BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Gäddviken

Kvarnholmsvägen 54, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
  • 17614
Värdera din bostad

Beskrivning

Visning planeras i början av augusti. Gör intresseanmälan redan idag.

Bo vid vattnet på landet 5 minuters cykelfärd från Södermalm. En drömbostad med villakänsla. 

I den gula villan anno 1912 med tidsenliga detaljer och spegelblanka Svindersviken som närmaste granne, finns nu en unik 2:a till salu. Här står tiden stilla och du bor ostört från all stress.

Njut av morgonkaffet på balkongen som vetter i ett sydvästligt läge och bjuder på en utsikt över viken och så långt som till Alphyddan. Lägenheten är varsamt inredd med lantliga materialval som går i stil med husets karaktär. För de större tillställningarna eller soligaste dagarna har föreningen en gemensam uteplats som på somrarna förses med grill och utemöbler samt ett orangeri som inreds med långbord.

Varmt välkomna på visning!

- Villakänsla nära stadspulsen
- Lantliga inredningsval
- Fiskbensparkett i vardagsrum
- Insynsskyddad
- Förråd i källaren
- Renoverat kök 2017
- Badrum renoverat 2015
- 2 p-platser ingår
- Gemensamt orangeri och uteplats som vetter mot Svindersviken
- Förening med god ekonomi

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1003. Föreningen Brf Gäddviken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.975.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 431 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), el ingår). Andel i föreningen är 10.30928 %.

Driftskostnad

Totalt 408 kr/mån (4 896 kr/år) varav försäkring 108 kr/mån, övrigt 300 kr/mån. Övrigtposten avser avsättningen till den yttrefonden.

Föreningen
Brf Gäddviken är en äkta förening bildades 2003. Föreningen disponerar över 4 bostadsrätter på adressen Kvarnholsvägen 54.

Byggnadsår
1912

Uppvärmning
Markvärmepump

Utförda renoveringar
2016 Rensning av samtliga avlopp
2016 Skrapning och ommålning av fasadens södra del

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade under 2019.

Gemensamhetsutrymmen
Källare med gemensamt kök och matplats.
Uteplats
Orangeri

TV- och internetanslutning
Tv via boxer
Bredband via ADSL

Bilplats
På framsidan finns totalt 8 parkeringsplatser, varav två tillhör vardera lägenhet.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen planerad avgiftsförändring i dagsläget.

Mark
Föreningen äger marken sedan 2005.

Överlåtelseavgift
1 162,50 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
465 kr betalas av köpare.

Övrigt
Var fjärde vecka har man ansvar för gräsklippning och skottning vid behov.

Rumsbeskrivning

Bostaden
Väl inne i lägenheten välkomnas du av en ljus och rymlig hall. Här finns bra med avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt gott om plats för tillhörande möblemang för ytterligare förvaring.

Vidare öppnar hallen upp till lägenhetens kök och vardagsrum. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns plats för matbord, soffgrupp och tv-möbel. Renoverat kök från 2017 med stilrena vita köksluckor samt snygga vitrinskåp. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, helintegrerad diskmaskin och en kyl/frys. Från köket har du tillgång till sovrummet. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord.

Renoverat badrum från 2015 med stilrena materialval och koppardetaljer. Här finns tvättmaskin, handdukstork, vägghängd wc, kommod och takdusch.

Källare
I övrigt finns även ett gemensamt kök för de som vill nyttja föreningens gemensamma uteplats eller orangeri.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Finnboda och Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. Därmed har du ständigt skärgården runt hörnet. Det kommer att finnas utrymme för en mängd marina aktiviteter, som båtservice, båttvätt och seglarskola.

Nacka kommun satsar på en grundskola på Kvarnholmen som man har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan kommer att ligga i den gamla Makaronifabriken och vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Förskola finns också.

Mitt på Kvarnholmen i öns gamla Spisbrödfabrik, som de sista åren fungerade som bageri, kommer ett nytt närcentrum att ta form. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service.

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en populär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna kommer du att ha tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.