BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Ringvägen 106

  • 5 rum och kök
  • 96 kvm
  • 1.995.000 kr Utgångspris!
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade och stora 5:a på populära Ringvägen med kort gångavstånd till utmärkta kommunikationer, Västerhaninge C och med naturen runt hörnet.

Lägenheten har ett genomgående, generöst ljusinsläpp och fräscha ytskick. I vardagsrummet finns gott om plats för den stora familjen och hela lägenheten präglas av en genomtänkt planlösning och goda förvaringsmöjligheter. Här finns även balkong, tre sovrum som med enkla medel kan bli fyra och stambytt badrum samt en extra WC som idag nyttjas som klädkammare.

Bostaden är belägen på en populär adress i en välskött förening med låg avgift. Endast 5 minuters promenadavstånd till Västerhaninge Centrum som erbjuder närservice som bank, mataffär, flera restauranger, bibliotek och apotek. Västerhaninge kännetecknas av gott om natur och strövområden med flertal idrotts- och ridanläggningar, skolor, förskolor och goda kommunikationsmöjligheter. Bussar finns strax intill bostaden och pendeltåg

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns ej. Föreningen BRF Ringen i Västerhaninge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr Utgångspris!. Månadsavgift 5 448 kr (Värme, Vatten och obigatoriskt tillägg för bredband tillkommer på 85 kr/månad ingår. Föreningen har ett gemensamt elavtal, och elen är alltså inkopplad vid inflyttning. Den mäts individuellt och betalas i efterskott med månadsavgiften. ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån.

Allmänt om föreningen

Brf Ringen bildades 2007 och är en äkta förening. Fastigheten är belägen i området Åby i Västerhaninge, med närhet till grönområden, idrottsplats, fin lekpark och promenadstråk, skolor och förskolor samt endast 500 meter från Västerhaninge centrum och pendeltågstation.? Våra hus omgärdar den nordöstra delen av Åbyparken och sträcker sig från Ringvägen 72 till 142.

Gemensamma utrymmen

Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området. Förråd till lägenheten, barnvagnsrum och cykelrum finns.

Parkering

Föreningen har 212 parkeringsplatser för uthyrning varav 86 är varmgarage. Kötiden för en p-plats är för närvarande cirka 0-1 månader, beroende på utflyttningstakten och omsättningen.

 

 

Tv/Bredband

Föreningen har gruppavtal med Tele2 /ComHem för teve, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och läggs till månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Hastigheten är 1000/1000. Som nyinflyttad behöver man själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.

Underhåll och renovering

2003-2004: Avloppsstammar byttes och el, fasaden renoverades, liksom yttertak och balkonger. ?Renovering av badrum och stambyte gjordes.?

2013-2015: Omläggning av alla tak och renovering av fönster och balkongdörrar samt besiktning av balkongerna.

2019: Nya entrédörrar, samt brandsäkra dörrar i källargångar.

2021: Stamspolning samt spolning av balkongräcken och balkonggolv.

2021: Nytt ventilationssystem, nya fläktar och spiskåpor. Värmeinjustering, filtrering av vattnet i värmesystemet samt byte av ventiler. Maskinell upprustning i undercentraler.

2022: Ommålning av trapphus.

2022-2023: Upprustning av föreningens gårdar på Ringvägen 72-82 och Ringvägen 106-110. Nästa gårdsrenovering blir på Ringvägen 120-126 och påbörjas prel. hösten 2024.

2023: Byte av elmätare, möjlighet för boende att på sikt kunna följa sin elförbrukning.

Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Föreningens ekonomi är god och ger utrymme för större kommande underhåll och även nya satsningar och investeringar. Styrelsen har ändå beslutat att månadsavgift höjs med 2% från och med januari 2024. 
I dagsläget finns inga beslut om höjningar 2025. (Enligt föreningens hemsida 2024-04-25)

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. 

haningekommun@haninge.se