BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 369

  • 1 rum och kök
  • 43 kvm
  • 2.100.000 kr / BUD
  • 3975
  • 9048
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva en charmig etta på 43 kvm i populära Gamla Enskede. Här presenteras ett hem med varenda detalj och kvadratmeter på rätt plats! Bostaden är ljus och fräsch med tilltalande planlösning och 20-talet gör sig påmint i form av vackra spröjsade fönster, djupa fönsternischer, vackra spegeldörrar och de väl omhändertagna golven.I köket finns dessutom ett underbart serveringsskåp. Klockrent läge med bra kommunikationer, nära in till city och direkt närhet till grönområden. Kabel-tv och bredband ingår i avgiften!

Väl inne i lägenheten möts du av en luftig och inbjudande känsla som tillsammans med stora fönsterpartier, generösa sällskapsytor och bra förvaringsmöjligheter skapar ett hem att trivas i. Här erbjuds luftiga rum och en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på ett trevligt sätt. Ett fint kök med utrymme för en ordentlig matplats, stort sällskapsrum med plats för både säng och större soffgrupp, tv-möbel mm. Badrum med dusch i tidlösa färger.

- Låg avgift på 2.540 kr inkl kabel-tv och bredband via Telia (100MB)
- Ljus och välplanerad
- Generösa sällskapsytor
- Goda förvaringsmöjligheter via en klädkammare samt förråd
- Genomgående vackra golv och tidstypiska detaljer
- Fint kök med matplats för 4-5 personer
- 1-2 min promenadavstånd till Skogskyrkogården T-bana
- Cykla till Södermalm på 10 min.
- Nackareservatet och Skogskyrkogården runt hörnet

Välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0006. Föreningen Brf Slagrutan 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.100.000 kr / BUD. Månadsavgift 2 540 kr (Värme, Vatten, kabel-tv och bredband (100MB via Telia) ingår).

Driftskostnad

Totalt 335 kr/mån (4 024 kr/år) varav el 152 kr/mån, försäkring 183 kr/mån. Antal personer: 2.

Överlåtelseavgift

1 100 kr

Pantsättningsavgift

450 kr.

Byggnaden
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1927
Uppvärmning: Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Slagrutan 1, med adress Nynäsvägen 369. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus i 2 plan med inredd vindsvåning och källare. Bostadshuset innehåller 10 lägenheter och en lokal, som hyrs ut för garageverksamhet.

Boyta: 504
Lokalyta: 85

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10 %.
Föreningen godkänner dock ej juridisk person.

Föreningens ekonomi
För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns ingen planerad avgiftshöjning under 2018. // Avstämt med ordförande 2018-03-19

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband (100MB via Telia).

Utförda renoveringar
2016 - Tak och fasad
2005/2015 Fönster
1984 - Stambyte
1983 - Fjärrvärme

Kommande renoveringar
2018 - Relining av stammar

Driftkostnader
Observera att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning, med 2 personer i hushållet och kan variera.

Tv
Föreningen tillhandahåller kabel-TV via Telia. Titta gärna på https://www.telia.se/privat/bredband/fiber-fran-telia för mer info.

Bredband
Föreningen anlitar Telia för bredband. Bredband 100MB ingår i avgiften.

Tvättstuga
Det finns en tvättstuga i källaren.

Övriga lokaler
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Det finns även hobbyrumoch bastu i föreningen.

Parkering
Föreningen har inga p-platser eller garage.

Övrigt
I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1100 kr (som faktureras köparen) samt en eventuell pantsättningsavgift på 450 kr (som faktureras köparen).

Bostadsrätten är pantsatt. Detta innebär att säljaren tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

Rumsbeskrivning

Här välkomnas man av en ljus och trivsam hall med  gott om plats för avhängning.

Ett fint kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köksinredningen går i snygg grå kulör och ovan arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Tidstypiska handtag och ett underbart serveringsskåp förstärker känslan från förr. Här finns också en perfekt yta för en trevlig matplats. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn och fläkt.

Ett ombonat och luftigt allrum där ljusflödet och takhöjden imponerar tillsammans med de ljusa väggarna. Ett pampigt allrum med utrymme för större soffgrupp samt andra bekvämlighetsmöbler. Tack vare rummets utformning finns det även plats för en större säng utan att den luftiga känslan går förlorad. Från detta rum når du en rymlig klädkammare.

Ett snyggt badrum utrustat med WC, dusch samt handfat med översittande skåp.

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av södra Stockholms mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus "nära staden men ändå på landet". Här bor i en trygg och barnvänlig miljö med bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.