BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen-Stora Essingen

Vänskapsvägen 55

  • 2.5 rum och kök
  • 50 kvm
  • 3.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Hörnlägenhet med högt fritt läge
- Unik sjöutsikt
- Möjlig trerumslägenhet
- Funkisfastighet
- Marmor/parkettgolv


Önskar du ett stilfullt funkisboende med magnifik Mälarutsikt & hörnläge samt balkong med kvällssol?
Varmt välkomna till Vänskapsvägen 55! Här bor du med högt fritt & insynsfritt läge i ett souterränghus! Klicka på videosymbolen för film och intalad fakta om så önskas, snabbt & informativt! Denna tvårumslägenhet med avskild matsalsdel/extrarum kan bli en möjlig trerumslägenhet. Lägenheter med denna unika utsikt växer inte på träd så ha gärna höga förhoppningar inför visningen. Du erbjuds genomgående gedigna materialval och funktionell planlösning. Kolmårdsmarmorn möter dig redan i entrén av huset och fortsätter in i boendets hall, tillsammans med en takhöjd om 2.70, balkong, originalparkettgolv, stora fönsterpartier, fina förvaringsmöjligheter får du här ett kvalitativt boende. Balkongen ligger med fritt läge högt upp utan insyn, härifrån blir njutningen av utsikten total. Plats finns för ett café-set och miniodling på höjden.

Fönster i tre väderstreck bidrar till känsla av rymd, mellan matsalsdelen och vardagsrummet finns en rejäl öppning i väggen vilket förenar de båda sociala ytorna. Från vardagsrummet når du balkongen där du bjuds på solnedgångar av klass. Matsalsdelen rymmer många sittande och stort matbord.

Det rymliga sovrummet som även det har högt fritt läge med utsikt därtill, innehaver platsbyggda garderober med förvaring upp till full takhöjd. Här ryms både dubbelsäng och övrigt möblemang.
Badrummet är helkaklat med klinkergolv och duschhörna, paletten går i ljusa färger. Köket har gott om förvaring bakom släta vita luckor & serveringsskåpet anno byggnadsåret bidrar till charm. Diskmaskin är installerad. I hallen finns avhängningsplats för ytterkläder och garderober med originalcharm. Vindsförråd finnes likaså. Extra plus är att högkvalitativt fiber från Ownit ingår i avgifter 500-1000mbit/sek samt säkerhetsdörr är installerad.

Brf Essingehill består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter äger man likaså och räknas som en dold tillgång. Föreningen äger marken och hyr även ut lokaler som ger intäkter. Vänskapsvägen är enkelriktad och lugn gata, läget på ön är nära såväl service som kommunikationer. Badplatsen med badbryggor & grill är på badrocksavstånd!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 5504. Föreningen Brf essingehill.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr. Månadsavgift 3 866 kr (fiber, vatten, värme ingår). Andel i föreningen är 2.4532 %.

Driftskostnad

Totalt 563 kr/mån (6 756 kr/år) varav El 268 kr/mån, Försäkring 295 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

474 939 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen Essingehill är en äkta förening från år 2007 med 40 lägenheter på adresserna Vänskapsvägen 51-53. Det är en mycket välskött bostadsrättsförening och byggnader i fint skick, hyresintäkter fås från hyreslokaler & dolda tillgångar i form av 3 hyresrätter. Marken ägs av föreningen. Den totala bostadsytan är på 2035kvm och de tre hyresrätterna är 148kvm. Ekonomisk förvaltare är Fastighetsägarna. 

Arkitekt Ernst Grönwall ritade föreningens tre hus. Grönwall utbildades till arkitekt vid Kungliga Tekniska högskolan med examen 1936 och hade sedan egen verksamhet i Stockholm. Grönwall har även ritat en rad offentliga byggnader såsom biografen Draken på Kungsholmen, och Maximteatern och Esplanad på Östermalm!

