BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Heleneborgsgatan 6A

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 6.175.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

På en av Högalids bästa adresser Heleneborgsgatan, 2 trappor upp (+ sutteräng) är du varmt välkommen till ett högt läge med fönster i två väderstreck i en vacker 20-tals fastighet. En mycket rymlig och ljus tvåa med socialt och stort kök för dig som älskar att laga mat eller ha vänner på middag. Från kök och vardagsrummets fönster blickar ni kringliggande 20-talsfastigheter och i sovrummet har man ett sällsynt hörnläge. Lägenheten besitter flera karaktärsfulla, tidstypiska detaljer såsom originaldörrar, element, golv samt fyra stora, vackra fönster. Lägenheten är väldigt ljus och mycket fina ytskikt då lägenheten nyligen målades och golv slipades. Notera även vackra spröjsade fönstren med kronglas. Dessutom har föreningen kanske en av de bästa uteplatserna med otrolig utsikt över Riddarfjärden. Den här lägenheten är helt klar att flytta in i och måste upplevas på plats.

Sammantaget storslagen arkitektur och ljuvliga ljusinsläpp är några av komponenterna som skapar boende magi i denna fantastiska tvårumslägenhet. En ljus och luftig hörnlägenhet i en pampig 1920-tals fastighet, högt beläget på klippan ovan Söder Mälarstrand i en magnifik, inspirerande och grönskande miljö. 

Dessutom har du förmånen att vara en del av en välskött förening med en stabil ekonomi som äger marken och har flera fördelar utöver det vanliga för sina medlemmar/boende. Du har bland annat tillgång till en gemensam terrass med panoramautsikt över Riddarfjärden och utrustad med gasolgrillar, samt andra soliga uteplatser med möjlighet att odla egna växter. I fastigheten finns även en festlokal i anslutning till terrassen, en rymlig och modern tvättstuga, hobbyrum, övernattningslägenhet, gym, bastu och cykelrum + barnvagnsförråd på gården.

Här kan du bo i en fridfull och trivsam miljö i ett av Stockholms mest eftertraktade och trendiga områden.

 

Vardagsrum och kök
Via den inre hallen når ni både kök och vardagsrum, organiserade i en delvis öppen planlösning. En generös, enhetlig köksdel sträcker längs rummets ena långsida, med luckor och lådfronter i grå-blå kulör prydda med mässingshandtag. Överskåp och högskåp nyttjar den generösa takhöjden. En gedigen bänkskiva i massivt trä ger en bra arbetsyta, här lagar du mat med utsikt mot en grönskande gård, och en vacker grannfastighet i tegel.

Köket är utrustat med gas spis, fläkt, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, micro och ugn. En diskret glasvägg fungerar som stänkskydd ovanför arbetsbänken. Mellan rummets två fönster finns en väldisponerad plats för matbord. I andra änden ryms soffgrupp, förvaringsmöbel och tv-vägg. Ett vackert original golv, delvis plankgolv i furu och fiskbensparkett, ramar in rummets olika användningsområden.

Sovrum
Ett generöst hörnrum med fönster i två väderstreck, erbjuder gott om plats för dubbelsäng, garderober och mindre skrivbordsmöblering eller spjälsäng. De spröjsade fönsterna med sina djupa fönsternischer mot öst och söder, tillåter ljuset att flöda in över rummet. En otroligt härlig känsla i detta rum med ett ljust, vackert furugolv.

Badrum
Ett funktionellt, stort och ljust badrum. Väggar med stora vita kakelplattor och golvet är av beige klinker, försett med golvvärme. Rummet har dusch bakom vikbar glasvägg, wc, kommod och handdukstork.

Hall
Med gott om plats för avhängning och skoförvaring. I hallen finns ett strategiskt och praktiskt förråd om ca 2 kvm. Förrådet är inrett med hyllsystem och hängmöjligheter. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljust furugolv. I den inre hallen finns möjlighet att placera en mindre möbel- och avställningsyta.