BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sandfjärdsgatan 110, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Tvåa i toppskick!
Varmt välkommen till sandfjärdsgatans mysigaste tvåa. Här erbjuds en smakfullt renoverad lägenhet med insynsskyddat läge och inglasad balkong i soligt söderläge. Fördelaktigt läge med närhet till både buss och tvärbana. Stor och stabil Brf med låg belåning per kvadratmeter på 3623 kr/kvm. Missa inte denna pärla!

Rumsbeskrivning
När du kliver in i lägenheten möts du av ett otroligt ljus och en välkomnande och varm känsla. I hallen finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder på hatthylla och skoställ. Praktiskt med två garderober för ytterligare förvaring. Vidare möts du av stilrent kök med rymlig matplatsdel för 4-6 personer intill fönster. Bakom de vita köksluckorna finns goda förvaringsutrymmen för allt som behövs i ett kök. Den öppna planlösningen bidrar till luft och rymd och är perfekt för sociala middagar. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier med plats för både soffhörna och arbetshörna om så önskas. Utgång till inglasad balkong i rakt söderläge med trevlig utsikt mot föreningens innergård. Här kan du njuta av solens strålar under hela dagen. Balkongen blir som ett extra rum under varmare årstider och plats finns för både bord och stolar samt växter. Bra sovrum med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Goda förvaringsmöjligheter finns i garderobsvägg. Badrummet ligger i anslutning till hallen och är uppdaterat. Dusch med glasvägg, kommod med tillhörande spegelskåp, wc och praktiskt med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

 

- Renoverat kök och badrum 
- Ljus lägenhet
- Insynsskyddat läge
- Inglasad balkong i rakt söderläge
- Kvadratsmart boende
- Stabil Brf med låg belåning (3623 kr/kvm)
- Väständaparken ett stenkast bort (med bl.a. studsmatta, pulkabacke och utegym)
- Nuvarande ägare disponerar ett källarförråd och en matkällare
- Nära naturen och promenad/ joggingstråk längs vattnet
- Linde/Valla Torg tvärbanestation en kort promenad från lägenheten
- Årstaberg med pendeltåg och tvärbana inom 10 min från lägenheten
- Direkt bussförbindelse (nr 164) till Södermalm
- Buss 144 till Gullmarsplan och Älvsjö
- Årsta torg med bibliotek, Folkets hus, bio, gym, caféer, affärer, teater och restauranger inom bekvämt gångavstånd.

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 135. Föreningen Brf Mysslingen, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 392 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. Obligatoriskt tillägg för bredband om 200 kr tillkommer ingår ej). Andel i föreningen är 0.2637 %.

Driftskostnad

Totalt 695 kr/mån (8 340 kr/år) varav El 425 kr/mån, Försäkring 270 kr/mån. Antal personer: 2. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

118 836 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Stockholmshus 18 bildades år 1960, bytte i januari 2006 namn till Brf Mysslingen. Föreningen äger med tomträtt fastigheterna Mysslingen 1, 2 och 3 med adress Sandfjärdsgatan 82 – 134. På fastigheterna finns sju byggnader, fyra höghus och 3 låghus. Tillsammans innehåller byggnaderna 298 lägenheter med en sammanlagd yta av 22 912 kvm samt 6 lokaler med en sammanlagd yta av 454 kvm, varav en används som Föreningslokal. Föreningen har iordningställt 67 lägenhetsförråd, s.k. plåtförråd, i disponibla källarlokaler.

Byggår
1960

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Tomträtt
Tomträtten omförhandlas 2029.

Avgiftsförändringar
Styrelsen ser ett behov av att i framtiden höja månadsavgifterna med ungefär 5 % årligen 2025-28.

Utförda renoveringar
2011 Uppfräschning av av tvättstugor
2011 Radonsanering
2011 Uppfräschning av hissar
2011 Fasaden på låghusen sågs över under hösten och nya ventiler sattes in
2011 Arbeten på taken har gjorts
2011 Reparationer av vatten-och avloppssystem
2015-2016 Byttes all belysning i gemensamma utrymme som farstu, trapphus, vindar och källargångar.
2017 Tilläggsisolering av fasaderna
2017 Byte av samtliga fönster och inglasning av balkonger
2020 Byte av liggande avloppsledningar
2021 Samtliga låghus har nu fått ett nytt plåttak och besiktning har genomförts utan anmärkning
2022 Stängsel komplettering
2022 Ny belysning i Äppelparken
2022 Nytt avtal för markskötsel och snöröjning
2022 Två nya tvättmaskiner
2022 Reparation avloppsliggare
2022 Reparerat trappnosar till cykelrum
2023 Installerat underjordsbehållare för matavfallsinsamling och för restavfall. De tidigare sopnedkasten inne i husen har stängts
2023 Installerat laddstolpar för elbilsladdning på 42 parkeringsplatser
2023 Äppelparken (den stora lekparken i föreningen) har fått en rejäl upprustning med nya lekställningar och redskap
2023 Grusat om och jämnat till marken vid parkeringarna
2023 Byte av bredbandsleverantör till Bahnhof