Renoveringar
2004-2005 - Stambyte i kök och badrum, nya el-stigare, trapphusen målades om & tvättstugorna renoverades och nya maskiner sattes in
2008 - Säkerhetsdörrar sattes in
2009 - Installation av fjärrvärme
2010 - Byte av radiatorer
2012 - Fönster mot söder renoverades
2013 - Fiberbredband drogs in
2014 - OVK besiktning
2015 - Stamspolning
2016 - Utbyttes låsdosor och kod, renovering av kök i hyreslägenhet samt matavfallssortering påbörjades
2018 - Yttre renovering av föreningens tre fastigheter med fasadrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak samt balkongrenovering. Kostnaderna för renovering har tagits ur befintliga medel. Inga nya lån hat tagits
2019 - Ny asfaltering av uppfarter till 53:an och 55:an, anläggning av stenbelagd uteplats mellan 51:an och 53:an samt byte till sensorstyrd belysning i samtliga trapphus
2020 - Byte till sensorstyrd belysning i samtliga tvättstugor, genomförd OVK-besiktning, stamspolning av samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen, gasbesiktning av samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen samt stomutredning och verifikation av bärande väggar i samtliga byggnader
2021 - Målning av golv i cykelrum hus 51 och 53. Sensorstyrd belysning är utbytt i samtliga förråd och vindar. Råttstopp är installerat i alla fastigheter
2022 - Ny uteplats/terrass mellan hus 53 och 55. Hjärtstartare finns i föreningen och är placerad i hus 53. Torktumlare utbytt i hus 53

Övriga utrymmen
Föreningen har 3 tvättstugor belägna på entréplanet, en i varje fastighet. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum samt mangel. Föreningen har även tre gemensamma cykel- och barnvagnsförråd belägna på entréplanet i varje fastighet. Nybyggd uteplats/terrass med mälarutsikt finns till för medlemmarnas förfogande.

TV/Internet
Kabel-TV, grundutbudet ingår i avgiften. Leverantör är Tele2.
Fiber, bredbandshastigheten är 500-1000 Mbit/s abonnemanget ingår i månadsavgiften. Leverantör är Ownit.

Parkering
Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån

Värme/ventilationsanläggning
Fjärrvärme/självdrag

Parkering
 Boendeparkering gäller i området för 500 kr/mån via Stockholm Stad. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2,5 % av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
1% av nuvarande prisbasbelopp. Betalas av pantsättaren. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

 

 

Områdesbeskrivning

Välkomna till Stora Essingen, denna idyll innanför tullarna omgiven av Mälarens vatten. Här infinner sig skärgårdskänslan bland klippor och badplatser. Stadens brus finner du på nära avstånd.
Det erbjuds cafeér, restauranger, bistro, pizzerior & sushi när hungern faller på. Livsmedelsbutik, blomsterbutik Books & Flowers, keramikverkstaden and pots, tandläkare, kemtvätt, skrädderi, kiosker samt bibliotek är en del av servicen på Stora Essingen. Vårdcentral och ett utomordentligt apotek huserar på Lilla Essingen. Orkanen gym finns mitt på ön för den träningssugna så även ett utegym. Essinge Dojo är en populär judoklubb, Essinge IK fotbollsklubben huserar på Essinge IP. Att promenera och springa runt "Storan" är en Lisa för själen. En kul upplevelse att hyra en Kayak i kayakomaten via en app. Närmsta dopp är alltid inom 10minuters promenad.

För framtiden så finnes fyra förskolor, tre grundskolor & tre gymnasieskolor. Franska höres lite varstans då Lycée Francais Saint Louis de Stockholm bedriver skolverksamhet i samma byggnad som Essingeskolan. Essinge båtsällskap grundades 1928, de har två hamnar för fina farkoster. Hembygdsföreningen är engagerad och grundades 1983.

Kommunikationer:
Tvärbanan via Alvik och vidare till Solna station eller Bromma flygplats norröver, söderöver till Sickla. Alviksbron där tvärbanan binder samman Stora Essingen med Brommalandet är bilfri, gång och cykelväg finns. I Liljeholmen ansluter tvärbanan till tunnelbanan, här finns likaså bussar till Arlanda flygplats samt Trosabussen. I närheten av Liljeholmen finnes pendeltågsstationen Årstaberg.

Ettans buss till Frihamnen passerar Fridhemsplan där tunnelbanenätet ansluter, vidare färd till Cityterminalen där buss och Arlanda Express ansluter, Hötorget, Stureplan är hållplatser på väg till slutdestinationen. Nattrafiken sköts av 91:ans buss. Sommartid finns pendelbåten Movitz vars färd går mellan Riddarholmen & Solna Strand. Strömma kanalbolaget tar dig på sommaren till Drottningholm eller stadshuset.