BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Skanstull

Ringvägen 133, 5tr

  • 1 rum och kök
  • 20 kvm
  • 2.250.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Kliv in i denna förtrollande etta på Södermalm, där varje kvadratmeter är varsamt optimerad för maximal komfort och stil. Med en soldränkt balkong med utsikt över de vackra plåttaken, bjuder denna lägenhet in till lugna stunder och pittoreska sommarkvällar som målar himlen i mjuka färger.

Här möts du av det ljusa och luftiga köket där varje detalj är genomtänkt för att skapa en perfekt plats för kulinariska äventyr. Gasspisen lockar med möjligheten till trevliga måltider medan kylskåpet från Smeg i ljusblått färgar rummet med en touch av retrocharm. Här finns även smarta förvaringslösningar och en utfällbar bänkskiva som gör det enkelt att förbereda och servera måltider, perfekt för att bjuda in vänner på en avslappnad fredagskväll.

Den gemytliga atmosfären fortsätter upp till det charmiga sovloftet, nått via en vitmålad trästege, som erbjuder en privat oas för välförtjänt vila och avkoppling. I det praktiska badrummet under sovloftet finner du allt du behöver för en bekväm vardag, komplett med dusch, handfat och förvaringshylla för badrumsartiklar.

Denna unika lägenhet är en del av en stabil förening som värnar om sina medlemmar och erbjuder bekvämligheter som hiss och en välskött innergård. Upplev Söders pulsande hjärta med endast en kort promenad till trendiga Nytorget och SoFo, där ett överflöd av restauranger, butiker och caféer väntar på att upptäckas. För naturälskare lockar grönskande Vitabergsparken och Blecktornsparken med sina idylliska promenadvägar och lugna hörn för avkoppling.

Detta boende är även väl anslutet till stadens kollektivtrafiknät busslinjer precis utanför dörren samt tunnelbanestationen Skanstull endast några minuters promenad bort. Utforska det bästa av Södermalm och låt denna fantastiska etta bli din oas mitt i stadens puls.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 133. Föreningen Brf Tre Uppgångar.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.250.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 581 kr (Det tillkommer obligatoriskt tillägg om 134 kr/mån för bredband. Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 0.922 %.

Driftskostnad

Totalt 585 kr/mån (7 022 kr/år) varav El 133 kr/mån, Försäkring 141 kr/mån, Gas 311 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade. Gas tillkommer. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr

Allmän information
Brf Tre Uppgångar är en trivsam förening med otroligt god ekonomi. Föreningens består av 43 st lägenheter med bostadsrätt samt 4 st lokaler och har adresserna Östgötagatan 66, 68 samt Ringvägen 133 (där av namnet BRF Tre Uppgångar) Där hiss finns belägen på Ringvägen 133, och som man kan ta sig via våning 5 på Östgötagatan 66. Huset anno 1915 är k-märkt av näst högsta graden och har flera klassiska attribut.

Äkta/oäkta förening
Äkta förening

Föreningens ekonomi
Föreningen är skuldfri. Budget för år 2024 utvisar positivt resultat och ingen förändring av avgiften är planerad / kontrollerat 2024-02-14. 

Föreningens planerade och utförda renoveringar
Utförda renoveringar:
2023 - Kommersiella lokaler(4st) har genomgått OVK
2022 - Genomgång av portarna. Flertalet frånluftsfläktar som betjänarlägenheterna byttes till nya underjan – feb. OVK (Obligatorisk-Ventilations-Kontroll) för bostäderna
skedde i mars.
2021 - 2022 - Renovering av tvättstugor. Säkerhetsbesiktat hissen itrapphuset Ringvägen 133. Fläktar byts, kablage harfästs på taket. Några reglerinstrument har bytts och/eller
kalibrerats.
2020 - Högtrycksspolning av samtliga stammar. Renovering av ytskikt tvättstugorna har skett. Ny LED-belysning med rörelsevakt installerades
2019 -Omfattande åtgärderför ventilation i de kommersiella lokalerna
2018 - Fasad- samt balkongrenovering mot gata. Fiber anslöts till lägenheterna.
2016 - 2017 - Trapphusrenovering målning samt slipning av golv.
2015 - Kablage rensades itrapphusen och ny LED - belysning installerades
Tolv balkonger byggdes in mot gård. OVK har utförts.
2013 - Takrenovering.
2010 - Högtrycksspolning skedde av stammarna.
2009 - Fönster mot Östgötagatan.
2005 - Fasaden mot gården renoverades.
1997 - Elstigarna byttes.
1964-2003 - Samtliga V/A-stammar är bytta

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga en bokningsbar och en obokningsbar samt cykelrum i källaren.

Gårdsplats
En innergård med möbler och grillplats samt gårdshus med sophantering och utrymme för barnvagn

Bredband
Bredband via Ownit. Obligatoriskt tillägg 134kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen
Två tvättstugor, cykelförråd samt en trevlig innergård.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Delat ägande
Nej, Föreningen godkänner inte delat ägandeskap och den som är nyttjanderättshavare skall bo permanent i lägenheten. Som ex kan nämnas att vi inte godkänner att föräldrar står som ägare till bostadsrätten och att barnen bor i bostadsrätten. Vi godkänner inte att syskon har delat ägandeskap.

Juridisk person
Nej

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boende parkering finns att tillgå.

Pantsättningsavgift
573 kr

Överlåtelseavgift
1 433 kr betalas av köpare

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

 

Områdesbeskrivning

Här bor du runt hörnet från Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess fina utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren.

I den här trivsamma delen av Södermalm bor du nära till både storstadspuls och vackra naturområden samt utmärkta kommunikationer. Närmsta T-banestation är Skanstull som nås på någon minuts promenad. Till Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar man på ca 10 minuter. Busshållplatser finns runt husknuten, bl.a. buss 3 som går till Slussen och Gamla stan. Tunnelbana till T-centralen tar ca 7 minuter.

För den shopping- eller nöjessugne finns både Ringen och Skrapans centrum samt hela Götgatans enorma utbud av butiker, gallerior, caféer, restauranger och barer en kort promenad från lägenheten. Inom promenadavstånd befinner du dig även i Sofos sprudlande miljö med ett stort utbud av små pittoreska butiker, caféer och restauranger.

Tantolunden finns också inom nära räckhåll. Precis runt hörnet finns Blecktornsparken och Lilla Blecktornsparken samt Norra Hammarbyhamnens härliga promenadstråk längs kajen. I närområdet finns även nyrenoverade Rosenlundsparken (oftast kallad Skånegläntan) som är en av Södermalms större och mer välbesökta parker. I parken som har stora grönområden finns också den prisbelönta "Stranden"; fasta, designritade solstolar med parasoller - flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även parklek och en mindre scen. I fastigheterna omkring parken finns både caféer och restauranger.

Fint fritids- och friluftsliv både på Eriksdalsbadet med utomhusbad, grönska och längs Årstaviken där vackra promenad- och joggingstråk även återfinns. Gym finns i form av Friskis och Svettis vid Ringen och i Skrapan samt SATS på Kocksgatan.

I den här delen av Södermalm bor du nära till nästan allt med perfekta kommunkationer via buss eller T-bana. Runt knuten finns bageri för den morgonpigge samt många livsmedelsbutiker och take-away alternativ att inhandla middagen på. Shopping och service finns inne i Ringen köpcentrum och på Åhléns.