BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Åkeshov / Bromma

Knypplerskevägen 30

  • 3 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.000.000 kr /Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Uppe i en förtrollande gavelläge och inbäddad i en välrenommerad förening står denna smakfulla funkistrea och bjuder in till ett liv i ljus och rymd. Med storslagen naturlig belysning som strömmar in från tre väderstreck omfamnas varje vrå av detta underbara hem, vilket skapar en känsla av gränslös frihet och komfort. Ett badrum som är omsorgsfullt designat med ett fönster för att ge en fräsch atmosfär och förberett för en tvättmaskin för extra bekvämlighet. Genomgående ljusa parkettgolv och väggar målade i mjuka nyanser skapar en känsla av harmoni och lugn.

Njut av soliga dagar på den rymliga söderläge balkongen, perfekt för avkoppling och underbara stunder utomhus. Beläget i ett lugnt område med närhet till både Brommaplans mångfacetterade serviceutbud och Judarskogens magnifika naturreservat samt dess oändliga promenadstråk. En exklusiv möjlighet att omfamna det bästa av stadsliv och natur i en och samma andetag.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 79. Föreningen HSB:s Brf Dynan i Stockholm.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.000.000 kr /Accepterat pris. Månadsavgift 5 466 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Ett obligatoriskt tillägg om 125kr/mån för bredband ingår). Andel i föreningen är 0.7739 %.

Driftskostnad

Totalt 510 kr/mån (6 120 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 160 kr/mån. Antal personer: 1.

Byggår
1944

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1992 Stambytt
1992 Elstigare Bytta
1992 Tak- och fasadrenovering
2007 Installation Fjärrvärme
2011 Byte av takavvattningssystem med stuprör och hängrännor.
2012 OVK, slamsugning av brunnar, omfattande trädvård, kontroll av takavvattningssystem, en stor del av tvättutrustningen byttes ut mot nya energisnåla maskiner under året.
2014 Besiktning av föreningens lägenheter
2017 Bytt ut takfläktarna. Utöver detta undersöker föreningen förbättringar av utomhusbelysningen.
2018 Lagning av fasader
2018 Fönsterbyte till nya aluminiumfönster av typ Maximal Compact, dvs. insticksfönster.
2019 Badrumet vid bastun renoverades
2021 Renovering av balkonger

Kommande renoveringar

Inga renoveringa planerade i dagsläget

Föreningen och fastigheten
HSB; Brf Dynan i Stockholm bildades 1944. Föreningen innehar tomträtt till fastigheten bestående av 5 hus. I föreningen finns totalt 144 lägenheter där samtliga är bostadsrätter.

Föreningen har en gemensam bastu (Knypplerskevägen 27), ett snickerirum (Knypplerskevägen 27-29) och en övernattningslägenhet (Knypplerskevägen 32). Övernattningslägenheten hyrs till självkostnadspris, övriga utrymmen nyttjas kostnadsfritt.

Barnvagns- och cykelförråd finns i varje hus. Tvättstugor finns på Knypplerskevägen 32 och 38 samt Snörmakarvägen 47. Utrustningen byts ut kontinuerligt och håller hög standard. Bokning sker på bokningstavlor med låscylinder.

Från 2021 finns ett implementerat system för matavfallssortering i föreningen.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och en matkällare. Extraförråd finns att hyra via kölista. Priset varierar från 75-500 kr beroende på storlek. I dagsläget verkar det finnas lediga förråd. (Kontrollerat 2023-11-14).

Föreningen har en egen hemsida; http://www.brfdynan.se/

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och matförråd.

TV- och internetanslutning
TV från Tele2, grundutbudet ingår i avgiften.
Fiber (1000/1000) från Bahnhof debiteras med 125 kr/mån som ett obligatoriskt tillägg.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering på gatan som kostar 300kr/månad.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut om 573 kr per pant.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
För att bli medlem i föreningen krävs även ett medlemsskap i HSB Stockholm. Se gärna hsb.se

Områdesbeskrivning

Åkeshov är populärt område nära Brommaplan och staden! Här trivs man lätt med småstadens lugn och närhet till vackra naturområden.

Judarnskogen och Kyrksjölötens naturreservat erbjuder vackra promenadvägar runt sjön och suveräna platser för avkoppling. En kort promenad bort ligger Lillsjön med sina sköna omgivningar.

Lillsjön har blivit ett populärt mål för både fågelskådare och fiskare, men även för dem som gillar att motionera och jogga. Är man istället golfintresserad så är det inte långt till Bromma Golf med 9-hålsbanan och driving range.

Åkeshovsbadet finns på gångavstånd och där finns det möjlighet till styrketräning, gruppträning och bad. Träningsmöjligheter ges även på den nybyggda Friskis och svettisanläggningen. Utmed Mälaren kan svalkande bad avnjutas från klippor eller barnvänliga sandstränder som bland annat Solviksbadet eller Ängbybadet. Kärsön i området erbjuder även frisbee golf, volleyboll och bad.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Abrahamsberg som ligger på bekvämt gångavstånd och som tar dig till t-centralen på 15 minuter. På bekvämt avstånd finns Brommaplan som är en viktig knytpunkt för kommunikationer.

På Brommaplan finns också livsmedelsbutiker och restauranger. Här bjuds ett stort serviceutbud med mataffärer, post, bank, vårdcentral, träningscenter, bibliotek och detaljhandel. Det finns även flera restauranger som bl. a Sushi, Scandic och en pizzeria. Lite längre bort intill Bromma Flygplats ligger också det stora och fina köpcentret Bromma Blocks med ett 80-tal butiker samt flertalet restauranger och caféer. Flera förskolor finns i området, den närmsta ca 400 m bort.