BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen/Telefonplan

Cedergrensvägen 4

  • 4 rum och kök
  • 87 kvm
  • 8.495.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

TILLFÄLLE, SÄLLAN TILL SALU!

- Bo på en av områdets mest eftertraktade adresser i arkitektritade Florahuset
- En familjedröm med alla moderna bekvämligheter
- Gavelläge med fönster i tre väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt
- Stor terrassliknande balkong om 9 kvm i söderläge
- Hela nio franska balkonger
- Lyxigt kök från Vedum med bänkskiva i sten, diskmaskin, induktionshäll, helkyl och helfrys
- Tre sovrum i generösa storlekar och med mycket förvaringsmöjligheter
- Den öppna och sociala planlösning mellan kök och vardagsrum på hela 36 kvm bjuder in till härliga middagar och umgänge med familj och vänner
- Toppfräscht badrum med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare samt förträfflig förvaring
- Praktisk och fräsch extra wc
- Genomgående vattenburen golvvärme och vackert trägolv i hela bostaden
- Populära och stabil förening som äger marken
- Garageplats finns fn ledigt
- Arkitektritad fastighet som nominerats till Årets Stockholmsbyggnad 2021
- Endast fyra minuters promenad till Midsommarkransens samt Aspuddens centrum
- Badmöjligheter i Vinterviken, Örnsberg och Gröndal, endast en kort cykeltur eller promenad bort
- Lummigt läge med flera mysiga parker alldeles runt hörnet såsom Enbacksparken, Svandammsparken, Aspuddsparken och fina Vinterviken

En av Midsommarkransens i särklass bästa fyror är äntligen till salu! Här bor ni i ett lugnt och fridfullt område med fantastisk utsikt över grönskan i Enbacksparken och alldeles invid LM-stadens kulturmärkta kvarter. Det är inte bara läget som imponerar – Florahuset som är ritat av Belatchew Arkitekter nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2021. Här är varje detalj genomtänkt såväl på insidan som utsidan. Bostaden utmärker sig med ett otroligt ljusinsläpp tack vare sitt gavelläge och hela tolv fönsterpartier, varav nio har tillhörande fransk balkong. En stor terrassliknande balkong om 9 kvm i söderläge som fullkomligt badar i sol, genomgående toppskick med kök och badrum från Vedum, påkostade materialval samt smarta lösningar. Vidare erbjuds ni en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum på hela 36 kvm som bjuder in till härliga middagar och umgänge med familj och vänner, tre stora sovrum i generösa storlekar, två fräscha badrum samt utmärkta förvaringsmöjligheter.

I bostaden finns alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, hiss i fastigheten, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Brf Flora i Hägersten är en stabil och trygg förening som har ordnad ekonomi, äger marken(=ej tomträtt) samt har en hyreslokal som genererar goda intäkter. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd om ca fyra kvm. Cykelrum och barnvagnsrum ligger smidigt och lättillgängligt. För mer information om föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning 2023.

Här kan ni njuta av en fantastisk livsstil med närhet till områdets många populära caféer, bagerier och kvalitativa restauranger. Gör er morgon extra speciell med en rykande färsk kopp kaffe och nybakat bröd från det berömda Söderbergs bageri, som är beläget på samma gata. Dessutom har man enkel tillgång till en mängd olika service och kommunikationer, såsom butiker, t-banestation och busslinjer, allt inom bekvämt gångavstånd.

Missa inte denna! Varmt välkomna att kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid intresse och för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 1 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 1102. Föreningen Brf Flora i Hägersten.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.495.000 kr /Bud. Månadsavgift 6 078 kr (Värme, Vatten ingår. )(+Obligatoriskt tillägg om 150 kr för fiberbredband ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 542 kr/mån (6 500 kr/år) varav El 375 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten. Angivna driftskostnader är enl schablon.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 090 608 kr

Byggår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Fastigheten
Florahuset är ett bostadshus ritat av Belatchew Arkitekter mitt i en av Stockholms hetaste stadsdelar Midsommarkransen. Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger garaget exklusivt för Floras boende. Fasaden är klädd i cederträ, vilket återspeglar vår tids omsorg om miljön och är ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser. På taket finns solceller, sedum och örter, vilket ger hem åt insekter och fjärilar, samtidigt som det återskapar byggnadens gröna avtryck på platsen.

Föreningen
Brf Flora i Hägersten är en äkta bostadsrättsförening med 37 lägenheter och en lokal. Lokalen hyrs ut till Crispy Pizza och genererar ett starkt kassaflöde. Föreningen bildades år 2018 och äger marken. Fastigheten har adresserna Cedergrensvägen 2-4.

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga renoveringar inplanerade då fastigheten är ny från 2020.

TV- och internetanslutning
Föreningen har Triple Play-avtal med Tele2 för bredband. Detta är ett obligatoriskt tillägg på avgiften som tillkommer om 150 kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns det barnvagnsrum och cykelrum, det finns även cykelställ på gården. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga, varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd som är beläget på entréplan. Soprummet finns även det på entréplan.

Bilplats
Föreningen har tio garageplatser varav en plats är handikappanpassad och fem är laddplatser. Kostanden för en garageplats är 1500 kr/månad. Det tillkommer 400 kr/månad för en laddplats.
I övrigt råder boendeparkering Taxa 4 på kringliggande gator, kostnad 500 kr/månad.

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 433 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr. Debiteras köparen.

Kontaktuppgifter till styrelsen
styrelsen@florahuset.se