BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Hagastaden

Sonja Kovalevskys Gata 11

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 5.250.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna exklusiva tvåa i populära Brf Haga Nova! Här slås vi av de generösa fönsterpartierna som vetter ut mot innergården och den stilrena designen samt de påkostade materialvalen i ett lyxigt utförande som präglar hela lägenheten.

Perfekt planlösning med ett rymligt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i walk in closet. Badrummet andas lyx och kontrasten mellan ljus marmor och mörkt tak/inredning blir pricken över i:et. Rymligt vardagsrum där det finns plats för både soffgrupp och stort matbord. I vardagsrummet finner vi flera franska balkonger som ger en härlig känsla.

Från vardagsrummet nås det moderna köket med allt vad som önskas. Här finns induktionshäll, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, bänkskiva och stänkskydd i sten samt spotlights i taket. I lägenheten är det golvvärme samt ett vackert parkettgolv och ljusa ytskikt. Här erbjuds ett bekymmerslöst boende i representativ fastighet med hög finish.

- Stora fönsterpartier
- Exklusiva materialval
- Genomtänkt planlösning
- Lyxigt badrum
- Garage i fastigheten
- Goda kommunikationer
- Restauranger och service utanför dörren!

Fastigheten har dessutom ett toppmodernt elektroniskt låssystem vilket ger ett boende fritt från nycklar. Hagastaden erbjuder en internationell storstadskänsla och en hållbar stadsdel med fokus på vetenskap, forskning och utbildning i kombination med en stor andel bostäder, service samt moderna kontor och designhotell. Här bor ni med bästa läget i området, där den blivande parken och T-banans gula linje planeras.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, 1 trappa, hiss finns. Lägenhetsnummer 1015. Föreningen Brf Haga Nova.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.250.000 kr. Månadsavgift 2 650 kr (Värme, kallvatten (Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 176kr/mån) ingår). Andel i föreningen är 0.25891 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 250 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

893 512 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Välkommen till Hagastaden.
Haga Nova var redo för inflyttning 2017 och var då det första nybyggda bostadshuset i Hagastaden. Fastigheterna förvärvades av byggherren Einar Mattsson Projekt AB. Inom fastigheten inryms 276 lägenheter, två förskolor, kommersiella lokaler och garage. Huset är ritat av Vera Arkitekter AB och nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2019. BRF Haga Nova (org. nr 769630-4547) är en äkta förening och äger marken. Föreningen har helhetsförvaltning via Nabo.

Föreningen har installerat ett toppmodernt elektroniskt låssystem vilket ger ett boende fritt från nycklar.

TV och bredband
Basutbud av TV-kanaler och bredband via fiber från Telenor, som debiteras mot en obligatorisk avgift. 

El och varmvatten
Den boende debiteras för faktisk förbrukning månadsvis med eftersläpning. Köparen kommer därför få säljarens senaste förbrukning på sin första avi, vilket är viktigt att köparen upplyses om.

Gemensamma utrymmen
Barnvagnsrum, cykelförråd samt en innergård som delas med föreningens förskolor.

Två övernattningslägenheter. Extra förråd som kan hyras av den boende. Vid frågor om aktuella avgifter och kösituation hänvisas till säljaren.

Parkering - Garage
Föreningen har ett eget garage med 189 parkeringsplatser, varav 72 är laddplatser upp till 22 kW med standard Mode 3 Typ-2 uttag och 10 är MC-platser. En vanlig garageplats kostar 2295 kr/månad och en plats med laddmöjlighet kostar 2550 kr/månad.

Planerade avgiftshöjningar och större renoveringar
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Fastigheten är en nyproduktion och har inga större renoveringar genomförda eller planerade. Denna information uppdateras vid varje styrelsemöte och styrelsen har ingen mer information än vad som återfinns här på hemsidan. För alla frågor om föreningens ekonomi utöver senaste årsredovisningen hänvisas till säljaren, som hittar all information i inloggat läge på hemsidan.

Kommersiella lokaler/LOA
Föreningen har 8 st kommersiella lokaler som hyrs ut med en total yta på 1 064 kvm. Samtliga lokaler är uthyrda.

Mark
Föreningen äger marken

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok (Max 3 ägare).

Överlåtelseavgift
1433 kr. Betalas köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.brfhaganova.se/

Områdesbeskrivning

Här bor du mitt i smältpunkten av Stockholms och Vasastans nyaste kvarter och sannolikt kommer komma att bli ansett som ett av stadens mest eftertraktade områden att bo i. Arkitekturen i närområdet kombinerar känslan från sekelskiftetet med amerikansk höghusarkitektur.

Här möter det sekelgamla Vasastan den nya stadsdelen Hagastaden. Norra Stationsgatan ska de kommande åren genomgå en förvandling till ett härligt levande stråk, präglat av kontrasten mellan nytt och gammalt. Det varierade utbudet av matupplevelser, kvalitativ service, handel och aktiviteter ger storstadspuls samtidigt som det förenklar vardagslivet.

Som en kontrast till gatulivet finns i andra änden av kvarteret Norra Stationsparken. Den nya, halvkilometer långa parken erbjuder grönska, promenadstråk, bersåer och vattenspeglar alldeles inpå knuten. Den blir också en grön passage hela vägen till Vasastadsbornas klassiska gröna lunga Hagaparken. Dessutom går det snabbt och lätt att ta sig från Haga Nova till Karlberg, där det finns både slottspark och strandpromenad.

Den nya stadsdelen Hagastaden ska totalt få 6 000 nya bostäder och 50 000 nya arbetsplatser. Bakom ca 10% av de nya bostäderna står Einar Mattsson. Hagastaden får tydlig storstadskaraktär och blir en fortsättning på den täta, levande stenstaden. Bostadshusens bottenvåningar kommer att inrymma butiker, serviceinrättningar, restauranger, kaféer, förskolor med mera.