BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Segeltorp

Stigfinnarvägen 58

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 1.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Stigfinnarvägen 58,1tr!

Nu får ni tillfället att flytta in i denna fina och ljusa bostad som bjuder på härligt eftermiddagsläge på balkongen! På insidan blir man inte heller besviken där ytskikten tagits hand om och planlösningen ger er bland annat ett luftigt sovrum, generöst och lättmöblerat vardagsrum, fint kök i vinkel med utgång till balkong med eftermiddagssol, bra förvaring i rymlig klädkammare samt ett badrum med uppdaterade möbler och en tvättmaskin. Separat tvättstuga samt eget förråd finns i huset!

Detta fina hem är beläget i Smista tillhörande Segeltorp med en biltur om fem minuter till Kungens Kurva som har ett enormt utbud av butiker, service, restauranger och nöjen. I närområdet har ni förskola/skola, lekparker samt Zetas Trädgård med ett mysigt café. Från Smista går det bussar löpande till Fruängen/Skärholmen på ca 10-15 minuter där ni har tunnelbaneanslutningar mot stan. Önskar man använda benen kommer man till Skärholmens tunnelbana på cirka 12 minuters promenad.

Sammanfattningsvis ett utmärkt hem för er som värdesätter ett centralt, insynsskyddat läge med trevliga grannar!

Välkomna hem!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 (1tr), hiss finns ej. Lägenhetsnummer 621. Föreningen Brf Grimman.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 836 kr (värme, vatten, kabel-tv, förråd och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.96406 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftskostnaden kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av elbolag. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

430 436 kr Uträkningen utfördes 2024-03-20 och baseras från årsredovisningen 2022.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningsnamn 
Brf Grimman (769601-1563)
Föreningsform 
Bostadsrättsförening
Beskattas som 
Privatbostadsföretag (äkta)
Allmänt om föreningen 
Brf Grimman är en äkta bostadsrättsförening i Segeltorp med friköpt tomt bestående av 51 bostäder fördelade mellan lägenheter och bostadsrättsradhus.
Äger föreningen marken 
Ja
Byggnadstyp 
Flerfamiljshus, 2 våningar + bostadsrättsradhus om 2-plan.
Byggnadsår 
1997
Uppvärmning  
Fjärrvärme
Månadsavgift
3836 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV & bredband.
Kommande renoveringar 
Föreningen följer en underhållsplan, se senaste årsredovisning.
Utförda renoveringar i föreningen
2022
- Byte av staket
- Nya brevlådor till radhuset
2020
- Målning av fasader
- Målat om P-rutorna
- Ny tvättmaskin till gemensamma tvättstugan
2019
- Byte dörrar till cykelförråden
2018
- Utbyte av spaljéer på radhusens gavlar
- Kodlås till punkthusen
2017-2018
- Uppfräschning i trapphus på punkthusen
2017
- Översyn av golvbrunnar
- Översyn av ventilationssystemet
2016
- Renovering av lekplatsen
2015/2016
- Injustering av undercentral inklusive VVS-system
2014
- Byte av VVC-pump, TA-matic och diverse rördragningar
- Målning av tvättstugan
- Spolning av golvvärmesystemet
- Byte av termostater på element samt kontroll av radiatorventil
2013
- Byte av ventilationsfilter
2010
- Byte av tätning i fönster och dörrar
- Utvändig målning av fönster och balkongdörrar
- Stamspolning av lägenheternas avlopp
- Målning av staket
2009
- OVK och filterbyte
2006/2007
- Ommålning av fasader
Föreningens ekonomi 
Inga kända avgiftshöjningar 2024-03-20. Observera att avgiftsförändringar kan komma att ske mellan kontrakt- och tillträdesdag beroende på nya styrelsebeslut. För detaljerad information kring detta kontakta styrelsen i bostadsrättsföreningen. 
TV 
Kabel-TV basutbud ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
Soprum finns vid punkthuset. Ett rymligt separat vindsförråd som tillhör bostaden.
Bredband 
Bredband via Tele2.
Parkering 
Parkeringsplats med elstolpe går att hyra för 197 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
430.436 kr
Enligt årsredovisningen 2022:
Räntebärande skulder 37.460.996 kr
Räntebärande tillgångar 2.723.660 kr
Likvida medel 1.223.681 kr
Nettoskuld BRF 33.513.655 kr

Antal lägenheter i förening 
51
Ägande i föreningen 
Föreningen accepterar delat ägande.  Juridisk person accepteras ej.

Områdesbeskrivning

I Segeltorp finns flera mindre villaområden, stora radhusområden, obebyggda naturmarker och ett av Europas största handelsområden, Kungens Kurva.

Segeltorp är en kommundel i den nordvästliga delen av Huddinge. Segeltorp består av sex delområden (från norr till söder): Jakobslund, Smista, Juringe, Kråkvik, Kolartorp och Kungens Kurva.

Bebyggelsen är till största delen villor och radhus från olika tidsåldrar. I mitten av 1990-talet byggdes ett bostadsområde med lägenheter på Skansberget, ett bergskrön mellan Skansbergsvägen och Smista allé. Området har byggts ut med ytterligare flerfamiljshus de senaste åren.

Segeltorp har nu många invånare, men fortfarande stora områden obebyggd naturmark. Här finns 12 förskolor och 5 grundskolor. En av grundskolorna är Segeltorpsskolan (F-9) vid Häradsvägen. Skolan har anor från 1917. Den nya invigdes 2010. Närmaste gymnasium finns i Stuvsta/Huddinge.

I Segeltorps naturmarker hittar man Långsjön och Gömmarens naturreservat. Långsjön ligger norr om Segeltorp. Här finns elljusspår, bågskyttebana och många stigar och vandringsleder, som kan ta dig ända till Gömmarens naturreservat i södra Segeltorp. Här finns också en badsjö, klarvattensjön Gömmaren, som erbjuder både klippbad och en liten sandstrand. Kalla vintrar kan man åka skridskor.

Segeltorp har mer att erbjuda för den som vill motionera och idrotta. 2007 invigdes ishallen Segeltorpshallen. Det finns flera häststall och ridhus i området. Idrottsföreningarna har fotboll, innebandy, ishockey m.m. på sina program.

I centrala Segeltorp finns närservice med vårdcentral, frisör, bibliotek, konditori, restaurang, café, gym. m.m. Ett av Europas största handelscentra, Kungens Kurva, finns placerat i Segeltorp vid E4:an. Kungens Kurva har kunder från hela Storstockholm. Här finns IKEA, Heron City och många stormarknader. I närheten av Kungens Kurva finns den välkända och populära handelsträdgården Zetas – finsmakarens trädgård. I Smista Allé, norr om Kungens Kurva, finns de flesta bilmärken representerade i de många bilaffärer som etablerat sig som ett pärlband efter allén.

I Segeltorp har de bilburna nära ut till E4/E20. Det finns flera busslinjer. I centrala Segeltorp går linjerna 703, 704, 707 och 710. Till Stuvsta pendeltågsstation är det 10 minuter, till T-bana Fruängen 8 minuter, T-bana Skärholmen 15 minuter. Bor man i Segeltorps västra delar har man även gångavstånd till T-bana (röda linjen, station Sätra).