BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Bandhagsvägen 15

  • 5 rum och kök
  • 94 kvm
  • 4774
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ditt kommande drömboende! 

Charmigt och fint hus med byggår 1924, belägen i ett av Sturebys absolut bästa lägen. Här har man en totalyta om 137 kvm (94+37) kvm, här finns också mycket goda möjligheter till om- och tillbyggnad för att få ett stort och härligt hus efter egna önskemål. Huset ligger längst bak på den stora tomten som är hela 1,132 kvm vilket ger underbart öppna ytor på tomten. Att tomten dessutom angränsar mot natursköna höjden av Vivstavarvsparken gör inte saken sämre. Sol från att den går upp tills att den går ned. Mycket skyddat och lugnt läge med alla möjligheter för den som blir ny ägare!

Perfekt läge i lugna villakvarter. Nära gångavstånd till allt. Sturebyskolan, flera förskolor, fina parker, fotbollsplaner, Enskede Deli och T-bana Stureby, ligger alla på kort promenadavstånd.

Välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 366 000 kr 
Mark, totalt värde: 4 565 000 kr ().
Summavärde: 5 931 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1924
Värdeår: 1929

Fastighetsbeteckning
Stockholm Sågspånet 8

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt, 1,132 kvm.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Fakta
Uppvärmningssystem: Bergvärme
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Parkering
Infartsparkering med plats för flertalet bilar. 

Inteckningar/pantbrev
Total belopp: 200,000

Fastighetsavgift 
9 525:-/år

Lagfart och pantbrev
Vid köp av fastighet erläggs köparen en avgift för lagfart om 1,5% av köpeskillingen (stämpelskatt). Vid upptagande av nya pantbrev på fastigheten tillkommer en kostnad om 2% på alla nya pantbrev.

Kontakta mäklaren för upprättande av boendekostnadskalkyl.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Området har utvecklats från storstadsbornas sommarbostäder till ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse. Njut av mysiga caféer som Café Gateau, Enskedeparkens Bageri och Delselius Bageri, samt charmiga kvarterskrogar som Matateljén och Gamla Enskede Matbod. För större inköp finns ICA Kvantum nära tunnelbanestationen vid Svedmyra.

Jag vill även lyfta fram Enskede Deli, en pärla som ligger ett stenkast bort. Det är inte bara en restaurang utan också en plats för mysig atmosfär och läckra smakupplevelser. Här kan du njuta av god mat och dryck samt skapa minnesvärda stunder med vänner och familj.

Närservice
Stureby har många mysiga caféer och kvarterskrogar, inklusive Enskedeparkens Bageri och Delselius Bageri. För större inköp finns ICA Kvantum nära Svedmyras tunnelbanestation. Området har även aktiviteter som Enskede rackethall för tennis, squash och badminton samt ett populärt stall med ridskola.

Natur
Natur och rekreation är integrerade i Sturebys livsstil med närhet till grönområden som Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemskogen. 

Kommunikationer
Tunnelbanestationerna Stureby ligger endast kort promenad ifrån fastigheten. Härifrån tar det ca 10 minuter till Söder och ca 8 minuter till Gullmarsplan.

Skolor och Förskolor
För barnfamiljer finns tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flera grundskolor, inklusive den prisbelönta Sturebyskolan. Andra välrenommerade skolor i området inkluderar Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskedeby skola. Stureby kombinerar idylliskt boende med närhet till natur och stadsliv.