BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten - Fruängen

Elin Wägners Gata 37

  • 3 rum och kök
  • 71 kvm
  • 3.295.000 kr / Bud
  • 2925
  • 4043
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en välplanerade trea i barnvänligt område i Fruängen. Här bor du i en inflyttningsklar lägenhet med toppmodernt kök, renoverade ytskikt och stambytt badrum. Perfekt planerad bostad med två stora sovrum och ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med avhängning för ytterkläder och ingång till lägenheten alla rum.

Kök:
Rymligt kök med nyanlagt golv, stavparkett- oljat och vaxat. Designat kök från Järfälla kök med inbyggd diskmaskin och kyl/ frys. Beslag från superfront. Carrera marmor bänkskiva. Ugn, fläkt, induktionshäll från SMEG. Diskho och blandare från Tapwell. Välplanerat kök med plats för matbord. Gott om förvaring i skåp och lådor.

Badrum:
Badrummet är stambytt 2015 och utrustat med dusch, tvättmaskin, tvättställ med kommod badrumsskåp och wc.

Sovrum:
Sovrummen är rymliga. I det ena sovrummet står en dubbelsäng och två PAX garderober ovan ett parkettgolv. Barnrummet är tapetserat och nytt golv är inlagt, stavparkett- oljat och vaxat.

 

Hall:
På golvet i hallen ligger ett marockanskt klinkergolv från Marakeshdesign. Golvvärme är installerat och väggarna är målade grått. Säkerhetsdörr installerades våren 2017.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är lättmöblerat och har vita väggar. Här nås lägenhetens balkong mot föreningens gård. Originalgolvet är slipat oljat och vaxat.

På Elin Wägners gata bor du i lugnt bostadsområde med en härligt grönskande innergård där föreningen har både lekplatser samt grillmöjligheter för medlemmarna. Parkleken vippan ligger nedanför lägenheten samt närhet till många förskolor. Långbro värdshus och Långbro parken nås på 5 minuter. Nära Långsjöns sommarpark med badmöjligheter från brygga och strand. Endast ett par minuters promenad till Fruängens centrum med flertalet butiker och restauranger, här hittar du också tunnelbanan som tar dig till Hornstull på 10min.

- Topprenoverat kök
- Stambytt badrum
- Genomgående fräscha ytskikt
- Par minuters promenad till kommunikationer
- Populärt centrum med flertalet butiker och restauranger

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 140. Föreningen Brf Elin Wägners Gata.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr / Bud. Månadsavgift 4 741 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.53 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 200 kr/mån.

Överlåtelseavgift

455 kr

Pantsättningsavgift

1 138 kr.

Brf Elin Wägners gata består av 188 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 21 med hyresrätt. Föreningen är mycket populär och uppskattad för sin goda grannsämja, sin mysiga innergård med 4 lekplatser samt 3 grillplatser och husens vackra fasader. 

Föreningens hemsida:
www.elinwagnersgata.se/.

Byggnadsår
1958.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
1990 - Nyinstallation av radiatorventiler.
1993 - Renovering av balkonger.
2000 - Uppförande av två fristående hus för sophantering och källsortering.
2004 - Reparation av taken. Nya tvättmaskiner och torktumlare installerade i tvättstugorna. 
2010 - Fasad- och balkongrenovering
2010 - Upprustning av lekparkerna
2012 - Nybyggnation av grovtvättstuga
2015 - Nya entréportar
2015 - Stambyte i alla fastigheter
2016 - Lokaler byggdes om till 4 bostadsrätter

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har tre uteplatser med grill samt fyra lekplatser. Det finns tre tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner var, samt en "akuttvättstuga". Det finns även en grovtvättstuga. De är belägna på Elin Wägners Gata 4 och 25. Det finns en bastu och festlokal samt flera cykelrum & barnvagnsförråd att tillgå i föreningen. Det finns även två grovsoprum.

TV- och internetanslutning
Comhem.

Bilplats
Föreningen har 78 parkeringsplatser utomhus samt 37 garageplatser belägna i fastigheterna. Det finns två typer av garage varav den ena varianten har 4 kvm biyta. Hyran för garage är 575 kronor/månad respektive 675/mån för det något större garaget. Hyra för p-plats är 175 kr/mån, önskar man ha tillgång till elstolpe så kostar det 250 kr/mån. Till garageplatserna är det för närvarande kö. Föreningen disponerar även en gästparkering med 4 p-platser på EWG 47.

Motorcykelplats
10 st parkeringsplatser för MC finns belägna utanför EWG 13-15 (3 st), vid gaveln EWG 27 (3 st) samt vid framsidan av sophuset EWG 47 (4 st). Alla registrerade 2-hjulingar betraktas som betalningsskyldiga. Priser helår (sommar+vinter) är 1 250 kr och sommarparkering 750 kr. Vintertid finns det fem inomhusparkeringar i garage.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inte planerat några kommande avgiftshöjningar.

Ägande
Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.

Överlåtelseavgift
Ca 1 138 kr.

Pantsättningsavgift
Ca 455 kr.

 

Områdesbeskrivning

Gångavstånd till Fruängens centrum med all tänkbar närservice. Här finns två större matvarubutiker, flertal restauranger och café, apotek, bibliotek, optiker, bank, frisör m.m. I centrumet finns även folktandvård och vårdcentral. Kungens kurva med Ikea, Västberga, och Älvsjö och flertalet kända storvaruhus ligger på bekvämt buss- och bilavstånd.

Området kring bostaden är fyllt av barnvänliga parker. Förutom föreningens innegård som erbjuder lekplats finner du populära Kerstin Hesselgrens park nedanför fastigheten. Gott om förskolor och skolor inom gångavstånd.

För den sport- och fritidsintresserdade finns Långbroparken med härliga promenadstråk. På sommaren finns badmöjligheter på det populära Hägerstensbadet med 25 m bevakad bassäng. Samt bad i Långsjön och löpspår i Älvsjöskogen.

Fruängen har utmärkta kommunikationer. Några minuters gångavstånd till Fruängens T-banestation. Därifrån tar det ca 18 minuter in till City. Det finns även bussförbindelser till Gullmarsplan, Älvsjö, Skärholmen, Skarpnäck, Kärrtorp och Sätra.