BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan / Birkastan

Robert Almströmsgatan 8, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 62 kvm
  • 6.925.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkomna till lugna och pittoreska Robert Almströmsgatan 8 och detta eleganta och välplanerade hem med öppen spis och stor balkong med många soltimmar. Denna fantastiska 3a har gott om bevarade detaljer från 1920-talet men med en modern standard. Nuvarande ägare har omsorgsfullt renoverat detta hem de senaste åren med känsla för detaljer.

Stig in i en välplanerad hall från en vacker och väl underhållen trappuppgång som välkomnar er in i denna spatiösa våning. Väl inne i lägenheten finner man en mycket väldisponerad planlösning med genomgående vackra behandlade furutiljor i original samt fiskbensparkett och ljusa tidlösa ytskikt, charmiga ursprungsdetaljer från 20-talet såsom stuckatur, spröjsade fönsterpartier i original med generösa ljusinsläpp.

Stort och ljust vardagsrum med fungerande öppen spis, bevarat trägolv från 20-talet och stor matplats där hela familjen får plats. Generös takhöjd och utgång till balkongen som vetter mot innergården med sol från tidig morgon till cirka klockan 15 under sommaren. Gott om plats att möblera upp med stolar och bord. Utsikt över takåsarna mot den lugna och grönskande innergården.

Vidare får ni ett arkitektritat shaker-kök med exklusiva detaljer såsom bänkskiva i carraramarmor och beslag i borstat mässing tillsammans med ljusgråa luckor i fullhöjd. Här finns samtlig maskinpark snyggt integrerat i köket och ett skafferi. Badrum med stilrena materialval, golvvärme och dusch. 

Rymligt och rofyllt master bedroom med gott om plats för både dubbelsäng och förvaringslösning. Generöst vardagsrum som inrymmer stora och sociala sällskapsytor och gott om plats för både soffgrupp och matplats för större sällskap. Gott om förvaring finner ni i i walk-in-closets intill sovrummet samt i hallen. Till lägenheten hör två rymliga källarförråd. Det mindre sovrummet lämpar sig väl som barnrum eller arbetsrum efter behov och inrymmer både förvaring och barnsäng.

Den praktfulla fungerande öppna spisen ligger i vardagsrummet – en stor fördel då öppen spis på tjugotalet ofta placerades i den inre hallen. Robert Almströmsgatan är lugn skyddad enkelriktad gata vilken nås genom en portal från Birkagatan, bara några meter bort finner vi Rörstrandsgatan med liv, rörelse och restauranger. Allt detta i en välskött stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

- Topprenoverad 20-talsdröm högt upp i huset med solig balkong på bästa adress!
- Välplanerad och varsamt renoverad, högt i tak ca 2.80 m vilket skapar rymd!
- Stor balkong stor balkong mot den uppvuxna innergården, härlig oas med förmiddagssol och möjlighet och möblera upp
- Arkitektritat shaker-kök med smakfulla och exklusiva detaljer såsom bänkskiva i carraramarmor
- Gott om förvaring i dubbla walk-in-closets samt två rymliga källarförråd
- Genomgående vackra ytskikt med furutiljor och sobra väggfärger
- Vackert ljusinsläpp med fönster i husets båda fasader
- Ombonade sovrum med god förvaring i dubbla klädkammare
- Trevlig grönskande innergård med sittgrupper och grill om sommaren
- Solid förening som är lågt belånad, gjort samtliga större renoveringar och stabila låga avgifter
- Runt hörnet finns Rörstrandsgatans många restauranger och caféer, den lummiga Vasaparken och St Eriksplans tunnelbanestation, samt buss 3 och 4.