BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Björknäs Saltsjö-Boo

Sjöängsvägen 77

  • 5 rum och kök
  • 118 kvm
  • Såld
  • 4291
  • 8312
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga gavelradhus om totalt 175 kvm med friköpt tomt. Huset ligger mycket gemytligt och barnvänligt beläget i slutet av Sjöängsvägen som här är en lågtrafikerad återvändsgata. Huset byggdes 1974 och har idag stort renoveringsbehov vilket även öppnar upp fantastiska möjligheter att verkligen kunna modernisera och skapa sitt eget drömboende. Här bor man granne med sjö, hav och med naturen inpå knuten. Ett stenkast från porten ligger underbara Booleden med dess vackra vandringsleder och belysta elljusspår. Inom kort promenadavstånd finns mysiga Glasbrukssjön som bjuder på bad och fiske sommartid samt härlig skridskoåkning på vintern. En verkligt underbar boendemiljö! 

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
Här har man en skyddad fristad som suddar ut gränserna mellan ute- och innemiljö på naturligt sätt. På fastigheten finns äldre stensättningar, planteringar och ett fint plommonträd. Gavelhuset är det sista i längan och tomten gränsar till största delen mot vacker skogsmark. En mycket gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn! 

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH PRIVAT

Kök & Matplats
Köket och matplatsen har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor och låter funktionaliteten stå i centrum. Köket är utrustat med kyl, frys spishäll med tillhörande ugn samt en spisfläkt.

Vardagsrum
Stort vardagsrum generösa fönsterpartier och med utgång till en solig och skyddad uteplats i sydväst. Ett rum att trivas i året om!

Sovrum
På det övre planet finns två mycket bra och möbleringsvänliga sovrum.

Badrum
Stort badrum med ett takfönster (lanternin) som ger behagligt ljusinsläpp.

Klädkammare
I passagen mellan de båda sovrummen finns en rymlig klädkammare.

NEDRE PLAN – ANPASSBARHET

Hall
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter.

Gillestuga
Gillestuga som inbjuder till umgänge där attribut som dart-tavla, biljardbord, bar och akvarium känns självklara. 

Sovrum
På det nedre planet finns ett bra och möbleringsvänligt sovrum.

Toalett
I anslutning till entrén finns en toalett med wc och tvättställ. 

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp samt en ho för handtvätt och blötläggning.

Förråd/Klädkammare
I anslutning till tvättstugan ligger två rymliga klädkammare/förråd.

Garage
Mycket bra och rymligt garage - praktiskt och behändigt.

ANPASSBARHET - SKAPA SITT EGET DRÖMBOENDE
Här finns verkligen möjligheten att enkelt kunna förändra huset och dess karaktär för att skapa sitt eget drömboende. De flesta i denna radhuslänga (10 hus (Sjöängsvägen 59 – 77) har byggt bort garaget och skapat utökad boarea. Här finns även likt vad som redan gjorts på motsatt gavelhus möjligheten att öppna upp extra altandörrar och installera fler fönster på gavelväggen på såväl det övre planet som det undre. Se förslag på alternativ planlösning.

MÖJLIG UTHYRNINGSLÄGENHET
Här bjuds man på stor anpassbarhet med en möjlig inkomstbringande uthyrningslägenhet med egen ingång, ett lyxigt och privat boende för gästerna eller ett boende för det lite äldre barnet. Se förslag på alternativ planlösning.

PARKERINGSPLATS
Förutom garaget finns det gott om plats för ytterligare två bilar på uppfarten.

DELÄGARE I SAMFÄLLD MARK
Alla fastigheter i radhuslängan (Nacka Björknäs 5:18-5:27) äger gemensamt med 10 % vardera samfälld mark om 3 872 kvm som angränsar till övriga fastigheter i längan (se fastighetskartor där området är märkt med S:4).