BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Paternostervägen 84

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 3.195.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad och rymlig tvåa med fönster i motsatta väderstreck och en solig balkong med vy mot den grönskande omgivningen. De 56 kvadratmetrarna är fördelade över ett smakfullt kök med matplats intill fönstret samt öppen planlösning mot vardagsrummet. Ljust och rymligt vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen. Ordentligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande skrivbord, garderob, byrå samt skrivbord om så önskas. Helkaklat badrum med badkar vägghängd wc och vädringsfönster som ger ett naturligt ljusinsläpp.

- Stabil förening
- Välplanerad med öppen planlösning
- Balkong mot grönska i bästa solläge
- Två förråd 
- Väldigt bra ljusinsläpp från stora fönster i motsatta väderstreck
- Nära natur
- Bra kommunikationer 

Här bor du med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva runt hörnet. Bostaden ligger med oslagbart läge med närhet till både Hammarbyhöjdens centrum, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen på några minuter. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga.

På några minuters promenad nås även Hammarbyhöjdens centrum med sitt utbud av service. Här finns mysiga fiket Fraterno, restauranger, mataffär, bageri, kiosk, blombutik, kemtvätt, apotek, gym och bankomat mm. Tunnelbanan tar dig till Stockholms innerstad på ca 10 minuter. 

Varm välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 911. Föreningen BRF Ursholmen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.195.000 kr. Månadsavgift 4 488 kr (Värme, Vatten, och kabel-tv ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 89 kr tillkommer ingår ej). Andel i föreningen är 1.2884 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

495 293 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
Brf Ursholmen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2010. Föreningen består av 72 lägenheter varav 4 upplåtes som hyresrätter (detta är en stor dold tillgång för föreningen och kommer bättra på kassan allt eftersom de säljs av) samt 1 lokal . Marken innehas med tomträtt och nuvarande avgäld löper till 2030.

Bostadsrättsföreningen präglas av ett modernt hållbarhetstänk och har under de senaste åren investerat i laddstolpar och solceller. Föreningen har även två innergårdar som bjuder in till gemenskap med sittplatser, lummig grönska och grillplats.

Försäkring
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Utfört underhåll
2021 Upprustning av skyddsrum.
2022 Fasadrenovering.
2021 Installation av solpaneler.
2021 Fönsterrenovering.
2020 OVK.
2020 Tvätt av yttertak betongpannor.
2020 Stamspolning.
2020 Plåt stuprör byte/komplettering.
2020 Markbeläggning betongplattor.
2020 Upprustning av utemiljön.
2020 Laddstolpar och motorvärmare.
2018 Nya portar vid alla entréer och gemensamhetsutrymmen samt nya låssystem/kodlås.
2017 - 2018 Injustering av värme.
2017 Slamspolning av stammar.
2015 - 2016 Renoveringar av hyreslägenheter.
2014 Tilläggsisolering vindar.
2013 Nya markbeläggningar och planteringar.
2013 Byte av samtliga fläktar till ventilationen.
2012 Omdränering av hela fastigheten.
2012 Stambyte i port 96, 100, 102 och 104. Övriga bytta 2006-08 samt 1997.
2011 - 2012 Undercentral fjärvärme.
2010 Ny tvättstuga.
2010 Nytt miljörum.
2008 Fönsterbågar och karmar klädda med plåt utvändigt.
2008-2006 Stambyte vissa portar (övriga bytta -97 och -12) - Yttertaken renoverade på 90-talet.

TV/Bredband
TV genom koaxialkabel.

Föreningen har Bredband2 som leverantör. Via det befintliga bredbandsuttaget får alla boende tillgång till 250/100 Mbit/s med valfri möjlighet att uppgradera till 1000/1000 Mbit/s för 99kr/månad.

Parkering
Föreningen förfogar över 29 parkeringsplatser, varav 18 är försedda med laddstolpe för elbilar. Parkeringsplatserna går i första hand till medlemmar i föreningen och varje hushåll får hyra maximalt en parkeringsplats. Avgiften är 750kr per månad utan tillval.

Parkeringskö hanteras via Nabo.

Viktigt att notera är att det kommer att vara företräde till parkeringsplatser med laddpunkt för de som vill använda den möjligheten. Det innebär att om ni har en parkeringsplats med installerad laddpunkt som ni inte använder och det blir en annan plats ledig utan laddpunkt till en person som vill använda laddpunkt så kommer ni behöva byta plats. Detta för att vi ska optimera användningen av laddpunkter.

Laddbil och motorvärmare:
18 stycken av föreningens parkeringar är försedda med laddpunkter som kan användas för att ladda el/hybridbil eller till motorvärmare.

Kostnad för motorvärmare: 50 kr/månad + el (2 kr/kwh) + 39 kr/månad tjänsteavgift.

Kostnad för laddpunkt: 100 kr/månad + el (2 kr/kwh) + 89 kr/månad tjänsteavgift.

Gemensamma utrymmen
Två källarförråd hör till lägenheten, ett större och ett matförråd. I föreningen finns ett väl utbyggt miljörum där källsortering av papp, glas (färgat och genomskinligt), metall, batterier och plast etc. Föreningen sorterar matavfall separat från hushållsavfallet.

Föreningens stora tvättstuga från 2010 är öppen 7-22 vardagar och från 09:45 på helger. Du hittar tvättstugan längs Paternostervägen mellan gårdarna 80-102. Föreningen har även generösa cykelrum och barnvagnsrum.

Området
Området är expansivt och flera bostäder planeras i närområdet. Se länk för att se senaste uppdateringarna kring just Nytorps gärde; https://vaxer.stockholm/projekt/nytorps-garde-utvecklas

Områdesbeskrivning

På trevliga Paternostervägen bor ni lugnt och rofyllt med alla bekvämligheter inom kort avstånd. Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet. Området är idag ett mycket attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer - ett boende i en friare miljö.

Naturen finner du bokstavligen runt knuten i form av Nytorps Gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter.

I närheten finns Sveriges mest besökta friluftsområde - Nackareservatet. Här erbjuds strövområden, motionsspår och badplatser. Bara några hundra meter från lägenheten finns centrumet på Finn Malmgrens Plan med service och närbutiker. T-bana Hammarbyhöjden och Gullmarsplan som tar dig in till Södermalm på ca 5 minuter och till T-Centralen på 10 minuter.