BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Tidaholmsvägen 34

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 2.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Gavelläge med fönster i tre väderstreck 
- Otroligt välplanerad 
- Social planlösning 
- Balkong 
- Gott om förvaring 
- Lugnt läge 
- Utmärkta kommunikationer 
- Bra närservice 
- Nära naturområden och stadspuls

Med ett oslagbart gavelläge finner ni den här optimalt planerade tvåan, belägen i populära Hammarbyhöjden.

Här erbjuds en ljus och välplanerad tvåa, i fint gavelläge som ger fönster i hela tre väderstreck. Bostaden innehar en rymlig hall, härligt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, vardagsrum med plats för stort soffmöblemang, härlig balkong och ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. 

Bostaden ligger belägen nära både natur och storstadens puls, närhet till Nackareservatet med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana och Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. Det är tio minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö och till bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Det är en minuts promenad till Finn Malmgrens plan där det mesta finns: Coop-butik, apotek, gym, blomsteraffär, café, restauranger, 7-Eleven samt T-banan som tar dig in till Södermalm på 6 minuter.

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 10478-3. Föreningen BRF Professorn 3.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 649 kr (Värme, vatten och grundutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 11.6667 %.

Driftskostnad

Totalt 893 kr/mån (10 716 kr/år) varav El 703 kr/mån, Försäkring 190 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens uppgifter. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

832 419 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Föreningen
Brf Professorn 3 förvärvade fastigheten 2006 och omfattar 12 st lägenheter samt en lokal med hyresrätt.

Utförda renoveringar
2021 - Balkonger, fasad
2019 - Tak
2018 - Fönster, sockelfasad och renovering av tvättstuga
2017 - Spolning av stammar
2013 - OVK, renovering tak
2007 - Högtrycksspolning av stammar, ny tvättmaskin, byte fjärrvärmeanläggning
1986 - Fasad, tak, elstigar, badrum samt köksstammar

Kommande renoveringar
Garagen ska bli två bostäder. Till detta har föreningen anlitat ett byggbolag som ska iordningställa detta. Förhoppningen är att dessa bostäder kommer säljas tidig sommar. Planen är därefter att amortera en del på lånen som föreningen har (kontrollerat med styrelsen 2024-04-09)

Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv ingår i månadsavgiften. Fiber är indraget i huset.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren.

Parkering
Boendeparkering i området via Stockholmsstad om ca 500 kr/mån.

Mark
Föreningens mark upplåts med tomträtt som kommer att omförhandlas år 2029.

Ekonomi
Föreningen höjde nyligen avgiften med 11%, på grund av ränteläget och energikostander. Föreningen håller på att göra om garagen till två bostäder som kommer säljas av, planen därefter är att amortera på lånen (kontrollerat med styrelsen 2024-04-09).

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning och förvaring. 

BADRUM 
Badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp och dusch. Smart vädringsfönster.

KÖK 
Stilrent kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, ho, diskmaskin och kyl/frys. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. 

VARDAGSRUM 
Trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns plats för soffmöblemang och TV. Fönster i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. 

BALKONG 
Härlig balkong på högt och fritt läge. Plats för balkongmöbler och blomsterarrangemang.

SOVRUM 
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sovrumsmöbel. Gott om förvaring i klädkammare. 

ÖVRIGT 
Till bostaden hör ett förråd. 

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; coop, Apotek, blomsteraffär, optiker, café, restauranger, BVC, 7-Eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Från Hammarbyhöjden tar det 6 min med T-bana till Södermalm. Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.