BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Bildhuggarvägen 11

  • 3 rum och kök
  • 60 kvm
  • 4.250.000 kr Accepterat pris!
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad trea 
- Härlig balkong 
- Fint gavelläge 
- Genomgående fint skick 
- Fiskbensparkett
- Brf äger marken 
- Utmärkta kommunikationer 
- Nära naturområden och stadspuls 

Varmt välkomna till denna stilrena och ljusa trea, belägen högst upp i huset på Bildhuggarvägen 11. Här erbjuds ett välplanerat boende som är optimalt för såväl paret som den lilla familjen. Eller varför inte singelhushållet som önskar ett extrarum för sin hobby!

Lägenheten är stilrent renoverad med genomgående ljusa golv och ljusa väggar. Helkaklat badrum och två rofyllda sovrum. Den härliga balkongen blir en naturlig förlängning av bostaden under sommarhalvåret!

Här bor man centralt med närhet till både tvärbana och T-bana Globen med 2 linjer som tar dig till Söder under 5 min samt till Gullmarsplan med stort bussnät. För bilburna tar Nynäsvägen och Södra länken dig bekvämt till eller från stan. Nära till Globen shopping med ca 60 butiker och nöjes/idrottsarenor. Nackareservatet ligger inom gångavstånd och erbjuder golfbana, sommardopp, skidspår, skridskor m.m

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1131. Föreningen Brf Konstgjutaren 1117.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.250.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 4 240 kr (Värme, Vatten, grundutbud TV ingår). Andel i föreningen är 4.27557 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

289 953 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Konstgjutaren 117. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.

Utförda renoveringar
2016 byte av balkonger och byte av tvättstugeutrustning
2018 bytte till ledbelysning i alla portar
2019 service av värmepumpar och gården renoverades, ink iordningställande av cykelparkering samt sorteringskärl för matavfall. Dessutom målades det om i alla portar.
2021 renovering av brandluckor och installation av säkerhetsdörrar, branddörr samt byte av lås i gemensamma fastighetsdörrar.
2022: Renovering av hyreslägenhet, samt plantering av nya växter och beskärning av träd på gården. Inspektion och service/renovering av rökluckor. Förstärkt dörr till cykelrum + installerat dörrstängare.

Stambyte i huset har delvis skett. Vid total- och badrumsrenovering har, i möjligaste mån, avloppsstammen genom aktuell lägenhet bytts så att stambyte senare kan ske även i över- och underliggande lgh utan åverkan i tidigare renoverad lgh. Den s k grodan i badrummen har generellt bytts (kontrollerat med styrelsen 2023-11-23). Föreningen planerar eventuell relining (kontrollerat med styrelsen 2024-04-09). 

Kommande renoveringar
Föreningen underhåller huset löpande, nytt värmesystem installeras under året. Kontinuerligt underhåll sker löpande, nästa projekt blir elcentral samt (ev) relining (kontrollerat med styrelsen 2024-04-09).

Tv och bredband
Föreningen är ansluten via ComHem.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensam tvättstuga och källarförråd. Nytt gemensamt utrymme har installerats, sedan 1 april har föreningen en hobbylokal för snickeri mm.

Parkering
I området råder boendeparkering.

Mark
Föreningen äger marken.

Ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen kommer behöva lägga om ett lån till hösten som kan skapa skäl för detta. Dock har föreningen en bra kassa (strax över 4 mkr) och förhoppningar om minskad kostnad för elkonsumtion genom ny installation. Viss amortering kommer sannolikt ske i samband med detta. (kontrollerat med styrelsen per mail 2024-04-09). Föreningen har dolt kapital i form av 2 hyreslägenheter samt 3 lokaler.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och ljusa golv. Goda avhängningsmöjligheter samt gott om förvaring i platsbyggda garderober. 

BADRUM
Stilrent badrum med ljust kakel och grått klinker. Utrustat med WC, handfat med kommod, handdukstork och dusch med glasdörrar. Smart vädringsfönster. 

KÖK
Smakfullt renoverat kök med ljusa väggar och golv. Utrustat med häll, ugn, fläkt, ho och diskmaskin. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusgrå skåpluckor. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. 

VARDAGSRUM 
Rymligt vardagsrum med ljusa väggar och golv. Fint gavelläge med fönster i två väderstreck som gör att ljuset flödar in. Möbleras enkelt med matbord, soffgrupp och TV. Utgång till balkong. 

BALKONG 
Härlig balkong på högt och fritt läge med sol hela dagen. Plats för balkongmöblemang och blomsterarrangemang. 

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås via vardagsrummet och är stort med plats för dubbelsäng, arbetshörna och garderober. Stort fönsterpart som ger fint ljusinsläpp.  

SOVRUM 2
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. 

ÖVRIGT 
Till bostaden hör ett förråd. 

Områdesbeskrivning

I området kring Gullmarsplan och Globen finner du det mesta du behöver, här bor du centralt med kort cykel- eller promenadavstånd till Södermalm. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som ligger inpå knuten. Här har du härliga promenadstråk och löpslingor. samt Nackareservatet inom räckhåll.

Inom några minuters promenad har du Globens tunnelbana samt köpcentrum med shopping. Intill ligger Tele2 arena samt Tolv Action Center med restauranger och aktiviteter så som minigolf och bowling.

Tunnelbanans gröna linje stannar här och du når Södermalm på ca. 7 min och Stockholms city på någon ytterligare minut. Vid Gullmarsplan stannar även tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Alvik. Du kommer snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen och Värmdöleden.