BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen

Vattenledningsvägen 73, vån 2

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 3.195.000 kr /Bud
  • 2583
Värdera din bostad

Beskrivning

SKULDFRI FÖRENING I OMRÅDETS BÄSTA LÄGE OCH MED SOLDRÄNKT BALKONG I SYDVÄST!

- Mitt i hjärtat av pittoreska Midsommarkransen
- Soldränkt balkong i sydvästläge
- Helt skuldfri bostadsrättsförening
- Hörnläge med flera fönster i två väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt
- Fantastisk utsikt över lummiga Svandammsparken
- Insynsskyddat och privat
- Fint kök med goda arbetsytor, diskmaskin samt gasspis med elugn
- Stilrent och helkaklat badrum med praktiskt vädringsfönster
- Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängen på bild är 180 cm
- Bostaden präglas av tidstypisk funkischarm och fina detaljer
- Vacker fiskbensparkett
- Hiss finns i fastigheten
- Endast fem minuters promenad till Midsommarkransens centrum och tunnelbana
- Badmöjligheter i mysiga Vinterviken, Örnsberg och Gröndal, endast en kort cykeltur bort
- Lummiga Svandammsparken blomstrar ordentligt på sommaren med härligt häng

Varmt välkomna till denna ljusa och oerhört välplanerade tvåa attraktivt belägen i pittoreska och lummiga Midsommarkransen. Bostaden utmärker sig med ett fantastiskt ljusinsläpp genom flera fönster i två väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt, optimal planlösning där varje kvadratmeter är på rätt plats, en generös takhöjd om ca 270 cm, vacker utsikt över Svandammsparken och trädkronor samt en härlig balkong i soligt sydvästläge. Lägenheten är i mycket fint skick där moderna lösningar kombinerats med tidstypisk charm och detaljrikedom. Vidare erbjuds ni ett lättmöblerat vardagsrum med härliga ytor, ett fint kök med diskmaskin och goda arbetsytor, ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, samt ett stilrent helkaklat badrum med vädringsfönster. Platsbyggd garderob ger god förvaring i hallen. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd samt ett vindsförråd. Föreningen erbjuder sina medlemmar tillgång till ett nyrenoverat gym samt en snickarhörna. Tvättstuga finns i samma fastighet, som smidigt nås genom källaren.

Föreningen Brf Martallen 20 är en stabil och trygg bostadsrättsförening. Föreningen är i dagsläget helt skuldfria, dvs har inga lån och blir således inte påverkade utav det nuvarande ränteklimatet. Föreningen har även en välfylld kassa. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2022.

Här bor ni mitt i hjärtat utav idylliska Midsommarkransen som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, trevliga restauranger, charmiga butiker. Ett vackert hem med endast fem minuters promenad till tunnelbanan. Tunnelbanan tar er sedan vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14

En bostadsdröm som måste upplevas på plats! Hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 61518-01-01-1103. Föreningen Brf Martallen 20.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.195.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 317 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. )(+Obligatoriskt tillägg om 129 kr för fiberbredband ingår ej). Andel i föreningen är 5.92006 %.

Driftskostnad

Totalt 530 kr/mån (6 360 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schablon.

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr Då det egna kapitalet överstiger skulderna finns ingen indirekt nettoskuldsättning. Beräkningen har utförts på andel i föreningen och årsredovisningen för 2022.

Överlåtelseavgift

573 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1 433 kr.

Byggnadsår
1943-1945

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Martallen 20 är en äkta förening på Vattenledningsvägen 73. Föreningen har 12 lägen-heter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Den totala boytan är 743 kvm och lokalen är 22 kvm. Föreningen registrerades 1998.

Renoveringar
Genomförda:
Digital bokningstavla, 2023
Ny tvättmaskin, reglering fjärrvärme samt nya radiatorventiler, installation barnvagnsramp till hissplan, 2022
Ny fjärrvärmeanläggning, sopstation, byggnation av gemensamt gym, föreningens sista hyresrätt omvandlades och såldes som bostadsrätt, 2021
Ommålning av trapphus och källare, ny trädgård anlades, 2020
Dränering mot gården, modernisering av el-central i källaren, 2019
Renovering ytskikt i tvättstugan, 2019
Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, renovering av fönster och balkongdörrar, 2018
Fiber, 2015
Takrenovering, 2013
Hissrenovering, 2006
Stambyte, nya badrum, 2001

Kommande renoveringar:
Det finns inga stora renoveringar planerade i närtid.

Föreningens ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi och är helt skuldfri sedan 2021. Det finns dessutom ca 1 685 066 kr i kassa & bank. Det finns inga avgiftsändringar planerade, de sänkte avgifterna under 2022 och hade tänkt sänka ytterligare 2023 men avstod från det.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns en gemensam tvättstuga i källaren. Tvättstugan bokas digitalt och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkrum samt mangel. Det finns ett cykel-/barnvagnsrum i källaren. Det finns ett nytt gym som används utan kostnad för medlemmarna och bokas digitalt. Det kommer inom kort finnas ett snickarverkstad i källaren. Föreningen har en nyligen anlagd gård på baksidan som ritats av en trädgårdsarkitekt. Det finns utemöbler, grill, partytält samt fällbord och stolar att låna vid kalas eller liknande. Det finns även möjlighet att ha en egen odlingslåda.

Tv och bredband
Föreningen har Tele2 som leverantör för kabel-TV, basutbudet ingår i avgiften.
Fiberbredband levereras via Tele2, föreningen har tecknat ett gruppavtal och en obligatorisk avgift tillkommer om 129 kr/månad.

Förråd
Till varje lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd.

Parkering
Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt. En ny avgäldsperiod om 10 år startades 2024-01-01. Tomträtten kommer att höjas successivt fram till 2028 där den kommer att landa på 134 400kr/år vilket sedan ligger still till år 2034. Då föreningen inte har några lån, inga renoveringar planerade framåt samt likvida medel på ett räntebärande konto är det inte säkert att tomträttsavgälden kommer att påverka avgifterna de närmsta åren.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Ca 1 437 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Ca 525 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.