BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Gustaf de lavals torg 8, 3 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 50 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna karakteristiska 2,5:a med loft om 10 kvm, högt i tak, vackra industrifönster från golv till tak, nyrenoverat badrum och exklusiva materialval!

Här bor du med ett magiskt läge med närhet till både stadspuls och natur. Järlasjön som bjuder in till härliga sommardopp och skridskor vintertid. Bra förening med flera faciliteter som garage, eget gym och relax med bastu.

Du välkomnas in i hallen via säkerhetsdörr, här slås du av rymden och ljusinsläppet via de stora industrifönstren. Vidare in i bostaden finns det stilrena och påkostade köket med grå luckor, knoppar i silver och bänkskiva i laminat och stänkskydd i snygg sten. Påkostade vitvaror såsom Siemens senaste iq700 serie med Wi-Fi uppkoppling, induktionshäll med zonvärmning, varmluftsugn med förprogrammerad matlagning, anti frost kyl/frys med smart funktion samt integrerad diskmaskin. Köket ligger i vinkel med trevlig bardel som skapar en trevlig öppen och social planlösning mot vardagsrummet.

I vardagsrummet ryms soffgrupp, tv-möbel och matbord för 4 personer. De stora industrifönstren och takhöjden ger mycket ljus och skapar känsla av rymd i rummet. Via den yteffektiva spiraltrappan tar vi oss upp på bostadens loft om 10 kvm. Här ryms dubbelsäng eller två separata sängar. Här har man även installerat spotlights och lagt en heltäckningsmatta. Sovrummet på nedre plan ligger intill vardagsrummet och rymmer stor säng, sängbord och arbetshörna. Även här finns det vackra industrifönster från golv till tak och bra förvaring i platsbyggd garderob med elfasystem i fem plan bakom skjutdörrar.

Badrummet är nyrenoverat med kakel och klinker i Carrera motiv och ligger i anslutning till hallen. Här finns dusch med specialbeställd duschvägg som följer lägenhetens industrikänsla, dusch från Svedbergs med takdusch, toalett, handfat med kommod från Svedbergs, blandare med sensor från Mora, stor väggfast spegel samt inbyggd kombinerad tvätt och tork och nedfällt tak med spotlights.

Hela bostaden har vackert ljust golv och målade väggar i vitt. Lägenheten är även utrustad med klimatanläggning för varma sommardagar. Till lägenheten hör ett förråd. Hall, kök och loft styrs med spotlight philips hue system.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 1-1312. Föreningen Brf Turbinhallen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 167 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.3883 %.

Driftskostnad

Totalt 370 kr/mån (4 440 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 170 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Bergvärme samt fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Turbinhallen registrerades hos Bolagsverket den 6 november 2014. Fastigheten består av fyra delar/byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshuset.

Byggnaderna inrymmer totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök. Två stycken hyreslokaler,  en skola och ett garage med två separata plan i huset. 

Brf Turbinhallen är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga kommande renoveringar - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2024-02.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-12-04.

Tv och bredband
Fastigheten är fiberansluten via Tele2. Bredband levereras med upp till hastigheten 1000 Mbit och debiteras som en obligatorisk avgift på 220 kr/mån utöver månadsavgiften. Kabel-TV via Tele2 och avtal tecknar den boende med Tele2. 

Gemensamhetsutrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd av nätade väggar i källaren. Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns. I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett mindre gym. Den gemensamma innergården är plattbelagd, krattad betong, gångytor, blommor och trä.

Parkering
Föreningen har ca 120 garageplatser i två plan som går att hyra. När det gäller lalddplatser så finns det inga sådana platser i garaget just nu men föreningen tar emot intresseanmälan så det kan finnas inom kort i garaget.
Idag administreras kön till garaget, avtalsskrivning och avisering för garageplatserna av Parkando.

Normal parkeringsplats - 1 250 kr för de som är boende
MC plats - 250 kr
Premium plats (bredare plats) - 1 500 kr 
Rörelsehindrad plats - 1 500 kr
Liten plats - 1 000 kr.

I dagsläget finns det lediga platser att hyra - uppgifter hämtade från Parkando 2024-03-05.

Fler platser finns i området via samfällighetsföreningen som hanterar tillstånd för gatuparkering. Kostad 400 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Varmvattenförbrukningen mäts per lägenhet och debiteras respektive lägenhet enligt förbrukning och läggs till på avin för månadsavgiften.
Ett centralt el-abonnemang är tecknat för föreningen med undermätare till respektive lägenhet. Avgiften för elförbrukning debiteras respektive lägenhet enligt förbrukning och läggs till på avin för månadsavgiften.
Föreningen ingår i Järla Sjö samfällighetsförening. De ansvarar för belysning, grönområden, bad och brygganläggning m.m. Samfälligheten har även fiskerätt i Järla sjö. Läs gärna mer på hemsidan; www.jarlasjo.se

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.brfturbinhallen.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.