BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Fullersta

Granvägen 4B

  • 6 rum och kök
  • 218 kvm
  • Såld
  • 10959
Värdera din bostad

Beskrivning

 

I lugna trevliga Fullersta finner ni detta magnifika hus. Fastigheten byggdes ursprungligen på 40-talet. Huset har genomgått en stor omb

yggnation senaste 10 åren. Det ursprungliga huset revs inte utan dåvarande ägaren utgick från det gamla huset och skapade en betydligt större och modernare version. Huset genomsyras av kärleken till den gamla arkitekturen och känslan för detaljer är slående. Inga detaljer har lämnats åt slumpen eller skarvats, allt är skapat för att huset ska bibehålla dess gamla charm.Tomtens höga läge från gatan gör att insynen är obefintlig. Upp till huset finns en stor nyasfalterad uppfart och vid gatan finns två parkeringsplatser. Uppfarten kan självklart även användas som parkering. I huset finns även ett garage med plats för en bil. Utrymmet används idag som gym och pingisrum.

Nuvarande ägare har låtit bygga en stor trädeckad terrass om ca 100 kvm. På terrassen finns oändliga möjligheter att möblera efter sina egna önskemål.  Solen ligger i centrum då den lyser på terrassen från förmiddagen till sen eftermiddag/kväll. Intill altanen finns även ett trevligt uterum. Hit kan man dra sig tillbaka när solen gått ner och myggen valt att jaga. Uterummet kan användas året om, om så önskas.

På husets baksida finns ytterligare uteplats. Denna trädeckade uteplats är belägen i österläge med skyddande tak över. Perfekt för supervarma dagar när solen steker lite för mycket på framsidan och en skyddad plats för vintriga grillsejourer.

HALL
Välkomnande hall som på ett mycket trevligt sett sammanbinder hela nedervåningen. I hallen finns en vacker kakelugn från 1800-talet signerad PA Lundgren som inte bara bidrar med hållbar och skön värme under flera timmar efter att man har eldat, utan även ger karaktär och känsla för huset. Mittemot kakelugnen är det en synlig murstock i tegel. Tapeten här, liksom tapeten i resten av huset, är noga utvald för att passa in i detta hus som rakt igenom andas sekelskiftesstil. Härifrån tar man sig både ner till pannrummet och garaget samt upp till övervåningen.

KÖK
Direkt i anslutning till hallen nås hemmets generösa, ljusa och trevliga kök. Kökets tre fönsterpartier och dess väl tilltagna takhöjd ger köket en härlig känsla av ljus och rymd. Matplatsen ger möjlighet till större sällskap med direkt kontakt till köket och utsikt över husets stora trädäckade altan på ca 100 kvm.

Känslan av historia gör sig påmind även här, vid ingången till köket finns en fin och fungerande gjutjärnsspis. Kökets luckor är specialbyggda just för att bibehålla den gamla känslan i huset, och vilket resultat. Vackra vita klassiska ramluckor, baldakiner och vitt kakel satt i tegelmönster. Utrustningen i köket är såklart modern i övrigt med elspis med varmluftsugn, inbyggd micro i rostfritt, köksfläkt, diskmaskin i rostfritt och hel kyl och hel frys i rostfritt.

VARDAGSRUM
Mittemot köket över den vackra hallen finns hemmets vardagsrum. Även vardagsrummet är tapetserat med en noga utvald sekelskiftestapet ur Gammalsvenska-kollektionen och på golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Här är det lätt att möblerat och finns gott om plats för stora vardagsrumsmöbler och TV-möbel. I vardagsrummet finns en handmurad pampig öppen spis, som golvskydd vid spisen finns en väldigt speciell och vacker sättugnsplatta i järn från 1600-talet med Sankt Göran och Draken som motiv.

Vägg i vägg med vardagsrummet finns ett av husets sovrum. Väggen däremellan kan med enkelt tas ner och då ge hemmet ett mycket rymligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet byggdes till 2005. 

SOVRUM
Med fönster i två väderstreck finns husets nedervånings enda sovrum. Sovrummet används idag som gästrum och är möblerat med en bland annat en dubbelsäng. Väggarna pryds av en ljus tapet och golvet är i lackat trä. Intill sovrummet i hallen finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Sovrummet byggdes till 2005.
 

BADRUM
Hemmets badrum på nedre våningen är så också det inrett för att anamma husets gamla sekelskiftesstil. Väggar med vitkaklad övre del och mörkblå kaklad nedre del samt en bård som skiljer dem åt. På golvet, som har golvvärme, ligger det också klinker. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp och badkar samt ett fönster.

