BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Rusthållarvägen 127, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 2.395.000 kr /bud
  • 3006
  • 4574
Värdera din bostad

Beskrivning

Fräsch och välvårdad tvåa på andra våningen. Balkong i söderläge in mot bilfri gård och genomgående fönster med bra ljusinsläpp. Läget i området är också optimalt för dig som både vill ha nära till centrum men också vill kunna kasta dig rakt ut i naturen. Bara 5 minuters promenad till centrum och liknande tid för att ta dig till Nackareservatet med dess vackra natur. Stambytt badrum i en stor och stabil förening med en låg belåningsgrad och bra sammanhållning.

Lägenheten finner på andra våningen vilket gör den helt insynsskyddad och en otroligt praktisk planlösning. I lägenheten finns rymliga rum som fördelas på ett kök med plats för matbord, sovrum som rymmer en dubbelsäng, klädkammare, badrum, ljust stort vardagsrum med fönster och balkong i söderläge mot föreningens bilfria gård.

- Stambytt badrum
- Balkong i söderläge
- Stabil förening
- Låg belåningsgrad
- Nära till centrum och natur
- Buss 161 direkt utanför huset

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 2317880033-0179. Föreningen Brf Gästfriheten.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.395.000 kr /bud. Månadsavgift 3 831 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.8199 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån.

Byggnadsår
1954

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Gästfriheten bildades i juni 2002 och består av 111 lägenheter i tre flerfamiljshus på Rusthållarvägen 121-153 i Bagarmossen, Stockholm. I fastigheterna ingår även ett 10-tal lokaler, en övernattningslägenhet och en parkering med 45 platser med uttag för motorvärmare. Husen är byggda 1953 och stambytta 1994, då även en allmän renovering av lägenheterna gjordes. Lägenheterna fördelas enligt nedan: 14 st 1 rok, 48 st 2 rok, 43 st 3 rok, 6 st 4 rok. Totalt 6 734 kvm boyta. 

Utförda renoveringar
1994 - Stambyte och renovering
2009 - Samtliga balkonger totalrenoverades
2010 - Nya branddörrar, portkodsdosor mm
2011 - Renoverades elstigar och elen i samtliga lägenheter
2012 - Byte av värmecentral
2014 - Tilläggsisolering av vindarna
2015 - Entrédörrsrenovering
2016/2017 - Byte av maskiner i tvättstuga
2017 - Spolning av stammar samt utbyte av huvudstammar i L-huset oc I-huset. Ventilbyte i radiatorer.

Kommande renoveringar
Fasadrenovering 

Tv och bredband
Ownit (ethernet 100 mbit) samt kabel-tv iva ComHem, kan även beställas ip-tv från Ownit. 

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. I huset finns cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns tvättstuga (se bider på föreningens hemsida) med tre uppsättningar maskiner som man kan ta sig till antingen genom källargången eller via trappa på gården 2 portar bort från lägenhetens port. Det finns en föreningslokal som rymmer 50 personer. Övernattningslägenhet för 4 personer, nyligen renoverad. 

Parkering
45 parkeringsplatser med tillhörande elstolpe. Utöver dessa finns det två garage, samt ett antal fria platser som kan användas som gästparkering. I Bagarmossen är det boendeparkering längs med gatorna, kostnad för boendeparkering på gatorna är 300 kr/mån eller 20 kr/dygn.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Omförhandling skedde nyligen.

Ägande
Både fysisk och juridisk person kan beviljas medlemskap. Juridisk person får vägras medlemskap. Delat ägande är ok, dock kan föreningen enl. stadgarna vägra medlemskap till någon som förvärvat andel i bostadsrätt, om denne inte är maka/make eller sambo.

Överlåtelse och pantsättningsavgifter 
Köparen betalar överlåtelseavgift som motsvarar ett belopp på 1 138 kr. 
Pantsättningsavgift tas ut om 455 kr/pant. 

Föreningens kontaktuppgifter
http://gastfriheten.se/

Rumsbeskrivning

Hall:
Rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder i både hathylla och i två platsbyggda garderober.

Badrum:
Stambytt -94 badrum med ett vitt kakel på väggarna och en våtrumsmatta på golvet. I badrummet finns toalett, tvättställ, spegel, vädringsfönster samt badkar. I badrummet går det att installera en tvättmaskin.

Vardagsrum:
Ett väldigt härligt vardagsrum i ett högt läge med stort fönster in mot gården. Ett mysigt ljusinsläpp och en stor vacker tall som ger en grön utsikt. Detta rum rymmer enkelt en större soffgrupp, tv-bänk och matbord/skrivbord. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv som är mörkt pigmenterad.

Balkong:
Ett underbart söderläge in mot gården i ett högt läge. Sol under större delen av dagen och utsikt mot föreningens grönskande gård, utanför balkongen står en ståtlig tall som ger lite naturligt solskydd. På balkongen får du plats med mindre soffhörna eller ett bord och stolar. 
 
Sovrum:
Generöst sovrum med plats för en större dubbelsäng och tillhörande möbel. Utöver detta finns plats för antingen ett skrivbord eller en garderobsvägg för den som behöver extra förvaring. I sovrummet finns en renoverad klädkammare (se planritningen). 

Kök:
Hemtrevligt och inbjudande kök med gott om arbetsytor. Modernt och fräscht med vita snickerier och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Stort fönsterparti finns intill matplatsen som enkelt rymmer ett matbord för 4-6 gäster. Gott om förvaringsmöjligheter och en praktisk avlastningsbänk med förvaring finns. Utöver dessa finns ett rymligt skafferi med ventilation och ett städskåp. Den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl/frys, spis, spisfläkt (kolfilter) samt diskmaskin. 

Områdesbeskrivning

I föreningen finns en liten lekplats på en lummig och barnvänlig gård. Det är ca 5 minuters promenad till Bagarmossens centrum med mataffärer, apotek, blomsterhandel, frisör, tobakshandel, bibliotek, kyrka, fritidsgård, folkets hus, videobutik, restauranger m.m. Där finns även T-bana (grön linje 17). Restid till Slussen är 13 min. Buss 161 stannar precis utanför huset (som går till Gröndal via Skogskyrkogården, Älvsjö station och Midsommarkransen).

Förutom Byälvsvägen, som byggdes runt 1970, är i stort sett hela Bagarmossen en välbevarad 1950-talsförort. Bagarmossen fick ett visst internationellt erkännande då stadsdelen byggdes tack vare en konsekvent separering av gång- och vägtrafik med många gångvägar och att husen väl följer naturen. 

De gamla områdena från 1950-talet består av en blandning av låga flerfamiljshus och småhus- respektive radhusområden. I Bagarmossen finns tre grundskolor: Bagarmossens skola, Bergholmsskolan och Brotorpsskolan. Kommunen planerar en utbyggnad av Bagarmossen och Skarpnäck fram till år 2030 med cirka 2 500 bostäder inklusive en ny skola.

Runt Bagarmossens centrum hittar du flertalet butiker och restauranger b.la. Centan som fått en hel del fina recensioner. Här finns också t-banan som tar dig in till city på ca 20 minuter. 

På kort avstånd från lägenheten kan du ta dig genom att gå direkt ut i Nackareservatet som erbjuder massor av friluftsaktiviteter, du kan exempelvis plocka svamp eller blåbär eller bara ta cykeln ner till Söderbysjön och Hellasgården som är två välbesökta badsjöar under sommartid. Tycker du om mer aktivitet kan du spela golf på golfbanan, fiska eller motionera runt om söderbysjön.