BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Lugnets allé 23

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 3.650.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Här råder en fridfull atmosfär, där stadens puls möter naturens lugn, skapandes den ultimata miljön för dem som söker det bästa av två världar. Livet flödar genom den charmiga innergården med sitt glada sorl och skratt som fyller luften mellan husen, vilket ger området en levande känsla. Sommartid förvandlas området till en ännu vackrare plats, med fasader som badar i solsken, blomstrande rosrabatter och en atmosfär som välkomnar redan vid tröskeln.

Att bo här, i denna eftertraktade del av staden med dess pulserande närhet, är garant för en hög trivselfaktor. Dessutom ligger badmöjligheter och vackra naturstråk längs Sicklasjön bara en kort promenad bort.

Brf Sjöstaden 1 är en välskött förening med stabil ekonomi och förmånliga avgifter, möjliggjort av sina generösa lokalintäkter. Beläget mitt i hjärtat av Sjöstaden, erbjuder föreningen bekvämligheter såsom närbutiker och kollektivtrafik precis runt hörnet. Den låga avgiften inkluderar till och med kabel-tv, bredband, värme, vatten och el.

Fastigheten har en energiklass B, vilket möjliggör gröna bolån hos de flesta banker idag.

Lägenheten erbjuder ett vackert burspråk som idag fungerar som ett barnrum. Ett fullt utrustat kök och ett rymligt vardagsrum, med plats för både matbord och soffa, utgör hjärtat av hemmet. En rymlig balkong, badad i sol från lunch till tidig kväll, nås från de sociala ytorna och ger möjlighet till avkoppling utomhus. Samtliga rum vetter mot den lugna innergården och sovrummet erbjuder gott om plats för garderober samt en arbetsplats eller skrivbord. Badrummet, beläget intill hallen, är utrustat med dusch, toalett och förvaringsskåp. Förberett för tvättmaskin.

Till lägenheten hör också ett tillhörande förråd för extra förvaringsmöjligheter.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 i hissen, hiss finns. Lägenhetsnummer H41D2. Föreningen Brf Sjöstaden 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.650.000 kr /bud. Månadsavgift 3 033 kr (Värme, Vatten, El, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.41557 %.

Driftskostnad

Totalt 100 kr/mån (1 200 kr/år) varav Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2001-2003

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Sjöstaden 1 bildades 2003 och är en äkta förening. Föreningen äger marken och förvaltar fastigheten Halvön 1 i två byggnader och ett gårdshus samt en vacker innergård. Samtliga av föreningens 167 lägenheter upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheten finns 6 lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastighetens bostadsadresser är Hammarby allé 165, Lugnets allé 23, 27, 31, 35 samt Styrbordsgatan 4 , 8, 14 ,16, 18.

Ekonomi
Värme, varmvatten, hushållsel, bredband samt kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-02-06.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar inplanerade - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-02-06.
Enligt underhållsplanen planeras målning av tak 2024. Avsatta medel för detta finns.

Utförda renoveringar

2006 Övre gården dräneras om
2007 Trapphusen bättringsmålas samt att eklister monteras i hörn
2009 Automatiska dörröppnare installerades
2009 Tak monterades ovanför entréerna
2011 Målning och uppfräschning av entréerna
2012 Uppfräschning av entréerna slutfördes – byte av postboxar
2012 Pergolan/grillplatsen färdigställdes på övre gården
2014 Fasadrenovering
2014 OVK slutfördes
2014 Stamspolning genomfördes
2015 Fasadrenovering
2016 Satte föreningen in frånluftsvärmepumpar och har därmed fått en kraftig reducerad energikostnad.
2017 Rustat upp nedre innergård
2018 Driftsättning av solceller
2018 OVK lokalhyresgäster
2019 Driftsättning av bergvärme
2019 Stamspolning bostäder
2020 OVK bostäder
2020 Installation av 16 st laddplatser i nedre garaget
2020 Byte av fläktmotorer i undercentralen
2021 Byte till digitala postboxar i samtliga portar
2021 Slipning och målning av samtliga entréportar
2022 Justering av samtliga radiatorer i fastigheten
2022 Inventering av vatten, avlopp och ventilation i samtliga lägenheter
2022 Installering av legionellabrickor på vattenburna handdukstorkar
2022 Dränering nedre gård
2024 Stamspolning

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns sex tvättstugor: två vid Lugnets allé 35, två vid Styrbordsgatan 18 och två vid Styrbordsgatan 4. Varje tvättstuga är utrustad med två 5 kg tvättmaskiner samt torkskåp, torktumlare, mangel, lakansträckare och tvättbänk. Varje hushåll har en bokningscylinder med tillhörande nycklar.
Föreningen har två fina innergårdar. I anslutning till varje trapphus i föreningen finns låsbara rum för parkering av cyklar och barnvagnar.
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd i källaren.
Föreningen har fem förråd som hyrs ut till medlemmarna. Fn lång väntetid.

TV- och internetanslutning
Bredband - Tele2 1000/1000 Mbps
Telefoni - IP telefoni bas
TV - Kollektiv Bas med 20 digital-tv kanaler och 18 analog tv kanaler.
Samtliga tjänster ingår i avgiften.

Parkering
I kvarteret finns två garage med sammanlagt 98 parkeringsplatser för bilar och 4 för MC. Garageplats ingår inte i bostadsrättsföreningen utan förvaltas i en samfällighet tillsammans med bostadsrättsföreningen Sjöstaden 2 och HSB-föreningen Sickla Kanal.
Just nu är samtliga platser upptagna, men det finns ingen väntande i kön - uppgifter hämtade från styrelsen 2024-03-07.

Priser:
MC-plats 300 kr/mån
Bilplats utan el 1 200 kr/mån
Bilplats med laddstolpe 1 275 kr/mån i fast avgift + rörlig del för förbrukad el (individuell mätning/debitering per förbrukad kWh.

Delat ägande
Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande godkänns.

Övrigt
De boende i Brf Sjöstaden 1 har nära till allt. Sickla Kajs vackra hållplats som närmaste granne, en bred service av olika butiker i den egna fastigheten och med garage i källarvåningen ger en hög bekvämlighet.
Gå gärna in på föreningens hemsida www.sjostaden1.se

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/ Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. http://www.hammarbyledensmbk.se/

Kommunikationer
Sickla Kaj tvärbanestation ligger precis utanför. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min.

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. www.ressel.se

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på https://www.kinto-mobility.se/kinto-share/bilpooler/bilpool-stockholm/hammarby-sjostad/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80DWic7ZoY5eKywS0GlTRRfpcoiPkdcq0HZSA94thyl2jmR8mFXEMMBoCl_gQAvD_BwE&adfcd=1708089486.-fh6URAREESBXJc_zyENKg.MjY0NTg5NiwxODY0MDYx

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Boendeparkering finns utanför. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök https://www.stockholmparkering.se/#home=true&id=0&report=false&reportId=0&showModal=false&stepType&subStep=false

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.