BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hornstull

Hornsgatan 141D, 7 tr

  • 5 rum och kök
  • 128 kvm
  • Såld
  • 15368
  • 16959
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i huset på våning 7, ligger denna fantastiska bostad med fyra sovrum och två badrum. Det finns en kombinerad balkong/takterrass om totalt 15 kvm med härlig sjöutsikt över Årstavikens vatten. Ett hem på första parkett, med utsikt över grönskande idyll. En blick mot den vackra järnvägsbron där man kan få syn på både snabbtåg och tuffande ånglok. Njut av parkutsikten och reflektera över årstidernas färger, följ båtarna på böljande vatten, ta en promenad längs vackra promenadstråk eller varför inte ett dopp från bryggan vid Tanto strandbad?
Fantastiskt hem för kommande familj.

Hall
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna ljusa bostad av en generös hall, perfekt att välkomna gäster i. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man får direkt en känsla av att bostaden skänker lugn och trivsel. Omgivande väggar är målat i en grå nyans och på golvet ligger oljad ekparkett. Vidare in i hallen finns två garderober, ett linneskåp, ett skåp för städdon samt en klädkammare som slukar det mesta.

Badrum 
Direkt till vänster om hallen ligger ett av bostadens två badrum. Här finns badkar, handfat med tillhörande förvaringslådor, handdukstork, badrumsskåp och wc. För klädvård finns tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och väggskåp. På golvet ligger grått klinker med tillhörande golvvärme. Väggarna har vitt kakel som ger en fin kontrast till fondväggen med beigt kakel.

Duschrum
Lite längre in i lägenheten ligger duschrummet. Här finns dusch, handfat med tillhörande förvaringslådor, handdukstork, badrumsskåp och wc. Likt det andra badrummet finns här grått klinker med tillhörande golvvärme och vitkaklade väggar med en sandbeige fondvägg. 

Vardagsrum och kök
Vidare kommer man in i vardagsrummet där den öppna planlösningen mot angränsande kök och matplats skapar en luftig sällskapsyta, som blir en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Man har kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del är likafullt sin egen värld. Genom burspråket skiner ljuset in över oljad ekparkett och gråmålade väggar. 

I det välplanerade köket är arbetsytorna väl tilltagna. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt, micro, diskmaskin, kyl och frys. En både trevlig och praktisk detalj är värmelådan, som är perfekt då man vill laga mat på låg temperatur, hålla maten varm eller värma tallrikar. Ovanför den rostfria arbetsbänken sitter turkos glasmosaik. Luckorna till överskåpen är vita och underskåpen är av mörk valnöt - allt ger ett varmt och sobert intryck. Matplatsen som går att utöka i takt med storleken på kalaset är trevligt placerad vid hörnfönstret. Hit lockas många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. 

Sovrum
Lite avskiljt, bredvid vardagsrummet ligger ett härligt sovrum med två garderober, ekparkettgolv och väggar som är målade i en rofylld blå nyans. 

Sovrum/matsal
Detta trevliga rum med utsikt över Tantolunden och vattnet används idag som matrum. I och med hörnläget finns det fönster med ljusinsläpp från två väderstreck. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet ligger oljad ekparkett.

Sovrum/Tv-rum
Ljust och luftigt rum med utgång till balkong/terrass. På golvet ligger oljad ekparkett likt övriga rum och omgivande väggar är gråmålade. Det finns en garderob samt väggfasta skåp.

Balkong/terrass
Via Tv-rummet nås den kombinerade balkongen/terrassen om totalt 15 kvm. Härifrån kan man njuta av den fria utsikten, följa trädens färgskiftningar och båttrafiken på vattnet. Sol har man från morgon till kväll och det finns två motordrivna terrassmarkiser om man vill ha skugga. Varför inte ta med kvällskaffet ut? Mysiga ljuslyktor och en filt om ryggen när det skymmer.

Sovrum/gästrum
Direkt till höger om hallen ligger ett sovrum/gästrum med tre garderober, oljad ekparkett och gråmålade väggar. Även detta rum har fin utsikt över grönskan i parken och vattnet.