BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten- Liljeholmen- Hägerstensåsen

Riksdalervägen 14

 • 1 rum och kök
 • 31 kvm
 • 1.850.000 kr /bud

Beskrivning

 • Välplanerad

 • Vackert genomgående parkettgolv

 • Stilfulla materialval

 • Lättmöblerad

 • Grönskande omgivningar

 • Bevarade originaldetaljer

 • Stabil förening

 • Grill och boulebana på bakgården

 • Ett stenkast ifrån Telefonplan

 • Restauranger och butiker

 • Tunnelbana och buss

Lägenheten har mycket att erbjuda och här finns en väldisponerad och trevlig planlösning med fina golv och fina ytskikt samt stora fönsterpartier utan insyn. Underbart renoverat kök med plats för matplats intill och luftigt allrum som rymmer det mesta. Rymligt badrum med dusch och gott om förvaring i inbyggda garderober i hallen samt källarförråd.

Lägenheten disponerar en välkomnande hall med gott om plats för förvaring och avhängning.

Det stilrena köket är utrustat med spis, ugn och kyl/frys. Här disponeras mycket goda förvaringsytrymmen. Utmärkta beredningsytor finns att tillgå, likaså gott om utrymme för middagsbord om 2-4 personer intill köket. Ljusa väggar och härligt ljusinsläpp från ett fint fönster.

Allrummet är ljust och öppet med stora fönster som genererar ett fint ljusflöde till hela rummet. Soffgrupp med tillhörande fåtöljer, mediamöbel och bokhyllor passar bra in och skapar naturligt den självklara platsen för det sociala umgänget. Här ryms även en fullstor säng med yta över till förvaring.

Det kaklade badrummet är inrett med vita tidsenliga kakelväggar och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, wc samt badrumsskåp med spegeldörr.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan bv. Lägenhetsnummer 0901. Föreningen Brf Handpenningen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.850.000 kr /bud. Månadsavgift 2 084 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 294 kr/mån (3 529 kr/år) varav el 120 kr/mån, försäkring 174 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Föreningen
Brf Handpenningen ombildades 2004 och består av totalt 40 bostadslägenheter varav 3 hyresrätter fördelat på ett bostadshus om totalt 2194kvm. 
Föreningen äger marken.

Styrelsen: styrelsen@handpenningen.se 

Utförda renoveringar
2013 - Installation av frånluftsåtervinning
2011 - Relining av ventialtionsrör
2007 -Byte av badrumsfönster
1996 - Putsning av fasad
1995 - VA-stambyte och elstambyte

Planerade renoveringar
I dagsläget inga renoveringar planerade. (kontrollerat med styrelsen 10/8-20)

Föreningens ekonomi
I dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. (kontrollerat med styrelsen 10/8-20)

TV- och internetanslutning
Bredband via Bredbandsbolaget. 

Bilplats
Boendeparkering finns i området.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande minsta ägarandel 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Överlåtelseavgift
1183kr betalas av köpare

Pantsättningsavgift
473kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

Områdesbeskrivning

Hägerstensåsen är ett charmigt område med närhet till både grönområden, citys puls och all tänkbar service. I området finns bl.a. bra kommunikationer med tunnelbana och bussar, större livsmedelsbutiker, restauranger, pizzerior. I närområdet finner man populära Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m. Tycker man om att bada finns Hägerstensbadet med utomhuspool samt Västertorps idrotts- och simhall med gym på gångavstånd.

Här erbjuds flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Mörtviken där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du även njuta av utomhusteater i området.

In till City tar det ca 15 min med T-bana. Vill du cykla in till Södermalm tar det ca 10 min. Vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.