BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Fregattvägen 91, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
  • 2.495.000 kr / Bud
  • 4349
  • 7118
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett underbart och ljust boende beläget högst upp i huset utan insyn med Stockholms tveklöst bästa utsikt! Den fria utsikten från vardagsrum och kök samt från den stora balkongen är milsvid och häpnadsväckande med soligt sydvästläge över vatten och grönskande natur! Sol från lunch till solnedgång.

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där välbevarade ursprungsdetaljer samspelar med moderna material på bästa sätt. Planlösningen är optimal med öppna och sociala ytor mellan kök och vardagsrum, ett rogivande och rymligt sovrum samt ett kaklat badrum med tvättmaskin. Stabil och välskött förening med de stora renoveringarna genomförda.

Måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

- Unik chans med Stockholms tveklöst bästa utsikt, milsvid och häpnadsväckande med soligt sydvästläge och helt fri över vatten och grönskande natur!
- Stor och solig balkong
- Högst upp i huset helt utan insyn
- Optimalt planerad
- Genomgående generösa ljusinflöden
- Rogivande och grönskande närområde med goda kommunikationer via buss och tvärbana
- Stabil Brf med de stora renoveringarna gjorda

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 99-2056-4-89-4. Föreningen HSB:s Brf Flottiljen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr / Bud. Månadsavgift 3 303 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.99751 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav el 350 kr/mån, försäkring 200 kr/mån.

Byggnadsår
1944.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
Stambyte (stående stammar) 1994

El-omdragning 1994 (nya kablar + jordfelsbrytare i samtliga lägenheter)

Badrummen 1994

Tak 1994

Bastu tillkom 1994

Tvättstugor renoverade 1994 och 2010 (maskinparken byts efterhand)

Fjärrvärme 1997

Stambyte (liggande stammar) 2001

Spolning av samtliga stammar 2007

Fasadrenovering och balkonger 2007-2008

Energideklaration 081231

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) 2009-2011

Trapphusrenovering 2012

2013 Invigning av föreningens gym.

2014 Källardörrarna har bytts ut.

2017 Spolning av stammar.

-Föreningen har ej beslutat om några större kommande renoveringar, förutom målning av takfot på alla husen.

Inga avgiftsförändringar finns beslutade. Avgiften kommer mest troligt höjas under 2019 till följd av att ett nytt tomträttsavtal. Nivån på höjningen är ännu inte bestämd men kommer att fastställas i samband med budgetarbetet i november 2018. 

Föreningen har nyligen även  installerat moderna portlås med porttelefon och nyckelbrickor.

Föreningen

HSB:s Brf Flottiljen i Stockholm har ca 120 medlemmar. Tillsammans äger dom sju byggnader. Dessa är udda nummer, Fregattvägen 59-91 samt Fregattvägen 74-76. I dessa finns totalt 102 bostadsrätter samt ett antal lokaler för uthyrning.

Föreningen är belägen längst ut längst ut på återvändsgatan och är omgiven av naturtomt. Flera mysiga gemensamma innergårdar med utemöbler och grillplatser finns för medlemmarna. För den med trädgårdsintresse finns möjlighet att plantera och sköta om föreningens rabatter. Dock finns en anställd person som sköter gräsklippning och snöskottning.

Gemensamhetsutrymmen

-Bastu, Fregattvägen 83-85, källaren

-Cykelförråd, Fregattvägen 63-65 källaren

-Cykelrum Fregattvägen 61 källaren

-Källargångar och utrymmen i anslutning till matkällare

-Tomter, gårdar med flera fina grillplatser och gångar 

- I tvättstugorna finns flera tvättmaskiner, Torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättmaskinerna har eget doseringssystem av tvättmedel och sköljmedel som föreningen står för. Tvättstugorna bokas smidigt via bokningstavlor med tag/bokningsbricka alternativt via internet.

- En övernattningslägenhet finns tillgänglig för föreningens medlemmar på Fregattvägen 79. Här finns en våningssäng och en bäddsoffa (4 sängplatser), litet kök, dusch och toalett. Lägenheten får hyras i max 7 dygn i sträck. Bokning sker via ansvarig i föreningen. Priset per dygn är 150kr. Betalning sker via avgiftsavin från HSB.

