BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Ringvägen 11H, 6 tr

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en fantastisk lägenhet med vindskaraktär intill populära Skinnarviksberget! Omgivningen bjuder på en av Stockholms finaste vyer. Bjud över vännerna och ta med dig familjen; solnedgången från Skinnarviksberget borde alla uppleva. Här bor du i en perfekt planerad trea som under de senaste 3 åren har genomgått en renovering från topp till tå.

- Stor och stabil förening
- Låg avgift
- Oslagbart läge invid Skinnarviksberget
- Högst upp i huset: Insynsskyddat, ostört och ljust
- Balkong med stol större delen av dagen
- Väldisponerad och social planlösning med mycket bra förvaring
- Nära till både tunnelbanans röda linje och innerstadsbussar

Lägenhetens disponeras med kök och vardagsrum till vänster från hallen och sovrummen till höger, vilket medför både en social och en privat del i lägenheten. Hallen i sig är rymlig och har en stor inbyggd garderob från 2015 och avhängning för vardagens kläder.

Under 2014 byttes all el i lägenheten samtidigt som samtliga ytskikt fräschades upp. Väggar, tak och snickerier är vitmålade, medan ekparkettgolvet är behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja. Samma år renoverades även köket, som nu har mycket förvaring i över- och underskåp med vita, specialbeställda köksluckor. Spotlights över en svart bänkskiva mot en fint mosaikkaklad vägg ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med inbyggd fläkt, ugn, mikro, kyl, frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats mot lägenhetens härliga balkong.

Från den mysiga balkongen ges en vacker vy mot Stockholms takåsar. Du ser ända bort till Gröna lund! Här kan både frukostkaffet och middagen serveras och balkongen blir på så sätt en förlängning av både kök och vardagsrum. Vardagsrummet nås via en öppen planlösning från köket och rymmer en stor soffgrupp och arbetshörna. Den öppna planlösningen möjliggör middagar med många gäster. Snedtaken ger en ombonad känsla och adderar en stor dos charm. De fina, glasade dubbeldörrar som ursprungligen fanns mellan hall och vardagsrum är bortmonterade, men de medföljer lägenheten om köparen önskar och kan enkelt monteras upp igen. Kök och vardagsrum kan på så vis skärmas av från sovrumsdelen om man så vill.

Det större sovrummet inrymmer en stor garderob som också den byggdes 2015 med ett elfa-system. Rummet rymmer såväl stor dubbelsäng (bredd över 1,90), som exempelvis fåtöljer och byrå. De platsbyggda skåpen över sängen ingår i köpet om så önskas. Intill det stora sovrummet ligger ännu ett sovrum som i dagsläget används som barnrum.

Badrummet renoverades och omdisponerades år 2015. Idag rymmer badrummet wc, handfatskommod med överskåp och duschhörna med dusch samt en avdelning med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också en arbetsbänk och överskåp för förvaring. Inbyggda spotlights, golvvärme och påkostade materialval ger en stilren och lyxig känsla.

- Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6,5 m2.
- Alla garantier, certifikat och intyg finns sparade för samtliga genomförda renoveringar.

Välkommen att höra av dig för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 131. Föreningen Brf Harpalten 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 358 kr (Värme, Vatten, bredband (100/100Mbit) ingår). Andel i föreningen är 0.48202 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav el 300 kr/mån, försäkring 250 kr/mån.

Information om föreningen
Bostadsrättsföreningen Harpalten 1 äger fastigheterna i kvarteret Haren 1 som är belägen på Södermalm i Stockholm och hör till församlingen Högalid. Föreningen består totalt av 202 lägenheter och vid utgången 2016 är 182 av dessa bostadsrätter och 20 upplåts med hyresrätt. I tillägg finns 10 lokaler för uthyrning.

Månadsavgifter
Månadsavgifterna har varit desamma sedan föreningens köp av fastigheten 2004, och föreningen strävar efter att inte behöva genomföra några avgiftshöjningar. Under 2012 ökade medlemsavgiftens värde genom att bredband 100/100 ingår i avgiften.

Äkta bostadsrättsförening
Föreningen uppfyller förutsättningarna för att deklareras som en äkta bostadsrättsförening. För såväl intäktssidan som den uthyrningsbara ytan överstiger de äkta delarna 60 procent. Klassificeringen som äkta bostadsrättsförening kommer att bestå över tiden.

Uppvärmning
Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

El
Till varje lägenhet hör en egen separat mätare och man tecknar själv avtal.

