BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Kristineberg

Lidnersgatan 10, 6 tr

  • 2 rum och kök
  • 39.5 kvm
  • 3.195.000 kr / Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk lägenhet högst upp med vidsträckta vyer i Kristineberg.

Välkommen till ditt nya hem högst upp på en av Kristinebergs mest attraktiva adresser. Denna lägenhet erbjuder panoramautsikt över omgivande grönområden och fjärran horisonter, perfekt för den naturälskande.

Lägenheten är luftig med genomgående hög standard. Här har planlösningen optimerats för att du ska kunna sluta om dig till sovrummet men prioriterat de flesta kvadratmeterna i de sociala områdena. Det finns stora fönsterpartier som släpper in rikligt med naturligt ljus vilket i kombination med den höga takhöjden skapar en hemtrevlig och luftig atmosfär. Köket är modernt med fullt utrustat maskinpark, här finns även gott om arbetsytor och förvaring. Gillar du att laga mat så kommer du att stortrivas här! I vardagsrummet så har du stora ytor för umgänge och avkoppling, här kan du även njuta av den fantastiska utsikten över kringliggande områden medan du avnjuter en avkopplande stund. Badrummet är i gott skick med tidslösa designval och med både tvättmaskin och golvvärme för komfort. Till lägenheten hör även ett vindsförråd om ca 3.8 kvm för extra förvaring.

Med en ekonomiskt stark förening kan du känna dig trygg i ditt boende. Gemensamma utrymmen är välskötta och trivsamma. Kristineberg är känt för sin natursköna omgivning och närhet till både grönområden och stadens puls.

Här bor du i ett lugnt och fridfullt område med närhet till såväl grönområden som stadspuls. Kommunikationer finns nära med tunnelbana och bussar inom bekvämt gångavstånd.

Välkommen på visning för att uppleva denna unika lägenhet och dess fantastiska omgivningar!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 168. Föreningen HSB Bostadsrättsförening Karolinerna i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.195.000 kr / Bud. Månadsavgift 3 410 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningens hus
Föreningen äger och förvaltar tre fastigheter - Karolinerna 20, 21 och 22 med adress Lidnersgatan 12, 10 och 2-8. Föreningens samtliga 252 lägenheter upplåtes med bostadsrätt. I fastigheterna Lidnersgatan 10 och 12 finns 4 lokaler, varav 2 i källare, om sammanlagt 358 kvm. 

Föreningens ekonomi
Mycket stabil förening med regelbundna goda kassaflöden. Avgifterna kan komma att påverkas beroende på ökade kostnader för el, värme, renoveringar samt allmän inflation. Denna förening liksom andra tar fortlöpande beslut gällande detta. Under 2023 höjdes avgifterna med 8%. För 2024 planeras en avgiftshöjning om ca 2%.

Skuldsättning: 4103 kr /kvm (enligt årsredovisning 2022).

Byggnadsår
1938

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2023 - Utvändig målning av fönster. Byte av reglerventiler på värmesystem. Renovering av takfläktar, FX-system
2022- Hissrenovering av en hiss. Ytskikt i cykel & barnvagnsrum. Ytskikt i tvättstugor. Fönster, räcken, tvändig målning av träfönster, entrépartier och stålräcken. Grundrenovering f.d bastu till förråd och gemensamhetslokal.
2021 - Brandskydd Installation av brandsläckare nära förråd och vind och källare. Takunderhåll. Passersystem. Belysning utbyte till LED-belysning i entréer och korridorer.

2019 - Renovering av golv i tvättstugorna
2018 - Relining av källarstammar
2018 - Stamspolning
2013 - Stamspolning, april 2013 utfördes det spolning av avloppsstammarna och köksstammar.
2012 - Under 2012 byttes taken på alla föreningen hus förutom Lidnersgatan 10 då det gjordes 89-90.
1989/90 - VA-stammar, badrum, elstammar, tilläggsiolering av fasaderna, byte av fönster, byte till säkerhetsdörrar. Taket byttes även på en av de tre fastigheterna (Lidnersgatan 10). Dessutom gjordes anslutning till sopsugsystemet vid denna tid.

Kommande renovering
2024 - Hissrenovering
2024 - Renovering av entrépartier. Spolning av avloppssystem.
2025 - Byte av maskiner i tvättstugor. Utvändig målning av plåt på fönster och taksprång.
2026 - Byte av maskiner i tvättstugor (resterande) Bytte av hiss Lidnersgatan 8. Brandsäkerhetsbesiktning. Rep av tak. 2027 - OVK av lägenheter. Målning av tak och takavvattning

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd. I samtliga hus finns cykelförvaringsrum i källarplanet. I 10:an och 12:an ligger dessa till höger om huvudentrén och i Limpan (portarna 2, 4, 6 och 8 ) ligger ingången i husets östra gavel. Mittemot A-hissen i 10:an och 12:an samt vid entrén i 2:an och 8:an finns utrymmen för förvaring av barnvagnar. I källaren till 12:an bredvid tvättstugan finns ett hobbyrum för målning, snickeriarbeten eller dylikt. I samtliga hus finns tvättstugor i källaren. I 10:ans tvättstuga finns en tvättmaskin för grovtvätt (ej bokningsbar) samt ett torkrum. Även boende Limpan och 12:an får utnyttja dessa. Föreningen förfogar över en övernattningslägenhet för gäster som samtliga medlemmar har möjlighet att boka för en mindre kostnad. Lägenheten är belägen i nedre botten på 12:an.

TV- och internetanslutning
Bredband levereras via Ownit där en medlem kan få 250Mbit/s i båda riktningarna från sin lägenhet till en kostnad av 119 kr/månad. Kabel-tv (basutbud) via Boxer. Det går även att köpa extra kanaler via Ownits internetanslutning.

Bilplats
Det finns inga speciella parkeringsplatser i föreningen utan det är de vanliga med boendeparkering inom Stockholm stad.

Ägande
Minsta ägarandel 10%

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift betalas enligt stadgarna av säljaren till förvaltaren motsvarande 2.5% av årets prisbasbelopp av pantsättaren.

Pantsättningsavgift
1% av årets prisbasbelopp av pantsättaren.

Områdesbeskrivning

Kristineberg tillhör stadsdelen Kungsholmen och ligger nära såväl stadspulsen som badklippor, gröna omgivningar samt promenadstråk precis utanför porten. Här bor man invid Ulvsundasjön med bad och solmöjligheter på Fredhällsklipporna, Kristinebergs strand och Hornsbergs strand. I området finns även fina joggingspår och cykelbanor längst vattnet.

Närhet till ICA Maxi, apotek, SATS, restaurang och sportbar. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av shopping, restauranger och service.

Det finns bra kommunikationer med T-bana Kristineberg som tar dig till Fridhemsplan på 2-3 minuter och alldeles intill går innerstadsbussarna 49 och 62.