-Gym, Fregattvägen 83-85

-Trivsel/Aktivitetsrum, Fregattvägen 71-73

-Föreningen har flera extra källarförråd till uthyrning för den som behöver ännu mer plats.

-Barnvagnsförråd finns till varje port.

TV- och internetanslutning
Bredbandsbolaget. Ca 125kr/mån.

Bilplats
Föreningens medlemmar har tillgång till 33 st parkeringsplatser för bilar samt 3 st MC-platser i föreningen. Efterfrågan är normalt större än tillgången på p-platser och det är normalt med en viss kötid. Vill man ställa sig i kö till parkeringsplats så ringer eller mailar man HSB Servicecenter. Alla som har en p-plats får årligen ett p-tillstånd knutet till p-platsen. Det ska vara synligt i fordonet. Kostnad ca 200kr/mån. Relativt kort kö enl. nuvarande ägare.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.

Övrigt

Mer information via brf hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/flottiljen/information-flottiljen/

Rumsbeskrivning

HALLEN

En trivsam hall där man direkt möts av det generösa ljusinflödet. Här finns plats för både avhängning och förvaring i en inbyggd garderob. Välvårdade originalgolv i ek. Väggar målade i antikgrått.

BADRUMMET

Helkaklat badrum, helt nyrenoverat 2014 med gott om förvaring i fyra vägghängda skåp, spegelskåp, handfat med kommod och en liten hylla. Dusch, WC, handdukstork, toppmatad tvättmaskin och golvvärme.

VARDAGSRUMMET

Här imponeras man över dels det generösa ljusinsläppet, men även utsikten. Vardagsrummet rymmer soffgrupp, TV-möbel och förvaringshyllor. Välvårdade originalgolv i ek. Väggar målade i antikgrått.

KÖKET

Ett trivsamt kök med vita skåp och lådor samt vitt kakel ovan arbetsbänken i ek. Den maskinella utrusningen består av rostfri kyl/frys, gasspis och mikrovågsugn. Intill fönstret finns perfekt utrymme för en trevlig matplats.I köket finns nyslipat originalgolv i gran. Ny diskbänk och blandare från 2016 och nya bänkskivor i laminat med Sigvard Bernadottes klassiska mönster ”Virrvarr” vit/silver med kantprofil i trä.

SOVRUMMET

Här sover man gott om natten i ett luftigt och ljust sovrum med samma, fantastiska utsikt som övriga rum. Ytan ger plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Inbyggda garderober med överskåp. Originalgolv i gran. Tapeter i svensk design från Bantie.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör två stycken källarförråd, ett mindre och ett större.

Områdesbeskrivning

Gröndal präglas av fina stadskvarter, såväl gamla kulturbyggnader som modern bebyggelse, och ligger nära Mälarens vatten och sjön Trekanten.

Stadsdelen är grön och lummig och har ett stort utbud av både service och vackra promenadvägar. Det finns både ett klippbad och ett strandbad i området och för den båtintresserade finns möjlighet till båtplats.

Vinterviken ligger i princip runt hörnet med restaurang Winterviken och Vintervikens trädgårdscafé. Lundbergs konditori och Café Cul-de-sac finns inom kort gångavstånd.

Intill Fregattvägen finns gymkedjan "Puls & träning". Nära till Liljeholmens knutpunkt och galleria med shopping, fler restauranger, matbutiker och SATS. Från Liljeholmen tar du dig med T-banan, röda linjen, till T-centralen på 10 minuter.

I Gröndals centrum finns både bageri, restauranger och caféer, matbutiker, bibliotek, kemtvätt och en rad småbutiker. I närheten ligger Gröndalsskolan, FK - Åk 5, vackert belägen vid Mälaren och mycket omtyckt av föräldrarna. I området finns även en rad förskolor bl.a. Hamngårdens förskola. Liljeholmstorget med galleria ligger på promenadavstånd.

På nära gångavstånd når man bussar och tvärbanan. Man cyklar enkelt till Söder på 10 minuter eller 15-20 minuter till fots. Genom Gröndals centrum går tvärbanan mot Alvik (inom kort till Solna) och Sickla Udde. Från Gröndal går det även en rad busslinjer bl.a. 133 mot Liljeholmen och Ekensberg, 152 till Älvsjö och Bromma flygplats (via Liljeholmen) och 161 till Bagarmossen via Älvsjö station.