BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal Centrum

Sjöbjörnsvägen 1, 2tr

  • 1 rum och kök
  • 78 kvm
  • Såld
  • 3595
Värdera din bostad

Beskrivning

Tag chansen att förvärva denna lägenhet som upplåtes direkt av Brf Galjonsbilden 22 / 32. I Galjonshuset med entrén vänd mot hörnet Gröndalsvägen / Sjöbjörnsvägen. Lägenheten är i behov av renovering, Planlösningen går att förändra då sovrummen är uppbyggda av regelväggar.

Byggmästaren Olle Engqvist i samarbete med arkitektfirman Backström & Reinius förnyade bebyggelsen i Gröndal 1944-1962. Området med de första stjärnhusen, höghuset (Galjonshuset) och terrasshuset med ett insprängt äldre hus är nu av riksintresse för kulturminnesvården och kommer att bevaras för framtiden. En antikvarisk förundersökning har genomförts av föreningen och ett färgprogram har tagits fram. Dessa två skall utgöra underlag för föreningens ev. framtida ombyggnader för att säkerställa att områdets 50-tals charm bibehålls.

Nu upplåts denna lägenhet i det elva våningar höga punkthuset i Brf Galjonsbilden 22/32. Här bor du nära till allt, city, Mälaren, naturområden, klipp- och strandbad, caféer, restauranger, affärer, bibliotek, skolor.

Fastigheten är "blåmärkt" enligt Stockholms stadsmuseum, vilket är den högsta skyddsklassen beträffande kulturhistoriskt värde och som jämställs med byggnadsminnen. Detta innebär vissa begränsningar i vad som får göras i lägenheterna.

- Renoveringschans
- Stort helkaklat badrum
- Stambytt 2010
- Ny el dragen 2010
- BO | STHLM förmedlar i år denna samt ytterligare en lägenheter för föreningen räkning, vilket ytterligare kommer att förstärka föreningens ekonomi.
- Mitt i Gröndals centrum
- Bra kommunikationer i form av tvärbana och bussar strax utanför dörren och nära till t-bana Liljeholmen
- Källarförråd finns