BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sundby / Flysta

Dalängsvägen 3A

  • 8 rum och kök
  • 194 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen ett stort hus för hela den stora familjen i populära Flysta / Sundby!

Stig in i en värld av modern elegans och komfort i denna totalrenoverade villa belägen i det eftertraktade området Flysta/Sundby i Stockholm. Med sina imponerande 5-6 sovrum är detta hemmet för den stora familjen som söker både utrymme och stil.

Det förstklassiga köket är en härlig oas med sina moderna och påkostade skåpluckor, fullstor kyl och frys, diskmaskin och inbyggd ugn. Den vackra bänkskivan med kakel ovanför ger en elegant touch till rummet. Här har du allt du behöver för att underbara måltider till din familj och vänner. Slå dig ner och njut av en kopp kaffe på den soliga balkongen, eller bjud in till en festlig middag i det generösa matrummet med öppen planlösning mot det ljusa och rymliga vardagsrummet. Här finns också möjligheten att installera en braskamin.

Stig ut på den stora träterrassen och låt dig omfamnas av lugnet i den vackra trädgården. Här finns gott om plats för stora utesoffor och flera bord, perfekt för sommarens grillkvällar och avslappnade stunder med familj och vänner. 

Ta ett avkopplande bad i det lyxiga badrummet med badkar, eller fräscha upp dig i det separata duschrummet. Det schackrutiga klinkergolvet och de helkaklade väggarna ger en tidlös och elegant atmosfär.

När det är dags för praktiska göromål finns den rymliga tvättstugan komplett med tvättmaskin, torkskåp och mangel vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda i hemmet.

På nedre planet väntar ett underbart biljardrum, perfekt för både avkoppling och underhållning.

Med flera stora förråd finns det gott om plats för förvaring av alla dina ägodelar. Ett stort garage erbjuder säker parkering för dina fordon, och en laddstolpe för elbil finns bekvämt på gården.

Denna villa är mer än bara ett hem - det är en livsstil. Med sin perfekta kombination av stil, komfort och funktionalitet erbjuder den allt du behöver för att skapa minnen och trivas i åratal framöver. Välkommen hem till din drömvilla i Flysta/Sundby!

       

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 8 rum och kök varav 5 - 6 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt 3 285 kr/mån (39 422 kr/år) varav Värme 1 298 kr/mån, El 508 kr/mån, Vatten/Avlopp 526 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Renhållning 244 kr/mån, Försäkring 667 kr/mån. Antal personer: 5.

Fastighetsbeteckning
Stockholm Dorotea 19

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
632 kvm

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 961 000 kr
Mark, totalt värde: 2 407 000 kr 
Summavärde: 5 368 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1973
Värdeår: 1973

Antal rum
8 varav 5-6 sovrum

Boarea/Biarea
194 kvm/ 20 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: 2 plans villa
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä, nedre del lättbetong 
Fasad: Kalksandsten, liggande underhållsfri panel
Fönster: 3-glas isolerglaskassetter
Yttertak: Plåttak
Ventilation: Självdrag förstärkt med paxfläkt samt ventilerat golv på undervåningen
Uppvärmningssystem: Luft/Luft värmepump samt direktverkande el-radiatorer.
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

TV & Internet
Fiber

Parkering
Uppfart med plats för minst tre bilar. Här finns laddstolpe för elbil. Bra uppvärmt garage ca 20 kvm

TERRASS/BALKONG
Mycket stor träterrass med utgång från vardagsrummet samt en ytterliggare balkong från köket. Plan gräsmatta på framsidan och uteplats med tak under den stora takterrassen

Energideklaration
Utförd 2024-03-18 Energiklass E
Energiprestanda, primärenergital: 146 kWh/kvm och år

Radon
Utförd med ett värde på 180 Bq/m2. Gränsvärdet är 200 Bq/m2.

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 5
Total belopp: 4 800 000 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan

Avtalsservitut, Last, Utfart
01-IM2-73/1513.1

 Besiktning

Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.


Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

 Flysta – Familjevänligt boende mellan Bromma och Spånga

Flysta ligger mellan Bromma och Spånga och är ett barnvänligt och trivsamt område med småstadskänsla. Området är mestadels bebyggt med villor. Längs Spångavägen finns en småstadslik miljö med en välsorterad matbutik samt flera småbutiker och restauranger. Från huset är det gångavstånd till Sundbyskolan som har elever från förskoleklass till årskurs 9. Här finns även flera förskolor, däribland Ängstugan samt gymnasieskola (Spånga gymnasium). I närområdet finns många lekplatser, skogspartier och bollplaner. Här bor man bland annat ett stenkast från mycket populära Palmérsparken och dess intilliggande bollplan samt till grönområde Flystaberget. En boendemiljö att trivas i för både vuxna och barn.

Kommunikationer
Mycket bra bussförbindelser (buss 113 och 117) med täta avgångar. Buss 117 ansluter både till tunnelbanan vid Brommaplan och till pendeltåg i Spånga Centrum. 

Spånga Centrum
Vill du känna på ett genuint och idylliskt centrum, långt ifrån stressens köplador så kommer du att trivas här. Här lever fortfarande småstadsidyllen kvar men med hög klass på service och råvaror där besökarna får känna av den genuina Spånga-andan.

Närliggande grannområdet Nälsta
I grannområdet Nälsta som endast ligger några hundra meter bort finns stora grönområden samt ett flertal lekplatser som är perfekt för hela familjens olika aktiviteter såsom lek, löpning och promenader, men även längdskidåkning när vädret tillåter. På den stora ängen nedanför Nälstaskolan finns dessutom Nälsta parkourpark. Här finns även det omtalade Nälstabadet med stor utomhuspool samt ett uppskattat utomhusgym.