, bostadsrätter, butiker, restauranger och uteserveringar. Mellan de nybyggda kvarteren anläggs grönskande innergårdar och inspirerande parkstråk som balanserar stadsmässiga kvaliteter med hemtrevliga. Här finns plats för både samvaro och avskildhet, vila och aktivitet. Välkommen till Entrékvarteret!

Generellt om lägenheten
Här finner ni en mycket påkostad och stilren lägenhet belägen högt upp i huset med en stor härlig balkong, tjusig utsikt och en genomtänkt layout. Lägenhetens genomgående planlösning i kombination med generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Bostaden har synnerligen behagliga färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.  

9 Kvm balkong - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Med bästa solläge har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen finns gott om plats för en loungedel eller för utemöbler som bord och stolar. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren. Här finns även möjligheten till helt flexibel inglasning vilket skapar ett extra uterum de kallare årstiderna.

Kök - Njutning och umgänge
Toppfräscht kök med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består dubbla kyl/frysar, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, samt inbyggd micro och ugn. Här finns även en från start planerad flexibilitet för den som vill ha ett mer klassiskt avskilt kök (se streckad vägg på planskissen). 

Vardagsrum
Representativt vardagsrum med en underbar atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och kontakten med köket. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Tre bra sovrum
Lägenheten rymmer tre bra och möbleringsvänliga sovrum. Det största rummet har utgång till lägenhetens balkong, generösa fönsterytor och en rogivande stämning. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt passande möblemang. För förvaring finns två fristående garderober och i direkt anslutning till rummet finns en garderobsvägg med skjutdörrar. De två andra sovrummen har även de mycket god möblerbarhet och plats för såväl rejäla sängar som skrivbord och övrigt passande möblemang. Även här finns bra förvaring i form av rymliga garderober.

Dubbla badrum - Problemfria mornar!
Här får man två snygga badrum för problemfria mornar. Det större badrummet har badkar med vikbar duschvägg, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp, handdukstork och ett badrumsskåp. Badrummet är även utrustat med utrymme för klädvård med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över. Det andra badrummet är utrustat med dusch med duschväggar i glas, toalett, tvättställ samt ett badrumsskåp.

Hall
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en rejäl garderobsvägg. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 5 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 51503. Föreningen Brf Entrékvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.650.000 kr Fast pris. Månadsavgift 4 859 kr (Värme, Kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.8694 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftskostnaderna är personliga och beror på val av försäkringsbolag och elbolag samt på faktisk elförbrukning.

Bostadsrättsförening allmänt
Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme 

Varmvatten 
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 630 kr/år).

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning. 

Fastigheten/Marken
Föreningen äger marken och behöver inte oroa sig för höjda tomträttsavgälder.

Garage
Föreningen har även ett garage med 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. P-plats på gatan kostar 600 kr/mån, garageplats för bil kostar 1 100 kr/mån och garageplats för MC kostar 400 kr/mån. Till dessa platser är det kö. Uthyrningen av föreningens garage, parkeringsplatser och MC-platser administreras av Brf-styrelsen.

Gemensamhetsutrymmen
I varje trapphus finns det barnvagsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården. 

Sophantering 
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Innergården
På den gröna och barnvänliga innergården finns planteringsytor och träd. Gården ramas in av bostadshuset och blir både privat och med en koppling till Älvsjö genom öppningen i huset mot sydväst.

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband, Kabel-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas med TeliaSonera Sverige AB. En digitalinbox per lägenhet för TV ingår.

Överlåtelseavgift 
1 138 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
455 kr 

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningen är äkta. 

Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärnaoch med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämptorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan.

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den lya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget tas år 2022 och sträckan öppnas för trafik år 2035.