BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Skönviksvägen 286, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 2.595.000 kr Accepterat pris!
  • 3907
  • 9146
Värdera din bostad

Beskrivning

2 595 000 kr - Accepterat pris!

Välkomna till populära Stureby! Här flyttar ni in i en fantastisk fin och väl omhändertagen tvåa med balkong som är belägen i en välskött förening. Läget är optimalt för dig som vill bo mysigt och lugnt i ett attraktivt område nära tunnelbana!

Lägenheten har en social och trevlig planlösning och här finns verkliga förutsättningar för att funktion och design ska kunna gå hand i hand. Många fönster ger ett maximalt ljusinsläpp och skapar en trivsam miljö. Vardagsrummet är generöst och ger er med fördel flera olika möbleringsalternativ. Stilrent, funktionellt och välplanerat kök med gott om arbetsytor och förvaring, samt en trevlig matplats i direkt anslutning. Lugnt, rofyllt och väl tilltaget sovrum mot lugn omgivning helt utan insyn. På balkongen går det att avnjuta soliga dagar och kvällar på bästa sätt tack vare det skyddade läget! Badrummet har golvvärme och är stambytt (2005).

Inom någon minuts promenad bort har du Sturebys tunnelbanestation, som tar dig in till stan på bara 10 minuter. Närservicen är god och i närområdet återfinns även Hemskogen med mysiga motionsslingor och promenadstråk. Som du hör finns något för alla.

Kontakta mäklaren för visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 36. Föreningen Brf Aspvirket 6.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 3 527 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 3.0678 %.

Driftskostnad

Totalt 390 kr/mån (4 680 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 140 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnaden
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1961
Uppvärmning: Fjärrvärme och Bergvärme

Föreningen
Brf Aspvirket 6 består av 40 bostadsrättslägenheter. Bostadsrättsföreningens fastighet överläts år 2005/2006 och har adress Skönviksvägen 286-288.
3-fas finns ej installerat. Kolfilterfläkt är godkänt i köket.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Föreningens ekonomi
För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget. Föreningen byggde om en tidigare lokal och sålde denna som två bostadsrätter under 2017. Detta har medfört ett bra kapitaltillskott. / Avstämt med styrelsen 2018-09-04.

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från comhem).

Utförda renoveringar
2019 Takenovering
2018 Renovering fönster
2018 Frånluftsventiler installerades i kök och badrum för varje lägenhet samt friskluftsventiler vid behov
2017 OVK genomförd
2016 Installation av säkerhetsdörrar (288)
2016 Målning av trapphus (288)
2015 Rengöring av fasad och balkonger
2014 Arbete med ventilationen
2013 OVK
2012 Ny tvättstuga
2012 Omdränering baksida hus 286
2006 Installation säkerhetsdörrar (286)
2005 Byte av stammar kök
2005 Byte av stammar bad
2005 El-stigar

Kommande renoveringar
2018 Byte av garagedörrar
2019 Planerna för renovering av taket är uppskjutet då grannföreningen delar på samma tak.
Ingen av renoveringarna kommer påverka avgifterna, mycket tack vare kapitaltillskottet efter upplåtelsen av de två nya bostadsrätterna i föreningens tidigare lokal.

Driftkostnader
Observera att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning, med 2 personer i hushållet och kan variera.

Tv
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. IP-TV kan även tecknas.

Bredband
Internet via fiber, IP-only.

Övriga lokaler
Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga som ligger en halv trappa ner från entréplan. Denna har 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare. Cyklar och barnvagnar förvaras i föreningens gemensamma garage på bottenplan. Det finns ett fristående sophus på föreningens mark för hushålls- och matavfall.

Parkering
I föreningen finns 9 st parkeringsplatser som uthyres mot en kostnad om 300 kr/mån, kortare kö. Fri datumparkering på gatan.

Övrigt
I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift (3,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras säljaren) samt en eventuell pantsättningsavgift (1,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras köparen).

Bostadsrätten är pantsatt. Detta innebär att säljaren tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med säkerhetsdörr och avhängningsmöjligheter. Svart klinker på golv och väggarna är ljust målade.

Från hallen når vi lägenhetens fina badrum, vilket är stambytt 2005. Helkaklade väggar i vitt och röd mosaik på golv med underliggande golvvärme. I badrummet finns WC, handfat, dusch med massagefunktion, kommod, spegel samt handdukstork. Här finns även plats för tvättmaskin för den som önskar, det är redan förberett med uttag.

In till vänster finner vi vardagsrummet. Detta underbara rum är ljust och trevligt med stora fönsterpartier. Här finns plats för soffa, bord och annat möblemang. Vackert parkettgolv med smakfullt ljust målade väggar. Vardagsrummet är öppet mot matsalsdelen och köket vilket skapar en luftig och social bostad.

Trevligt ljust kök från 2005 med goda förvaringsmöjligheter och plats för större matbord alldeles intill. Vita kökssåp med gott om förvaringsmöjligheter. Goda arbetsytor tack vare bänkskivan med spotlights ovan. Stilren mosaik ovan bänkytan och vita målade väggar. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys.

Förbi köket finner vi sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Gott om plats för förvaring i form av två stort garderobspartier. Här ligger utgången mot balkongen som ligger med ett fritt läge!

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villaområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen.

Stureby är ett barnvänligt område trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. Runt husknuten finns ett skogsparti som leder till Hemskogen. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt Sturebyskolan åk f-9 och Enskedefältets skola åk f-6. Sturebyskolan anses vara en av de bästa i Stockholm län. I närområdet finns ett flertal förskolor, de närmaste är Stureby förskola på Ramviksvägen 205, Terrassen på Tussmötevägen 195 och Globen- Kulans förskola på Tussmötevägen 177. Grundskolor i området är Sturebyskolan, Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskedebyskola. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbängen och S:t Erik:s katolska skola. I Gubbängen finns även Gubbängsskolan med Hammarby fotbollsakademi och dramaklass.

I närområdet finns Vårflodsparken med plaskdamm, gräsytor, fotbollsplan och stor lekplats. På gångavstånd ligger även Enskede värdshus där man t.ex. kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. Ytterligare en liten bit bort ligger Enskede rackethall med bl.a. tennis, squash och badminton.
För den hästintresserade är det nära till det populära och välbesökta stallet med ridskola. Vid Enskede IP med möjlighet till att träna fotboll och friidrott.