BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov - Hammarbyhöjden

Petrejusvägen 39, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 67 kvm
  • 3.450.000 kr / BUD
  • 4704
  • 1578
Värdera din bostad

Beskrivning

Optimalt planerad lägenhet med delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier och gavelfönster ger ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Väl tilltagna ytor i samtliga rum med fler olika alternativ för möblering. Balkong i fritt läge och som vetter i sydväst mot grönska. Stor klädkammare för förvaring i anslutning i hallen. Bostaden har renoverats kontinuerligt och är väl underhållen. Centralt belägen med kort promenad till T-bana och butiker.

- Genomgående ekparkettgolv
- Stora fönsterpartier
- Väl tilltagna rum
- Lättmöblerad
- Centralt belägen
- Kort promenad till Tunnelbanan

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1202. Föreningen Brf Guldbaggen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.450.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 691 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 3.826 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen
Brf Guldbaggen är en äkta föreningen och förvärvade huset som står på fastigheten Guldbaggen 2 år 2004. Föreningen omfattar totalt 20 st bostadsrättslägenheter och en hyreslägenhet på adresserna Petrejusvägen 39-41. Fördelningen på lägenheterna är följande:

2 rok - 8 st
3 rok - 7 st
4 rok - 6 st

Byggnadsår
1992

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Frånluft

Utförda renoveringar
2016 OVK
2016 Löpande underhåll för skador för bl.a. hissproblem, vattenskada m.m

Kommande renoveringar
Eventuell renovering av hyresrätten under 2018, annars är det löpande underhåll av fastigheten.

Gemensamhetsutrymmen
- Tvättstuga på entréplan som är försett med två tvättmaskiner, en torktumlare,ett torkskåp samt en mangel.
- Gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.
- Cykel - och barnvagnsrum

TV- och internetanslutning
Tv - ComHem
Bredband - Bredbandsbolaget och ComHem

Bilplats
Föreningen disponerar över 14 bilplatser vid Hammarbyskolan.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Tomträtt
Marken är upplåten med tomträtt.

Överlåtelseavgift
1 120 kr betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
448 kr betalas av köpare

Övrigt
Föreningen har gemensam vår- och höststädning.

Rumsbeskrivning

Hall
Inbjudande och avskilt kapprum med goda möjligheter för avhängning av ytterkläder. Den inre hallen öppnar trivsamt upp till lägenhetens resterande rum. Väggar ommålade 2017.

Kök
Bra arbetskök med förvaring och matplats för 4-6 personer. Stilrena vita köksluckor med matchande vit bänkskiva och infälld diskho. Tufft kakel ovanför diskbänken i röd kulör som snyggt bryter av mot det vita. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys, diskmaskin, spishäl samt ugn. Väggar ommålade 2017.

 

Vardagsrum
Socialt vardagsrum som ligger i anknytning till köket. Här finns gott om plats för en trevlig soffgrupp och tv-möbel. Stora fönsterpartier i vinkel som ger ett härligt ljus i hela rummet. Väggar ommålade 2017. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som vetter i ett härligt sydvästligt läge mot grönska.

Sovrum
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Tre garderober för förvaring av kläder.

Badrum
Helkaklat och fräscht badrum från byggnadsåret. Här finns gott om plats för tvättmaskin, badkar, handfat, vägghängd wc och tvättbänk med förvaring.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I Hammarbyhöjdens centrum finns allt du kan tänkas behöva såsom matbutiker,  apotek, blomsteraffär, optiker & restauranger, gym, skomakare, kemtvätt frisör m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. För den som älskar shopping finns Sickla Köpkvarter som erbjuder ett stort utbud av resauranger och butiker. Även Globen som ligger inom kort promenad har ett större utbud av butiker.

Med ca 3 minuters promenad från bostaden är du framme vid Hammarbyhöjdens tunnelbana. Efter ytterligare 5 minuter befinner du dig på Södemalm och dess stadspuls.Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.