BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Handen

Vallagränd 49

  • 3 rum och kök
  • 64 kvm
  • 2.595.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Vallagränd 49! Denna imponerande trea erbjuder generösa 64 kvadratmeter och ligger belägen i ett optimalt läge inom kommunen. Med byggår 2015, kombinerar den modern arkitektur med högkvalitativa material för en bekväm livsstil.

Planlösningen är väldesignad med ljusa och luftiga utrymmen som inbjuder till trevliga stunder med nära och kära. Ett öppet koncept mellan vardagsrum och kök skapar en känsla av rymd och gör det till en perfekt plats för social samvaro och middagsbjudningar.

Lägenheten håller en genomgående hög standard med moderna bekvämligheter och stilrena detaljer. Köket är utrustat med moderna apparater och erbjuder gott om förvaringsutrymme för matlagningsentusiasten. De ljusa färgerna och de stora fönstren skapar en härlig atmosfär med naturligt ljus som flödar in i varje rum. Dessutom ingår ett källarförråd i månadsavgiften för extra förvaringsmöjligheter, finns även tillgång till garage i föreningen! (separat kö)

Välkommen till ditt nya hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 627. Föreningen BRF Södertuvan 3 i Haninge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 758 kr (Värme, Vatten, Obligatorisk avgift tillkommer om 144/månaden för bredband. ingår). Andel i föreningen är 2.56263 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

785 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen

Södertuvan är ett bostadsområde i beläget vid Haninge Centrum. Byggår 2015.

141 lägenheter totalt i de 3 föreningarna Södertuvan 1, 2 och 3. Södertuvan 3 har 44 lägeheter. Det finns garage som de 3 föreningarna har gemensamt samt tillgång till övernattningsrum, bastu och konferensrum.

Brf Södertuvan 3 har ett naturnära läge med Slätmossens naturpark och Friluftsområdet Rudan inom promenadavstånd. I Friluftsområdet Rudan pågår friluftsaktiviteter året runt. Du kan bada i sjöarna eller vandra på någon av de tre vandringslederna. Det finns också elljusspår, mountainbikeslinga samt lekplatser, raststuga och grillplatser. Runt nedre Rudasjön finns en asfalterad slinga där det går lätt att ta sig fram med rullstolar och barnvagnar. Här kan du också fiska om du har löst fiskekort. Vintertid kan man åka skidor, skridskor och pulka.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, bastu samt en övernattningslägenhet som går att hyras genom Brf Södertuvan 2.

Parkering

Parkeringsplats i garage i samma hus eller huset mittemot, separat kö. Pris just nu 868 kr/månad. 

TV/Bredband

Lägenheterna är anslutna till ComHem. En kostnad om 144 kr/mån tillkommer för kabel-tv och bredband.

 

Områdesbeskrivning

På grund av Haninges stora yta finns här flera kluster med butiker och service. I centralorten Handen ligger Haninge Centrum med ca 85 butiker, kulturhus och bibliotek.

Större delen av Haninge trafikeras med diverse busslinjer. En viktig punkt för lokaltrafiken är nya fräscha bussterminalen och med pendeln tar du dig in till Stockholms city på mindre än 30 minuter.

I kommunen finns 17 naturreservat, flera natursköna öar i skärgåden och flera fina sportanläggningar. I Handen finns också ett kulturhus och ett bibliotek. Mellan Haninge och Tyresö ligger populära Tyresta nationalpark med många fina vandringsleder genom orörd vildmark. Här finns också många populära badplatser, allt från insjöar som Rudan, till havsbad på Dalarö och Gålö eller Årsta havsbad.

Lägenheten är belägen i ett centralt läge i Haninge kommun, vilket ger närhet till bekvämligheter som affärer, restauranger, skolor och kommunikationer. Detta gör det till ett idealiskt hem för både par och småfamiljer som söker en praktisk och trivsam bostad i en attraktiv del av Haninge.