BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Götgatan 96A

  • 1 rum
  • 24 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en mycket central adress och en lägenhet med optimalt planerade kvm:er och otroligt låg avgift på drygt 700 kr i månaden. Interiört har lägenheten mycket karaktär i form av fiskbensparkett i original, speglade dörrar och högt till tak. Lägenheten är dessutom ytskikts renoverad med slipade golv och målade väggar i ljus kulör. Möblerbar med allrum som inrymmer allt du behöver både soffgrupp och matplats invid fönstret. Stort fönsterparti finns här in mot gården och loftsängen skapar rymd att möblera fritt. En smart planlösning med förvaring i stor garderob och i badrummet är det förberett för en tvättmaskin.

Här bor du i en stabil förening med gott om intäkter från 10 st lokaler och en hyresrätt ligger kvar som dolt kapital. Lokalerna ger ca 2 mil i hyresintäkter varje år. Föreningen äger marken, är äkta och ombesörjer idag utöver lokalerna 50 st bostadsrätter. Stambytet gjordes 2005. Här finns även en innergård med utemöbler.

Varmt välkommen till Götgatan 96A och kontakta mig gärna vid intresse!

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum . Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 01039. Föreningen Brf Halvmilen 2.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

värme, vatten, kabel-TV grundutbud Comhem och Bredband via Banhof.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 740 kr (värme, vatten, kabel-TV grundutbud Comhem och Bredband via Banhof. ingår). Andel i föreningen är 0.70574 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

170 655 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
1934.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar

2021 - Utbyte vikdörrar hiss - OVK - Renovering ytskikt soprum

2019 - Energideklaration - Stamspolning - Värmeinjustering samt ventilbyte rad

2018-2019 - Energioptimering Intelligy

2015 - OVK

2014 - Sensorstyrd belysning trapphus - Radonmätning - Stamspolning

2005 - Stambyte i kök och badrum - Renovering av tvättstugan - Nytt uppvärmningssystem

2003 - Byte av elstigare

2000 - Fasadrenovering mot gatan

Kommande renoveringar
2025 - Omputsning fasader - Renovering tak - Renovering balkonger

Föreningen
Föreningen registrerades den 1 januari 2001 och förvärvade samma år fastigheten Halvmilen 2 i Stockholm. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt (dolt kapital) och 10 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Gott om intäkter från 10 st lokaler och en hyresrätt ligger kvar som dolt kapital. Lokalerna ger ca 2 mil i hyresintäkter varje år.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfhalvmilen2.se för mer information. Bifogat finns senaste årsredovisning 2022.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga med tre tvättmaskiner varav två är bokningsbara. Dessutom finns en torktumlare och två torkskåp. Cykelrum och barnvagnsrum (2 st). Ett vindsförråd tillhör lägenheten. Soprum med sopsortering vid entréplan.

Det finns en trevlig innergård med utemöbler och grill för varma sommarkvällar. Det finns även odlingslådor för dig som har gröna fingrar.

TV- och internetanslutning
Comhem.

Delat ägande:
Föreningen tillåter delat ägande. Dock med minst 1/10 andel. Kravet är att minst en av ägarna är skriven och bor i lägenheten.

Bilplats
Boendeparkering råder i området via Stockholms kommun.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade.

Överlåtelseavgift
1 110 kr, debiteras säljare.

Pantsättningsavgift
444 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Allmänt om lägenheten:
Enligt föreningens lgh förteckning är lägenheten registrerad 21 kvm men uppmätt till 24 kvm. Mätbevis finns.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnade hall med avhängningsmöjligheter och ytterligare god förvaring i separat, djup klädkammare. Vitmålade väggar möter charmig fiskbensparkett. Vackra spegeldörrar till både klädkammare och badrum. Det finns även en extra dörr in till allrum.

Allrum
Stort och ljust allrum med välbevarade originaldetaljer, vacker fiskbensparkett och stort fönster i tidsenlig anda. Generös takhöjd ger rymd och gott om plats för sängloftet som rymmer en större säng och frigör stor yta undertill med integrerade spotlights. Här finns även gott om plats för både matbord och soffmöblemang. Ljusmålade väggar möter ett slipat golv.

Kök
Stilren och praktisk kokvrå i modern fattning utrustad med ugn, kylskåp, induktionshäll, kolfilterfläkt och diskho. Skåpsluckor i ljus kulör med kakel i matchande ljus ton möter bänkskiva i massiv ek. Belysning på undersida av skåp ger bra arbetsljus. Ljusmålade väggar möter charmigt, äldre trägolv. Frys finns i klädkammare precis till vänster om kokvrån.

Badrum
Fräscht, ljuskaklat badrum utrustat med badkar, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork med värme och förvaring på hyllplan ovan dörröppning. Här finns även framdraget för tvättmaskin.