BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Fingerörtsvägen 4, 4 tr

  • 3 rum och kök
  • 84 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiskt fina och nyrenoverade 3a med balkong och sjöglimt i trivsamma Järla Sjö! Här bor du med närhet till Sickla köpcentrum där du finner allt från shopping till bio och restauranger. På andra sidan sjön ligger Nacka naturreservat för den träningssugna eller varför inte ta ett dopp i härliga Järlasjön från bryggorna.

Lägenheten är en nyrenoverad 3:a om 84 kvm och med en trevlig möblerbar balkong där du njuter av solen från tidig morgon till eftermiddag. När man kommer in i bostaden välkomnas man av den trevliga hallen med klinkergolv och plats för avhängning. Intill finns en stor klädkammare/förråd med fönster. Detta rum kan användas som arbetsrum eller mindre barnrum. Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet som är stort och rymligt, här slås man av ljuset och den trevliga öppna planlösningen. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och här ryms enkelt större soffgrupp, arbetshörna och annat möblemang.

Intill ligger det nyrenoverade köket som har fina grå luckor med svarta beslag och knoppar. Både stänkskydd och bänkskiva i praktisk grå komposit samt integrerade vitvaror för ett enhetligt intryck. Här finns hel kyl & frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt. Köket rymmer stort matbord för hela familjen som placeras intill stort fönster utan insyn.

I bostaden finns två stora sovrum. Master bedroom rymmer dubbelsäng och förvaring i stort garderobsvägg bakom skjutdörrar. Även detta rum med mycket fönster och härligt ljus. Det andra sovrummet används idag som barnrum och rymmer säng, skrivbord och plats för lek. Badrummet är kaklat i neutrala färger. Här finns dusch med glasvägg, tvättmaskin och torktumlare med praktiskt arbetsbänk i trä, toalett, handfat med kommod i vitt samt spegelskåp och golvvärme. Hela bostaden har nyslipat och vitlaserat golv och nymålde väggar. Lägenheten ligger trivsamt mot stillsam och bilfri innergård där barnen leker tryggt. 

Lägenheten ligger i lugna och fina Järla Sjö med badrocksavstånd till badplats och båtklubb. Vackra promenadstråk och joggingspår i omkringliggande natur. Bra kommunikationer via buss till slussen på 10-15 och bra cykelväg hela vägen in till Södermalm. Även tunnelbanans blå linje kommer och räknas va klar 2030. I området finns även en nyrenoverad lekplats för hopp och lek och Herrgårdsparken för picknick och brännboll. Vintertid plogas även sjön för skridskor och längskidor. Ett område för både vuxna och barn att trivas!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 87. Föreningen Brf Vikingaleden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 647 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 1.26013 %.

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2007

Föreningen
Föreningens hus stod klara för inflyttning från april 2007. I föreningens tre hus finns 91 lägenheter. Husen omger en trevlig innergård där det finns plats för både lek och avkoppling utan bilar. På gården träffas alla boende även på traditionella vår- och höststädningar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2019 - Byte av fläkt i port 4.
2020 - OVK
2020 - Diverse förbättrande markarbeten
2021 - Byte av koddosor
2021 - Ommålning av trapphus 1-6
2022 - Tröskelplåt för balkonger
2022 - Ommålning av p-rutor utomhus
2022 - Ny belysning i garaget
2022 - Renovering av plank mot Ekuddsvägen

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-03-05.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga planer på en avgiftshöjning - uppgifter hämtade från föreningen 2024-03-05.

Gemensamhetsutrymmen
I varje port finns rum för barnvagnar och rullatorer. Tre cykelrum finns i föreningen.
Föreningens fina innergård är bilfri och erbjuder lekplats, gräsytor, samt lummiga buskar och träd.

Förråd
Föreningen disponerar över 31 källarförråd. Inga externa förråd ingår till lägenheterna. Dessa går att hyra för 250 kr/mån. Endast medlemmar i Brf Vikingaleden kan ställa sig i kö till och skriva kontrakt för hyra av förråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv från Tele2 där basutbudet ingår i avgiften. Internet finns via fiber från Ownit med 700–1000 Mbit/s. Bredbandsuppkopplingen ingår i avgiften.

Bilplats
Föreningen har 49 garageplatser, varav 10 med elbilsladdning samt 23 parkeringsplatser utomhus. I garaget finns 4 MC/mopedplatser.
Garageplats kostar 600 kr/mån.
För laddplats tillkommer 98kr/mån samt kostnad för elförbrukning.
MC/mopedplats kostar 250kr/mån.
Parkeringsplats utomhus kostar 250kr/mån. 

I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2024-01-03.

Boende i Vikingaleden har även möjlighet att hyra garageplats från Järla Sjös samfällighet. Kontakta områdesansvarige via info@jarlasjo.se för köplats.
I dagsläget är det kö.

Ägande
Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift utgår om 1% av prisbasbeloppet.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
För mer info maila till styrelsen styrelsen@brfvikingaleden.se alternativt https://www.brfvikingaleden.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.