BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Gladö Kvarn

Hästvretesvägen 19

  • 4 rum och kök
  • 51 kvm
  • Såld
  • 5781
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbart sjöställe med härlig utsikt mot Kvarnsjön. Tomten sluttar lätt ned mot sjön och omfattar hela 1620 kvm. Huset är från 1978 och är vinterbonat. Nuvarande ägare har tidigare nyttjat huset som åretrunt boende. Tillfälle att fövärva en fantastisk tomt med generös byggrätt.

Huset välkomnar med hall som öppnar upp till ett ljust sällskapsrum rån vilken man bjuds en slående utsikt . I huset finns tre bra sovrum i ljusa färger med vitmålade väggar. Helkaklat badrummet med dusch, toalett och handfat. Köket är ljust med gott om förvaring, fläkt, spis och kyl/frys. Från vardagsrummet når man altanen som sträcker sig längst hela husets längd med en vacker utsikt över Kvarnsjön. I huset ligger genomgående trägolv. Till huset hör även en rymlig källare med plats för  tvättmaskin, arbetsbänk, matkällare och all anna typ av förvaring.

På fastigheten finns även en vinterbonad gäststuga om ca 10 kvm. Huddinge kommun genomför för närvarande indragning av kommunalt VA och bygger nya vägar i området. Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp är satt till ca 98375 kr utan dagvatten. Gatukostnadsersättning till ca 230 000 kr. Från den 30 oktober 2015 finns en ny detaljplan för området och nya mer generösaa byggrätter på 135-150 kvm i två plan tillämpas. Denna fastighet ligger i etapp 2. Från och med 30 oktober 2015 kan man ansöka om bygglov.

- Sjöställe i naturnära område
- Friköpt, plan tomt
- Vinterbonat hus
- Gäststuga
- Lungt läge där endast kringboende trafikerar gatorna 
- Ny detaljplan med byggrätter upp till 150 kvm i två plan
- Kommunalt vatten och avlopp dras in i området

Sammanfattning av detaljplanen:
- Minsta tomtstorlek 1 000 kvm.
- Friliggande småhusbebyggelse i två våningar med 150 kvm byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnaden, samt 40 kvm sammanlagd BYA för komplementbyggnader i en våning
- Befintligt fritidshus på max 55 kvm BYA får behållas men då minskas byggnadsarean för huvudbyggnaden till max 135 kvm BYA.
- Kommunalt huvudmannaskap för allmänna gator och markområden
- Kommunalt vatten- och avloppssystem
- Gladövägen, Nyboviksvägen samt Lidavägen får en standard som kommunal huvudgata med busstrafik
- 5 platser föreslås för gemensamma bryggor som kan bekostas och förvaltas av en boendeförening
- Tennisbanor och dansbanan föreslås förvaltas av en boendeförening