BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Centrala Haninge

Vallagränd 49

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 1.995.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Vallagränd 49, där modern komfort möter bekvämlighet i ett attraktivt läge i Haninge. Denna läckert designade 2:a om 53 kvadratmeter erbjuder en enastående livsstil högt upp i huset med tillgång till hiss för enkel åtkomst.

Stig in och upptäck det generösa öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, perfekt för social samvaro. Köket erbjuder gott om arbetsytor tack för sin U utformning och en full maskinpark. Vardagsrummet är ljust och rymligt med fint ljusinsläpp. De stora fönstren fyller rummet med naturligt ljus och erbjuder en imponerande utsikt över omgivningarna. Njut av den extra bekvämligheten med en stor klädkammare/förråd, perfekt för att hålla ordning och reda i hemmet.

Förvaring är inga problem här. Utöver klädkammaren har du tillgång till ett källarförråd för extra utrymme. Dessutom har föreningen en bastu och en nyrenoverad övernattningslägenhet som kan hyras för gäster.

Med närhet till allt, från shopping och restauranger till natur och rekreation, är detta det ultimata läget för den moderna livsstilen. För den som pendlar till city är det här perfekt! Expressbussar till Gullmarsplan stannar precis utanför dörren, vilket gör arbetspendlingen smidigare än någonsin tidigare.

Varmt välkommen hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 661. Föreningen BRF Södertuvan 3 i Haninge.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas isoler.

TV- och internetanslutning

ComHem.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr utgångspris. Månadsavgift 4 170 kr (Värme, Vatten, Obligatorisk avgift tillkommer om 144/månaden för bredband. ingår).

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

688 181 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen

Södertuvan är ett bostadsområde i beläget vid Haninge Centrum. Byggår 2015.

141 lägenheter totalt i de 3 föreningarna Södertuvan 1, 2 och 3. Södertuvan 1 har 37 lägenheter. Det finns garage som de 3 föreningarna har gemensamt samt tillgång till övernattningsrum, bastu och konferensrum.

Brf Södertuvan har ett naturnära läge med Slätmossens naturpark och Friluftsområdet Rudan inom promenadavstånd. I Friluftsområdet Rudan pågår friluftsaktiviteter året runt. Du kan bada i sjöarna eller vandra på någon av de tre vandringslederna. Det finns också elljusspår, mountainbike slinga samt lekplatser, raststuga och grillplatser. Runt nedre Rudan sjön finns en asfalterad slinga där det går lätt att ta sig fram med rullstolar och barnvagnar. Här kan du också fiska om du har löst fiskekort. Vintertid kan man åka skidor, skridskor och pulka.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, bastu samt en övernattningslägenhet som går att hyras genom Brf Södertuvan 2.

Parkering

Parkeringsplats i garage i samma hus eller huset mittemot, separat kö. Pris fn. 600 kr / mån - 750 kr / månad. Föreningen förfogar över 27 garageplatser varav 12 i eget garage och 15 i det garage som ingår i gemensamhetsanläggningen.

TV/Bredband

Lägenheterna är anslutna till ComHem. En kostnad om 144 kr/mån tillkommer för kabel-tv och bredband.

 

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med bra förvaringsutrymme för ytterkläder bakom skjutdörrsgarderob. Klinker på golvet och ljust målade väggar. 

Kök
Modernt U kök med snygga vitvaror och goda arbetsytor. Välplanerad planlösning som sammanbinder kök med vardagsrum. Vitvaror består av kyl/frys, ugn, häll, micro och diskmaskin

Vardagsrum
Rymlig vardagsrum med plats för stor soffgrupp, matgrupp och övrig möblemang. Exklusiv parkettgolv och målade väggar i ljus kulör. Här finns även utgång till den soldränkta balkongen.

Sovrum
Rymligt sovrum med bra förvaringsutrymmen bakom skjutdörrsgarderob. Här finns det plats för en stor dubbelsäng samt övrig möblemang. Sovrummet har två ingångar i form av skjutdörrar. Genomgående parkett golv och en fondvägg i en harmonisk blå kulör.

Badrum 
Stort badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustad med golvvärme, duschhörna, WC, kommod, handukstork samt tvätt- och torktumlare under en praktiskt tvättbänk med tillhörande förvaringsskåp över. 

Klädkammare/förråd
I direktanslutning till entrén finns denna rymliga klädkammare. Även bra anpassas för ett mindre hemma kontor.

Övrigt
Till samtliga lägenheter tillhör ett källarförråd som ingår i avgiften 

Områdesbeskrivning

Allmän och kommersiell service
Handen är centralorten i Haninge kommun som är Sveriges största skärgårdskommun. Förutom vacker natur i Tyresta nationalpark, skärgården och Rudans friluftsområde finns även väl tilltagna shopping och serviceutbud i Handen Centrum, Port 73 samt ICA Maxi.
I Haninge finns fräscha sportanläggningar, sim-och ishall, flera bibliotek, ett rikt föreningsliv och roliga aktiviteter under alla årets årstider.

Kommunikationer
I Handen finns det utmärkta kommunikationer via pendeltåg, ett flertal bussar samt smidiga bilvägar. Pendeltåget tar dig till Stockholm C på 25 min och under nattetid finns det bussar som ersätter sträckan. Det finns flera busslinjer, bland annars direktbussar som går till Gullmarsplan. För den bilburne kan man snabbt ta sig ut på 73:an som tar ca en kvart till Stockholm C.

Skolor och Barnomsorg
Runstensskolan F-6, Söderbymalmsskolan 7-9, Vikingaskolan F-6, Deltaskolan 7-9, Haninge Montessoriskola F-5, Rudanskolan 4-9, Fredrika Bremer gymnasiet, Riksäpplet gymnasieskola. Här finns även förskolor så som pysslingen, Baldersro, Björken samt montessoriförskolan Ekorren.??

Friluftsliv
Centrala handen erbjuder något för alla under alla årstider. Under sommaren kan man bada i flertalet närligande sjöar, sporta på Torvalla eller varför inte mata ankorna med barnen vid slätmossen? Utöver milslånga vandringsleder omgiven  av vacker skog och bad på sommaren kan du ta en skidtur eller varför inte åka skridskor på Rudan. Här finns det verkligen något för alla.