Kommande renoveringar
OVK- besiktning har genomförts med godkänt resultat. Nästa OVK-mätning är 2026. Renovering av stamledningar för vatten och avlopp kommer sannolikt att ske inom 7-10 år. Ledningarna har inte renoverats sedan husen byggdes. Planeringen är i dagsläget bara en inriktning och mer info kommer i takt med att styrelsen utreder och planerar i frågan. Under 2026 kommer en ny inventering av ledningarna att göras.

Gemensamhetsutrymmen
Till bostadsrätten hör ett vinds- eller källarförråd, lägenheterna i låghusen har även en matkällare också. Det finns även tillgång till cykel-/ barnvagnsförråd i varje hus. I föreningen finns festlokal och den bokas genom föreningens hemsida. Välutrustad lekplats och sandlådor finns i föreningen. Tennisbana finns tillgänglig för medlemmar. För närvarande är föreningens boulebana som fanns Sandfjärdsgatan 124 borta i samband med arbetet på Årstafältet men planeras att återställas.

Festlokal: Föreningen tillhandahåller en lokal för ca 20 personer vid Sandfjärdsgatan 134, avsedd för fester eller liknande, som kräver mer utrymme än den egna lägenheten. Lokalen bokas genom Föreningslokalansvarig. För upplåtelsen tas en depositionsavgift/hyra om 200,- ut.

Tvättstugor: I föreningen finns sex stycken tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje samt tillhörande torkrum, belägna enligt nedan. Portnyckeln fungerar till samtliga sex tvättstugor.
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 92
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 112
2 st bredvid porten Sandfjärdsgatan 130 (här finns också en grovtvättmaskin)
Dessutom finns en icke bokningsbar tvättstuga (en tvättmaskin och en torktumlare) för akuta behov vid gaveln Sandfjärdsgatan 92.

Under januari 2023 blev en av tvättsstugorna bli allergifri, de två tvättmaskinerna är självdoserande med allergifritt/parfymfritt tvättmedel. Bokas som vanligt i bokningssystemet. (Enligt uppgift från styrelsen 2022-12-02)

TV- och internetanslutning
TV, bredband och telefoni distribueras av Allente och Bahnhof.

Bilplats
I föreningen finns drygt 200 parkeringsplatser varav 80 med motorvärmare och 42 med laddstolpe (varav 2 st är så kallade öppna platser) och 39 st garage.

P-platser - 250 kr/mån resp 350 kr/månad beroende på plats
Parkeringsplats med laddare för elbil - 500 kr/ månad + elkostnad
Garage - 500 kr/mån resp 1 800 kr/månad beroende på storlek

I området finns boendeparkering via Stockholm Stad (taxa 4).

Ägande
Delat ägande är ok.

Överlåtelse. och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgiften: 2.5% av prisbasbeloppet
Pantsättningsavgiften: 1% av prisbasbeloppet

Vidare gäller huvudregeln vid försäljning, vilket innebär att köparen betalar både överlåtelse- och pantsättningsavgiften.

Avflyttningskontroll
"Vid försäljning av en lägenhet i vår förening, har Styrelsen beslutat att en avflyttningskontroll skall göras. Denna beställs av säljaren hos Riksbyggen (0771 860 860) efter det att kontraktet skrivits. Om Riksbyggens representant upptäcker brister vid kontrollen ska dessa åtgärdas av säljaren innan frånträdet. Detta gäller från och med den 1 juli 2015.

Syftet med avflyttningskontrollen är att säkerställa att ingen bostadsrätt överlåts som har brister avseende föreningens ansvarsområde. Det är ett hjälpmedel för att bevara standarden i fastigheten samtidigt som det ska förebygga skadehändelser. Det som främst kontrolleras är ventilations-, värme- och sanitetsinstallationer samt att inga allvarliga skador finns. Kostnaden för kontrollen betalas av bostadsrättsföreningen. Påtalade brister ska åtgärdas och bekostas av bostadsrättshavaren."

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.