BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Fridhemsgatan 37

  • 1 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 2002
Värdera din bostad

Beskrivning

I vacker sekelskiftesfastighet med centralt läge nära allt på Kungsholmen finns denna underbara 1:a med rymligt kök i vacker fastighet från 1901. Lägenheten bjuder välbevarade detaljer från byggnadsåret såsom djupa fönsternischer, spegeldörrar och väl tilltagen takhöjd.

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och förvaring i rymlig klädkammare.

Badrum med kaklade väggar, badkar, tvättställ med kommod samt wc.

Rymligt kök med matplats för flertalet gäster vid vackert fönster mot föreningens lugna och lummiga innergård. Köket har gott om förvaring i flertalet köksskåp samt städskåp och skafferi. Köket är utrustat med elspis, köksfläkt samt kyl/frys.

Stort rum som med dess väl tilltagna takhöjden och det stora fönstret har en härlig känsla av ljus och rymd. Vitmålade väggar och original trägolv. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och övrig vardagsrumsmöblemang. Förvaring finns i två garderober. 

För den som är intresserad kan det vara möjligt att bygga om denna lägenhet till en minitvåa. Se gärna alternativ planlösning. För att göra det behövs utlåtande från konstruktör för håltagning i bärande konstruktion. Utlåtande från ventilationsexpert att imkanalen kan dras in till nya köket. Med dessa dokument kan sedan stadsbyggnadskontoret kontaktas för utlåtande. Vid tidigare kontakt med bygglovsavdelningen har meddelats att det sannolikt inte behövs bygglov för ombyggnationen. Med dessa utlåtanden från stadsbyggnadskontoret, ventilationsexpert och konstruktör kan sedan föreningens styrelse kontaktas. Styrelsens ansvar är att avslå eller godkänna ombyggnationer enligt föreningens stadgar. Ser styrelsen en risk att fastigheten i stort kan ta skada av ombyggnationen kan de mao neka ombyggnation.

Till lägenheten hör ett källarförråd.