Parkeringsplatser och garage
Det finns totalt 136 parkeringsplatser: En utomhusparkering med 12 platser som hyrs ut främst till lokalhyresgästerna samt ett inomhusgarage i två plan med 117 bilplatser och 7 MC-platser. Kötiden till garageplats brukar vara kort. Tre av platserna på utomhusparkeringen hyrs av bilpoolföretaget Sunfleet, för att skapa möjligheter för de medlemmar som vill kunna använda bil, men inte äga själva.

Gemensamma anläggningar och utrymmen
- Fyra tvättstugor i gatuplan. I varje tvättstuga finns tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan kan bokas mellan klockan 07.00 och 22.00 i pass om tre timmar. I en av tvättstugorna finns en grovtvättmaskin för mattor samt ett tillhörande stort torkskåp att boka separat.
- En miljöstuga och ett miljörum (soprum). Utrymmena har behållare för hushållssopor samt källsortering såsom tidningspapper, plast, kartong, glas samt aluminiumförpackningar.
- Ett grovsoprum med källsortering för batterier, glödlampor samt mindre små-el. Här får man också slänga trasiga möbler, mattor och sånt som ett hem innehåller av möblemang. Ej byggsopor.
- Två cykelrum med cykelliftar. Platserna hyrs ut för 50 kr/månad. På gården finns utomhusplatser för cyklar.
- Ett utrymme i varje port som just nu erbjuds som barnvagnsförråd.
- Ett hobbyrum för snickeriarbeten och liknande.
- Ett aktivitetsrum med gymutrustning, pingisbord m.m.

Föreningslokalen 'Haren' med övernattningsrum / tillgång som går att sälja som lägenhet
För medlemmarna finns det en lägenhet på 84 kvm som är ombyggd till en föreningslokal där man kan hålla större middagar, luncher och samlingar samt barnkalas. Lokalen kan ta upp till 40 sittande gäster och är fullt utrustad med möbler, porslin, glas och det som kan behövas för upp till 50 ätande. I lokalen finns även ett övernattningsrum med två enkelsängar samt en våningssäng. Man betalar en avgift på 300kr för att låna lokalen.

Lokalen är också en tillgång för föreningen och går alltså att överlåta som bostadsrätt om det skulle behövas.

Föreningens innergård
På föreningens finns innergård finns lekplats, cykelparkering under tak, gräsmattor, en murad utegrill och sittplatser för många. Här hålls ibland gårdsfester i föreningens regi.

Fastighetsskötsel, trappstädning och gårdsskötsel
Sköts av anlitade företag.

Reparationer och underhåll
Föreningen arbetar löpande med reparationer och underhåll av fastigheten. Föreningen strävar efter att ha ett energisnålt och grönt hus. Nedan följer en enkel översikt över en del saker som har gjorts under åren. Detta är taget från årsredovisningarna där mer information finns.

2005
Renovering av övre gården påbörjades 2005 och färdigställdes i början av 2007.

2006
Taken målades. Gemensamhetslokal, styrelserum och hobbyrum iordningställdes i källaren (gemensamhetslokalen är nuvarande aktivitetsrum). De sista 8 hissarna är genomgångna och vid behov renoverade och hisskorgarna utbytta. Garaget renoverades. Undercentralen uppdaterades och all utrustning i undercentralen såsom fjärrvärmeanläggning, pumpar m.m. byttes ut.

2007
Ett nytt låssystem införskaffades.

2008
Belysningen i trapphus och källare samt tvättstugor byttes till rörelsestyrt ljus. Besiktning av fasader genomfördes.    

2009
Fasaden rengjordes och hydrofoberades (dvs, impregnerades för att förhindra frostsprängning). Alla fasader utom de mot söder gjordes. Målning genomfördes av fastighetens putsade ytor. Outnyttjade rum i källaren iordningställdes som små förråd för uthyrning till medlemmar.       

2010
Fönster i lägenheterna tätades och radiatortermostater byttes ut. Ventilationsaggregaten byttes ut mot ny anläggning. Takräcken mot snöras har kompletterats på taket för en säkrare boendemiljö. Portarna 11D & G mot gården byttes ut. Ombyggnad av en lokal till föreningslokal påbörjades i slutet av året och blev klart året därpå. Ett energisparprojektet påbörjades Se årsredovisningen för 2011 samt 2012.      

2011 
Fler extraförråd i källaren byggdes klart. Komplettering av belysning gjordes på nedre gården för en säkrare boendemiljö. Stammarna filmades och såg bra ut. Endast ett par mindre rensningar behövde göras. Rengöring av radiator- och värmesystemet genomfördes. Ventilationskanaler rengjordes.       

