BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Sjöbjörnsvägen 1, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • Såld
  • 2310
Värdera din bostad

Beskrivning

I Galjonshuset med entrén vänd mot hörnet Gröndalsvägen / Sjöbjörnsvägen finns denna klassiska mini 3:a med fina originaldetaljer och materialval, ett stycke modern kulturhistoria. 

Byggmästaren Olle Engqvist i samarbete med arkitektfirman Backström & Reinius förnyade bebyggelsen i Gröndal 1944-1962. Området med de första stjärnhusen, höghuset (Galjonshuset) och terrasshuset med ett insprängt äldre hus är nu av riksintresse för kulturminnesvården och kommer att bevaras för framtiden. En antikvarisk förundersökning har genomförts av föreningen och ett färgprogram har tagits fram. Dessa två skall utgöra underlag för föreningens ev. framtida ombyggnader för att säkerställa att områdets 50-tals charm bibehålls.

Här bor du nära till allt och litet till - city, Mälaren, naturområden, klipp- och strandbad, caféer, restauranger, affärer, bibliotek, skolor. Fastigheten är "blåmärkt" enligt Stockholms stadsmuseum, vilket är den högsta skyddsklassen beträffande kulturhistoriskt värde och som jämställs med byggnadsminnen. Detta innebär vissa begränsningar i vad som får göras i lägenheterna.

- Underbar balkong i söderläge med fantastisk utsikt 
- Gavellägenhet på 2:a våningen
- Originalkök
- Fantastiska fönsterpartier med generöst ljusinsläpp
- Stort och ljust vardagsrum
- Ett fräscht och helkaklat badrum
- Klädkammare och gott om förvaring samt fönster
- Stambytt 2010
- BO | STHLM har i år sålt två lägenheter för föreningens räkning, vilket ytterligare kommer att förstärka föreningens ekonomi.
- Mitt i Gröndals centrum
- Bra kommunikationer i form av tvärbana och bussar strax utanför dörren och nära till t-bana Liljeholmen
- Källarförråd finns
- 2010 nytt golv sovrummet.
- 2010 alla väggar och tak målade.
- 2012 nytt golv i kök och det lilla sovrummet. 
- 2013 diskmaskin installerades.