BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarngränd 9, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade 2a om 52 kvm med inglasad balkong på trivsamma Kvarnholmen. Här bor du med närhet till både stadspuls och grönområden med stora fönster och balkong som vetter mot Stockholms inlopp! Bostaden ligger på våning 5 med utsikt över inloppet, Lidingö och de fantastiska byggnaderna och området. Här bor du toppmodernt endast ett stenkast från havet och bara en promenad bort från Stockholms innerstad. 

Du välkomnas in i hallen med klinkergolv där det finns plats för avhängning och förvaring. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig med öppen planlösningen mellan vardagsrum och kök. Här ryms stor soffgrupp och matbord för 4-6 personer. Stora härliga fönster med härligt ljusinsläpp i hela lägenheten. Köket är modernt med luckor i vitt, stänkskydd i svart och bänkskiva i mörk laminat. Vitvaror i rostfritt från Siemens såsom kylfrys, varmluftsugn, mikro, integrerad fläkt, integrerad diskmaskin och induktionshäll. Bra arbetsytor och förvaring. Från vardagsrummet når man den rymliga inglasade balkongen som blir som ett extra rum i bostaden. Luta dig tillbaka och njut av utsikten och lugnet. Sovrummet är ljust och rymmer stor säng. Här finns förvaring i flera garderober. Badrummet är helkaklat i vitt och grått. Här finns dusch med duschvägg i glas, handfat med kommod i vitt, toalett, spegel, kombinerad tvätt/torkmaskin med praktisk arbetsbänk samt flera överskåp i vitt.

Boendet erbjuder ett unikt mervärde i form av föreningens gemensamhetsutrymmen. Från exempelvis takterrassen kan man njuta av panoramautsikt över Saltsjön och hela Stockholm - en vy som är svår att se sig mätt på. Läget och dess omgivning ger inget mer att önska! I föreningen finns även gästlägenhet och festlokal att nyttja.

- Citynära 2:a med skärgårdskänsla
- Förening med magnifik takterrass och garage som nås från hissen
- Välplanerad och ljus
- Stor inglasad balkong
- Ett stenkast från havet
- SL-båt tar dig till Nybrokajen på 20 min & Djurgården på 2 min
- Smakfullt badrum med kombinerad tvättmaskin & torktumlare
- Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 11502. Föreningen Brf Nya Kvarnen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 904 kr (värme, kallvatten, kabel-tv ingår).

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

497 412 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2013-2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Nya Kvarnen 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2013 och upplåter 57 bostadslägenheter samt två lokaler (café/kontor). Föreningen äger marken.

Föreningen är delaktig i 6 st gemensamhetsanläggningar som omfattar garage med tekniska anläggningar samt väg, gångstråk och anordning för omhändertagande av dagvatten, vatten- och spillvattenledning.

Utförda renoveringar
Takterassen ovanpå Kvarngränd 9 förseddes med glasade väggar 2016 för att skydda mot vind.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2023-12-11.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inte beslut om avgiftshöjning. 

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två takterrasser med Nackas kanske bästa utsikt över Stockholms inlopp och staden. Här finns också garage, föreningslokal/övernattningslägenhet (lokalen kostar f.n 300 kr/natt att hyra), två cykelrum samt barnvagns/rullstolsförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Separat obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen upplåter ca 49 garageplatser (varav 16 st är utrustade med laddstationer) och 5 MC-plaster.
En garageplats uthyres för 1000 kr/månad (1200 kr/månad för garageplats med laddstation + kostnad för faktisk förbrukning) och en MC-plats uthyres för 350 kr/månad.

För köhantering kontakta Fastum, kundsupport@fastum.se.

I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Fastum 2023-09-29.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Överlåtelseavgift
2.5% av prisbasbelopp. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
465 kronor per pant.

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: http://www.nyakvarnen1.se/

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor COOP-butik två gym (STC), blomaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.
Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com