BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten/Älvsjö

Kristallvägen 123, vån 1 av 3

  • 3 rum och kök
  • 67 kvm
  • 3.200.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

En öppen spis och en solig balkong är två av detaljerna som utmärker det här fina hemmet! Välplanerad bostad med två rymliga sovrum. Tidigare ägare har bl.a låtit renovera köket, lagt nya golv och målat/tapetserat väggar. Hemmet går i en ljus färgskala och har ett ostört läge med utsikt över träd som snart är i full grönska. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av två klädkammare samt i källarförrådet som bostadsrättsinnehavaren förfogar över. Badrummet är stambytt och är bl.a utrustat med badkar.

Föreningen är omtyckt och fastigheten är belägen på en lummig återvändsgata som kantas av grönska. Många stora renoveringar är gjorda såsom stambyte, fasadrenovering och fönsterbyte. Gården har en stor platsbyggd grill som föreningens medlemmar kan nyttja. Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter. Här bor du med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café och restauranger finns i närområdet. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/


Vardagsrum
 
Underbart vardagsrum med en öppen spis som ger rummet mycket karaktär. Från fönsterpartierna har du trevlig utsikt över föreningens innergård och återvändsgatan som sommartid är i full grönska. Här finns plats för både en soffa och en matmöbel. 

Balkong
Från vardagsrummet nås den mysiga hörnbalkongen med många härliga soltimmar. Här finns plats för en liten utemöbel, ett bord och en massa växter. 

Sovrum 1  
Det här rymliga sovrummet nås från vardagsrummet. Rummet har ett härligt läge helt utan insyn. Här finns plats för en större säng, ett nattduksbord och en byrå. Längs ena väggen finns plats för garderober.

Kök 
Snyggt kök med vita släta köksluckor. Från köksfönstret har du en härlig utsikt över trädtoppar som snart är i full grönska. Här finns gott om skåpförvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, hällspis, ugn och diskmaskin.  

Sovrum 2 
Det här sovrummet nås från hallen, är även det rymligt och ligger helt fritt från insyn och med samma rofyllda utsikt över trädtoppar som övriga rum. Plats finns bl.a för en dubbelsäng, nattduksbord och garderober. 

Badrum
Stambytt och helkaklat badrum med öppningsbart fönster. Badrummet är bl.a utrustat med wc, badkar, handfat och spegel.  

Hall 
Trevlig och välplanerad hall med plats för en hatthylla. Två klädkammare finns i anslutning till hallen och de rymmer mycket i kläd- och prylväg. För de ting som inte ryms i bostaden så kommer källarförrådet till användning.