BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov

Blåsutvägen 7

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 2.595.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Härlig tvåa på våning 6 med en milsvid utsikt över den grönskande omgivningen. Bostaden är i behov av en modernisering och här finns chans för den händige att sätta sin prägel på tillvaron.
Praktiskt kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter, matplats för 4-6 personer. Vardagsrum med plats för en soffgrupp tv-möbel och mer därtill samt utgång till den härliga balkongen med en fantastisk vy. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, förvaring och skrivbord om så önskas. Badrum med badkar samt en ordentlig hall med goda förvaringsmöjligheter.

- Renoveringschans
- Rymlig balkong 
- Milsvid utsikt
- Gavelläge 
- Stabil förening som äger marken
- Lugnt läge med närhet till fina grönområden
- Bra kommunikationer.

Här bor du på utmärkt läge med närhet till det mesta; Södermalm, Globen och Tele2 Arena, Nackareservatet, Gamla Enskede och Sickla Köpkvarter. Med bara några minuters promenad till Skärmarbrink, Globen och Blåsut är det lätt att ta sig till centrum eller till andra områden via Gullmarsplan och Stockholms linjetrafik. Vill du känna stadens puls på närmare håll är det bara en kort promenad till Skanstull och Södermalm.

Området kring Blåsut är expansivt och flera bra och trendiga restauranger och bageri erbjuds, bland annat Enskede Matbod, Åsushi och Matateljén. Bonne Femme finns även på Blåsutvägen och erbjuder nybakat bröd och magiska bullar! I direkt anslutning till bostaden ligger lugna och sköna Blåsutparken, och för den som vill ha mer natur och friluftsliv finns vackra Nackareservatet inom gångavstånd. På andra sidan Nynäsvägen finns Slakthusområdet, Globen shopping, Avicii Arena och Tele2 Arena med utbud av gym (SATS), restauranger, affärer och evenemang. Tolv Stockholm erbjuder dessutom en mängd aktiviteter och upplevelser, till exempel äventyrsgolf, bowling och arkadspel.

Vamt välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6. Föreningen Brf Gobelängen 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr. Månadsavgift 3 506 kr (Värme, Vatten. Obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad för bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 2.39044 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Lägenhetens nettoskuldsättning

136 398 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Gobelängen 2 har varit bostadsrättsförening sedan huset byggdes år 1943 och består av 45 lägenheter varav 43 upplåts med bostadsrätt, 2 med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Båda lokalerna är uthyrda per idag, den ena som frisörsalong och den andra till tatuerings studio.

Utförda renoveringar
2022 - Renovering tak och balkonger
2022 - Fasadtvätt
2022 - Byte undercentral (I samband med detta även stamventiler)
2021 - Ny belysning utomhus
2021 - Grävarbeten i trädgården
2018 - Byte av samtliga lås i gemensamma utrymmen och dörrar till vind/källare. Hobbyrummet har även fått ny säkerhetsdörr.
2016 - Radonutredning klar som visade att det inte fanns radon i huset.
2015 - Fasadtvätt.
2014 - Byggnation av cykelförråd, renovering av hiss samt renovering av tvätt utrymmen.
2013 - Del av undercentral utbytt.
2011- Byte av portparti.
2009 - Byte av alla fönster.
2001 - Elstambyte.

1996 - Rörstambyte.
1996 - Omläggning av tak

Kommande renoveringar
2023 - Underhåll av lägenhetsfönster och dörrar.
2023 - Renovering/målning av källarutrymmen.
2025 - Renovering av trapphuset.
2025 - Stamspolning.

TV och bredband
Tv levereras av Tele2 (Com Hem). Basutbud ingår i månadsavgiften, önskas fler kanaler bekostas det av bostadsrättsinnehavaren.
Bredband levereras av Bahnhof. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen

I föreningen finns ett föreningsrum, hobbyrum och bastu. Det finns även cykelförråd samt förråd på vinden och i källaren. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och två torkskåp. Föreningen har både en uteplats på tomten och en takterrass, båda med grill och möbler.

Ekonomi
Styrelsen räknar med att behöva höja avgiften men har inte beslutat hur mycket. Räknar med att besluta i samband med budgeten för år 2023.

Parkering
Föreningen tillhandahåller inga parkerings- eller garageplatser.
Det finns boendeparkering i området, f.n. kostar boendeparkering 500 kr/mån eller 35 kr/dygn.

Mark
Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.