TVÄTTSTUGA
Optimalt planerad tvättstuga med två stora fönsterpartier som ger rummet massor med ljus och rymlig känsla. En stor arbetsbänk med tvättställ och flertalet skåp och lådor för förvaring. Intill den finns en tvättpelare med maskiner från Electrolux. Mittemot bänken finns en platsbyggd torkställning som lekande lätt rymmer den extra stora (9 kg) tvättmaskinens tvätt och höger om torkställningen finns ytterligare förvaringsutrymme i form av två högskåp.
 

ÖVRE PLAN (byggdes till med start 2005)

HALL
Hela övervåningen är, precis som vardagsrum och sovrum på nedervåningen, tillbyggd från 2010. Upp för den platsbyggda trappan nås hemmets övervåning. Övervåningens ljusa hall ger såsom hallen på nedre plan en härlig känsla med dess stora yta, höga takhöjd, vackra fiskbensmönstrade ekparkettgolv och generösa ljusinsläpp från ett högt fönster samt handgjorda pardörrar i syd/väst som leder ut till den ordentligt stora balkongen På övre plan finns inte mindre än 4 stora sovrum och ett badrum (2015). Samtliga sovrum på övervåningen har gott om förvaringsutrymmen med mycket rymliga platsbyggda klädkammare i varje sovrum. Även här finns det två synliga tegelmurstockar. I taket finns en lucka till vinden där det finns ännu mer förvaringsutrymme.

BADRUM
Ett mycket stort helkaklat badrum med stora vita kakelplattor med kromade lister samt ett mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns det två duschar samt är förberett för både jacuzzi och bastu för den som önskar! Den ena duschen har duschaggregat från FM Mattson och är avskilt med betongglas mot badkaret och har en glasdörr. Till vänster om duschen finns ett badkar på tassar som även det har dusch och kran. Vid badkarsplatsen är det även förberedd för ett spa-bad eller jacuzzi. Hörnet tvärs över rummet är förberett med avlopp för en potentiell bastu. Badrummet har fyra fönster med milsvid utsikt!

BALKONG
Från hallen nås även husets väl tilltagna soliga balkong med gott om utrymme för möblemang. Här är det gassande sol från morgon till kväll.
 

SOVRUM 1
Det första sovrummet har en ljus tidsenlig tapet och trägolv. Här finns gott om plats för säng och övrigt möblemang. Snyggt, smart och rymlig förvaring i den platsbyggda garderoben i fortsatt sekelskiftesanda. Rummet används idag som dressing room och walk-in-closet.

SOVRUM 2 – MASTER BEDROOM
Det andra sovrummet har en ljusblå tidsenlig tapet med bård, vackert trägolv och nordlig utsikt. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. I detta sovrum finns en platsbyggd garderob och en klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Även i Master Bedroom finns det synlig murstock.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet har ljusgrå tapet och är idag husets barnrum. Egentligen är detta rum det största sovrummet i huset och tjänar även det att brukas som Master Bedroom. Detta rum är mycket stort med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Även här finns det en stor platsbyggd garderob med gott om förvaringsutrymme och en mycket charmig murstock i tegel som ger rummet sin fantastiska prägel. Även detta rummets två fönster ger milsvid utsikt.

SOVRUM 4
Det fjärde sovrummet har även det en ljus tidsenlig tapet och trägolv. Det finns gott om plats för en säng och annat. Platsbyggd garderob även i detta rum. Rummet används idag som ett extra tv-rum.
 

 

PANNRUM och GARAGE
En trappa ner finns det ett separat pannrum med en bergvärmeanläggning (Nibe Fighter), varmvattenberedare samt bra förvaring. Därefter kommer man till garaget som är på hela 50 kvm med garageport samt en separat ingång. Här är det betonggolv med heltäckningsmatta och rummet används idag som pingisrum och gym för hemmaträning men är ändå stort nog för att även ha förvaring och snickarbänk. Eller kanske bygga om den till en separat lägenhet alternativ ett generationsboende? Vatten finns indraget och här finns det även ett 3-fasuttag. Jämte garaget finns ett oisolerat förrådsutrymme på ca 23 kvm. Detta rum är beläget under yttre trappan och utanför huskroppen. Där kan man idag förvara t.ex. cyklar, däck osv. Om man vill kan man riva en del av väggen och installera en dörr krävs för att kunna utnyttja det bättre. Garaget har tre fönster, en garageport med dubbeldörrar samt en ytterdörr med ljusinsläpp.

ÖVRIGT
På framsidan finns en av husets stora trädäckade alter. Den främre är på ca 100 kvm och är soldränkt hela dagen från ca kl 10. Här finns det tre platsbyggda förvaringslådor för dynor, utemöbler, trädgårdsredskap etc. och en platsbyggd rabatt. På den främre altanen ligger även ett stort uterum som har isolerat golv och extra isolerande tak. Baksidans altan är stor även den och ligger under tak.

En nyasfalterad uppfart (2016) gör det enkelt att skotta. P-plats finns uppe vid huset samt p-plats för minst 2 bilar i början av uppfarten.