2012
Fler portar byttes ut. Ett eget fibernät byggdes i fastigheten. Nedre gårdens planteringar fräschades upp. Statusbesiktning gjordes av balkonger med mycket gott resultat och godkännande. En bom installerades vid vägen in till gården för att förhindra biltrafik på gården. OVK gjordes och godkändes.       

2013
Uppfräschning genomfördes av trapphusen, med start under 2013 och slutförande 2015. Resterande portar byttes ut till nya. (därmed är alla portar bytta). Kodlåsen byttes ut till ett nytt uppdaterat system med kodbrickor. Brandgatan reparerades. Ventilationen i garaget byttes ut.       

2014
Uppfräschning av trapphusen fortsatte. Porttelefonerna aktiverades och grindar, miljörum/soprum och garaget anslöts till samma system. Brandgatans växtlighet sågs över. Hissarna gicks igenom för att vid behov byta ut viss maskinell utrustning. Ommålning samt uppfräschning av aktivitetsrummet genomfördes.       

2015 
Uppfräschning och ommålning genomfördes av trapphusen i 9A, 9F samt 9D. Rivning och återuppbyggnad av trästaketet vid brandgatan 9F/11H genomfördes. En träspaljé uppfördes för att snygga till och dölja en tråkig mur. Löpande underhåll och målning av fönster skedde. Under hösten 2015 infördes prognosstyrning av värmen för en jämnare värme /inomhusmiljö.OVK-förarbete samt kontroll gjordes i oktober/november. Två parkeringsplatser utomhus har hyrts ut till en bilpool i syfte att skapa närhet och nytta för medlemmar.

2016
Uppföljningskontroll gjordes av de anmärkningar som en del lägenheter fick för att OVK ska godkännas. OVK:n godkändes (godkännandet gäller t.o.m. december 2018). Utbyte av fjärröppning till garaget och införande av ett säkrare sätt som är öppning via mobilen är infört. Fönstermålningen fortsatte enligt underhållsplanen. Prognosstyrningen av värmen utvärderades och avslutades. Det visade sig att den tidigare styrningen var mer effektiv. Cykelrummen fräschades upp och byggdes om med cykelliftar. Ventilationen i aktivitetsrummet byggdes ut för en bättre inomhusmiljö med aktiv rörelse. Hydrofobering av de fasader som vetter mot söder gjordes (de andra gjordes 2009). Polering av stengolvet i alla entréer genomfördes.

2017 
Renovering och ombyggnation av lokalen Brännkyrkagatan 82. För en ny hyresgäst har ombyggnation, renovering samt anpassning skett.
Ombyggnation av belysningsarmaturer i gemensamma utrymmen samt byte till LED-teknologi. Detta sker för att minska reparationskostnaderna, kostnad för byten av lysrör, arbetstiden för detta samt för att minska energiförbrukningen.
Fönstermålningen på utsidan av lägenheterna fortsätter enligt underhållsplanen.

Hemsida
Föreningen har en hemsida, brfharpalten1.se, där mycket mer information om fastigheten och föreningen finns. Här finns även en inloggningsdel endast för medlemmar, med massor av matnyttig information.

Uppdaterat 2017-07-27 via http://www.brfharpalten1.se

Områdesbeskrivning

Här kombineras verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Toppläge i ett lugnt och grönt område på Södermalm alldeles intill pittoreska Skinnarviksberget från vilket man har milsvid utsikt över Stockholm.

Bara runt knuten finns flera stora livsmedelsaffärer, inklusive Paradiset – Sveriges största ekologiska butik – apotek, systembolag, förskolor, skolor, caféer, pubar, restauranger och all annan service som man kan önska. I föreningens egen fastighet finns både yogastudion Yogashala och trendiga vintagebutiken Beyond Retro, och populära italienska restaurangen Pane Vino ligger tvärs över gatan.

Tvärs över gatan finns också Zinkendamms t-banestation och busshållplats för innerstadsbuss (linje 4) och andra bussar. Södra station finns på gångavstånd.

Inom kort gångavstånd mot Slussen finns både Mariabergets kullerstensbelagda kulturkvarter och livliga Mariatorget. Trendiga Hornstull och den gröna oasen Tantolunden ligger lika nära.

Här bor man på ett behagligt avstånd till Södermalms puls och allt det som gör söder så attraktivt så som butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen.