BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariatorget/Zinkensdam

Doktor Abelins Gata 6, 4tr

  • 1 rum och kök
  • 26 kvm
  • Såld
  • 3126
  • 3199
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i huset på lugn adress i en vacker 20-tals fastighet ligger denna charmiga lägenhet som är perfekt belägen på Södermalm! Lägenheten kännetecknas av tidstypiska detaljer i form av vacker fiskbensparkett, generös takhöjd, spröjsade fönster, höga socklar och spegeldörrar i glas.

- Ljus och välplanerad 20-tals lägenhet
- Högst upp i huset
- Tilltagen takhöjd och härliga trägolv
- Charmiga välbevarade detaljer från byggnadsåret
- Inbyggd djup klädkammare som inrymmer gott om förvaring
- Beläget med närhet till både natur och nöjen direkt utanför porten
- Bra förening med god ekonomi

Lägenheten är ett perfekt förstaboende belägen mitt i Södermalms stadspuls men på avviksgata som skapar känslan av pittoresk småstadsidyll! Hallen erbjuder såväl avhängnings som förvaringsmöjligheter och säkerhetsdörr. Badrummet är i gott skick med både kakel, klinker samt handdukstork. Vi finner ett kök som duger gott och väl för det ensamma hushållet och är försett med spis, kyl samt upp och nedfällbar yta för beredning.

Läget nära Mariatorget och Zinkensdamm är perfekt om du gillar att botanisera i småbutiker och besöka trevliga restauranger, barer och caféer. Vill man njuta av grönområden kan man promenera några kvarter söderut mot Tantolundens pittoreska kolonilotter, stora grönområden och den vackra strandpromenaden längs Årstaviken. På fem minuter når man Skinnarviksparken med parkliv, solnedgångar och svårslagen utsikt över Riddarfjärden. Området har också ett bra serviceutbud och utmärkta kommunikationer med bussar och tunnelbana Mariatorget som tar dig vidare genom staden. För pendeltåg ligger Södra station också alldeles i närheten.