BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Östermalm

Valhallavägen 67

  • 1 rum och kök
  • 28 kvm
  • 7920
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en optimal enrummare med höga poäng på charmskalan och tillika hög standard invid Tekniska Högskolan. Bostaden renoverades under 2016 med nytt kök, nya, ljusa, ytskikt och nyslipad fiskbensparkett. Smart planlöst med stort kök, sovalkov och klädkammare och med charmigt fönsterparti. Här kommer du trivas!

- Högst upp i huset
- Fiskbensparkett
- Renoverad under 2016
- Fullt utrustat kök med mycket förvaring och goda arbetsytor
- Optimalt läge intill KTH med nära till såväl stadspuls som Lill-Jansskogens grönska
- Goda kommunikationer i form av tunnelbanans röda linje, flertalet busslinjer och Roslagsbanan från Tekniska Högskolan/Östra station

I hallen finns en platsbyggd avhängningsyta för vardagens jackor och skor samt en inbyggd garderob. Rummet är rymligt och i ett välvt parti sitter det charmiga fönsterpartiet. Bostadens kök är i toppklass, med förvaring i både under- och överskåp, goda arbetsytor. Utrustningen består av ugn, häll, överhängande fläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Sovalkoven ger avskildhet och myskänsla, samt förvaringsmöjligheter i de undervarande skåpen. Det tidigare pentryt har omvandlats till en klädkammare med trätiljor på golvet. Rymligt badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet.

Här bor du i en oerhört charmig bostad precis där Östermalms puls möter Lill-Jansskogens grönska och friluftsliv. Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 1129. Föreningen Brf Roslagsbanan 11.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 354 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.8065 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 180 kr/mån, försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen och fastighet
Brf Roslagsbanan 11 är en äkta bostadsrättsförening som består av 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler vilka upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten Roslagsbanan 11 år 1999 och äger marken. Ekonomin är god och inga planerade avgiftsändringar finns.

Byggnadsår
1934

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2017 - Installation av fiber i fastigheten gjordes i februari
2016 - OVK-besiktning
2015 - Sotning av öppna spisar.
2014 - Besiktning av öppna spisar.
2013 - Underhållsspolning av stammar, montering av bullerskydd mot Roslagsbanan, nya tätlister, ventilpaket, tillsatsruta samt reparation av tvättmaskiner och tumlare.
2011 - Renovering av golv i tvättstuga.
2010/11 - Reparation av tak till cykelförråd.
2010 - Byte av markiser.
2009 - Renovering av balkonger samt fasadrenovering (fasad mot Valhallavägen).
2008 - Byte av värmecentral, omläggning av tak och byte av ytterport.
2007 - OVK-besiktning.
2006 - Ommålning av trapphus och entré.
2004 - Rörstambyte, elstambyte och installation av torkskåp.
2001 - Målning i tvättstuga och torkrum, n
ya golv i tvättstuga och torkrum, installation av 2 nya tvättmaskiner och tumlare samt nytt väggskikt och golv i hissen.

Kommande renoveringar
Under 2018 planeras en renovering av samlingsledningarna. Föreningen planerar även renovering av husets samtliga fönster men i dagsläget finns ingen beslutad tidsplan.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en innergård med utemöbler och grill samt cykelställ under tak. Gemensam tvättstuga belägen på vinden med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, två torkrum samt en mangel.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber finns indraget och bredband tecknas enskilt av varje medlem via IP Only där leverantör kan väljas.

Parkering
I området råder boendeparkering, vänligen besök www.stockholm.se för mer information.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande (sambo eller föräldrar kan godkännas som delägare), lägsta andel är 10 %. En av ägarna måste vara skriven i lägenheten. Juridisk person godkänns ej. En överlåtelseavgift om 1 120 kr debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 448 kr per pant. Under 2018 ska stadgarna, som är från 1999, uppdateras för att följa gällande lag.

Områdesbeskrivning

Här bor man i en lugn miljö med närhet till Lill-Jansskogens gröna idyll och Brunnsvikens vatten. Vasastans och Östermalms populära krogar och mysiga caféer ligger runt hörnet och till Stureplans shoppingutbud tar det inte många minuter. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet busslinjer och Roslagsbanan från Östra Station.