BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-boo - Telegrafberget

Telegrafvägen 36, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 2.995.000 kr Budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Telegrafvägen 36 och denna underbara tvårumslägenhet, belägen i nybyggda Telegrafberget som erbjuder en hög standard och livskvalitet. Lägenheten har en balkong i västläge vilket ger en oslagbar utsikt över solnedgång, vattnet och båtlivet som gästspelar utanför.

Interiören i lägenheten är utformad med lyx och elegans i varje materialval, exklusivt och stilrent. Det öppna vardagsrummet mot köket säkerställer att varje kvadratmeter används till sin fulla potential. Här har du utgången till din fantastiska balkong; avnjut en middag i solnedgången med familj och vänner eller bara en avkopplande kopp te på kvällen efter en lång arbetsdag.

Lägenheten är optimalt planerad med genomtänkta detaljer som skapar maximal funktionalitet. Det fullt utrustade köket har moderna och eleganta vitvaror samt gott om förvaringsutrymme i köksluckorna. Köket ligger genomtänkt inbyggt i lägenhetens innersta kortsida och tar ingen plats från den öppna ytan som är stor nog för gediget matbord och vardagsrumsdel. Hallen och och köksdelen står för ca 7kvm av lägenhetens totala yta och disponeras som biarea, den andra delen som utgör vardagsrum, matplats, sovrum och badrum står för 45kvm av lägenhetens totala yta och disponeras som boarea. Badrummet håller lika hög standard med en snygg och modern design som kommer hålla över tid. Dessutom finns det tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk så att du har allt du behöver utan att behöva lämna ditt hem.

Lägenheten är belägen i det nya och expansiva området Telegrafberget. Här bor du med en hög livskvalitet och har ett perfekt läge för att kombinera stadsliv med natur och lugn. Precis utanför byggnaden finns en pendelbåt vid kajen som tar dig smidigt in till centrum eller ut till skärgården. Samtidigt har du närhet till vackra naturområden, vilket möjliggör avkopplande promenader i friska luften. 

Letar du efter något nytt och fräscht med en fantastisk utsikt kan du sluta leta. Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 32. Föreningen HSB Brf Kajen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Budstart. Månadsavgift 4 424 kr (Värme, kallvatten & bostadsrättstillägg. (Obligatoriskt tillägg för bredband om 214 kr/mån tillkommer) ingår). Andel i föreningen är 0.5884 %.

Driftskostnad

Totalt 320 kr/mån (3 840 kr/år) varav El 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 120 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

737 511 kr

Byggnadsår
2022

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
HSB Brf Kajen i Nacka är en autentisk bostadsrättsförening som äger marken där den är belägen. Föreningen består av 116 lägenheter fördelade på tre byggnader som är sammanbundna i två våningar. Det finns även garage, förråd och gemensamma utrymmen inom föreningen. Föreningen är medlem i en samfällighetsförening i området som förvaltar gemensamma utrymmen som övernattningslägenheter, takterrass, gym och bastu.

Drift
El- och varmvattenförbrukningen mäts individuellt för varje lägenhet och kostnaden för förbrukningen faktureras i efterhand via månadsaviseringar.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-10-17.

Parkering
Det finns ett tvåvåningsgarage under föreningens fastighet. Garaget nås genom hissar vid varje ingång. Föreningen har tillgång till 100 parkeringsplatser i garaget och 16 utomhusplatser på kajen.

Reserverad plats - lediga platser finns
1333 kr per månad inklusive moms

Reserverad el-plats - fullt
1640 kr per månad inklusive moms (elförbrukning om 1,60 kr/kwh exkl moms debiteras separat av HSB)

Reserverad MC-plats
666 kr per månad inklusive moms - leiga platser finns.

Platserna fördelas och förvaltas av Corepark. Vid frågor kan man kontakta Coreparks kundservice på telefonnummer 08-650 02 15 eller info@corepark.se

TV och bredband
Föreningen har tillgång till TV och bredband genom fiberanslutning via leverantören Telenor.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns på entréplan i hus 1 och 3. Alla trapphus har rum för barnvagnar och
rullstolar på entréplan.
Gym/träningslokal finns på entréplan trapphus 6 . Bastu och relax finns på entréplan i trapphus 1.
Miljörum, grovtvättstuga samt styrelserum finns på entréplan hus 2.
Gemensam takterrass nås från våning 7 i trapphus 6.
Gångbro till Fyrhusen nås från våning 8 i trapphus 6.

En övernattningslägenhet finns i Brf Fyrhusen, hus 59 på markplan. Den är tänkt att användas av medlemmar och deras övernattande gäster, tillhörande Brf Fyrhusen, Brf Kajen och Brf Telegraf. Dvs inte för fester eller middagar. Lägenheten består av hall, duschrum och kök /vardagsrum /5 sovplatser.

Övrigt
Telegrafberget är ett nytt expansivt bostadsområde som fortfarande är under spännande utveckling. Läs mer om det planerade spahotellet med båtplats:

https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/orminge-centrum/telegrafbergethotell/

https://annordia.com/se/projekt/hotell-telegrafberget-nacka/

Områdesbeskrivning

Telegrafberget är ett vackert och charmigt område som ligger i Saltsjö-Boo, en naturskön del av Nacka kommun strax utanför Stockholm. Det är en plats där historiska anor möter fantastisk utsikt och där invånarna kan njuta av både naturens skönhet och stadens närhet.

Beläget på en höjd erbjuder Telegrafberget en imponerande panoramautsikt över Stockholms inlopp och skärgården. Att stå på bergets topp och se ut över det glittrande vattnet medan solen går ner bakom horisonten är en upplevelse som sätter sig i själen. Utsikten är en perfekt förevigad vy av Sveriges natursköna landskap.

 

Området runt Telegrafberget är känt för sina vackra grönområden och vandringsleder. Här kan man promenera längs slingrande stigar, omgiven av frodig skog och fågelsång.

 

Telegrafberget har också en rik historisk bakgrund. Namnet kommer från tiden då en telegrafstation fanns på berget, där meddelanden sändes via telegraftrådar till och från Stockholm. Idag kan man se ruinerna av den gamla telegrafstationen och låta fantasin resa tillbaka i tiden.

 

Det är ett populärt område för både unga familjer och äldre par som vill njuta av naturen och samtidigt ha närhet till stadens bekvämligheter via båt.

 

Nacka centrum, med sina shoppingmöjligheter och nöjesalternativ, ligger bara en kort bil- eller bussresa bort från Telegrafberget. Här kan man upptäcka allt från moderna butiker till restauranger. För den som söker ännu mer puls och storstadsliv är Stockholm bara en kort resa bort, vilket gör Telegrafberget till en perfekt bas för dem som vill kombinera natur och stadsliv.

 

Sammanfattningsvis är Telegrafberget i Nacka ett unikt och charmigt område som erbjuder enastående naturskönhet och närhet till stadens bekvämligheter. Med sin spektakulära utsikt, historiska intressen och harmoniska atmosfär är det en plats som har allt för dem som söker en balanserad livsstil mellan stad och natur.